En Sıcak Konular

TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ SEYRANTEPE'DE ATACAK

18 Mart 2011 13:55 tsi
TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ SEYRANTEPE'DE ATACAK TÜRK futbolunun kalbi bu gece Seyrantepe’de atacak. G.Saray ile F.Bahçe, 26. haftanın açılış maçında, ilk kez dev bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelecek.

3 boyutlu derbinin 2 sırrı  

Aykut Kocaman’ın en çok çekindiği G.Saraylı olan Çek santrforun Fener’e siftahı yok. Hagi’nin “Her zaman noktayı koyan adam” dediği sambacı, Cimbom’a Kadıköy’de 5 gol attı ama dış sahada hep boş geçti.

TÜRK futbolunun kalbi bu gece Seyrantepe’de atacak. G.Saray ile F.Bahçe, 26. haftanın açılış maçında, ilk kez dev bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelecek. 102 yıllık ezeli rekabette geride kalan 366 maçı 13 ayrı statta oynayan devler, 367. sınavında bu kez sarı kırmızılıların yeni stadında puan mücadelesi verecek. Saat 21.00’de başlayacak ve yayıncı kuruluş Lig TV tarafından ilk kez yeni nesil 3 boyutlu olarak ekrana yansıyacak dev maçı, kariyerinde 5. G.Saray-F.Bahçe derbisine çıkacak Fırat Aydınus yönetecek. 

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren G.Saray, bu akşamki dev maçı kazanarak taraftarına kendisini affettirmek istiyor. Üst üste 9 maç kazanarak ligde zirveye çıkan F.Bahçe ise, 10. galibiyeti derbi zaferiyle taçlandırmanın hesabını yapıyor.

Kağıt üzerinde F.Bahçe ağır basıyor. Ligde 28 golü bulunan G.Saray, tarihlerinin en kötü dönemleriden birini yaşarken F.Bahçe sadece Alex (18) ve Niang’ın (14) attığı gollerle bile rakibini geçmiş durumda. Ancak bu gece bu iki takımın karşılaşmasında istatistikler mi yoksa psikolojik faktörler mi daha etkili olacak buna hep birlikte bakacağız ve ortaya çıkan sonucu sizlere yorumsuz olarak vereceğiz. 

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Diego Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Cristian, Özer, Alex, Niang
Galatasaray: Zapata, Lucas Neill, Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Cana, Culio, Kazım, Pino, Milan Baros

İlginç istatistikler

Üç boyutlu derbinin notu ise bir hayli ilginç... Attığı goller ve yaptığı asistlerle F.Bahçe tarihine geçen Alex de Souza, bugüne kadar Beşiktaş’a 12, G.Saray’a 5 gol attı. Ancak, sarı kırmızılılarla deplasmanda oynanan karşılaşmalarda henüz fileleri havalandıramadı. Ligde 8 golle G.Saray’ın en üretken ismi olan Baros ise F.Bahçe maçlarında henüz siftah yapamamış. Bakalım, bu gece hangisi gol atıp bu şanssızlıklarına son verecek. Diğer istatistiklere gelince...

İyi savunma yaparsa Fener’i zorlar

Bu sezonki lig istatistiklerinde G.Saray rakibine sadece bir konuda yaklaşabilmiş. O da savunma. F.Bahçe sezon başından beri rakiplerine toplam 103 gol pozisyonu verirken G.Saray ligdeki kötü görüntüsüne rağmen F.Bahçe’den sadece 6 pozisyon fazla vermiş. Bu da şunun göstergesi; Galatasaray iyi savunma yaparsa Fenerbahçe’yi zorlayabilir. Aksi taktirde F.Bahçe tüm istatistiklerde rakibine göre çok daha üstün olduğu için zorlanmadan oyunda hakimiyet kurabilir.

Galatasaray çok top kaybediyor

Emre’nin yokluğu her ne kadar Fenerbahçe’nin gücünü azaltacaksa da sarı lacivertliler orta alanda rakibine çok büyük bir üstünlüğe sahip. Ligin en çok top çalan ve en çok pas yapan takımı olan sarı lacivertlilere karşın Galatasaray maç başına 50 eksik pas yapıyor ve orta alanda rakiplerinden top çalma konusunda son derece yetersiz. Ayrıca sezon başından beri 488 top kaybeden sarı lacivertlilere karşın Galatasaray 568 top kaybı ile çok daha fazla rakiplerine atak imkanı sunuyor. Bu maçta dikkatli olacaklardır.

G.Saray savunmadan oyun kuruyor F.Bahçe ise daha çok orta alandan

İki takımın oyun yapısında en büyük fark oyun kurdukları alan. Ligin ikinci yarı isatistikleri göz önünde bulundurulunca G.Saray’ın daha çok savunma oyuncuları ile topu oyuna sokmaya çalıştığı gözleniyor. F.Bahçe’de ise savunma oyuncuları topu en yakındaki orta alan oyuncusuna vererek oyunu başlatıyor. F.Bahçe savunmasından 1318 pasla çıkarken G.Saray’da bu sayı 1574. Sarı lacivertliler orta alandan 1899 pas yaparken sarı kırmızılılarda bu oran 1469.

Cimbom’un üç avantajı

Derbilerde klasik söylem favori olanın kaybettiğidir. Türk Telekom Arena’daki karşılaşmanın favorisi de F.Bahçe. Son 3 sezonun istatistiklerine bakıldığı taktirde G.Saray-F.Bahçe maçlarına favori çıkan takımlar hep kaybetmiş. Bu maçta ibreler her ne kadar F.Bahçe’yi gösterse de psikolojik faktörler G.Saray’dan yana. İşte G.Saray’ı avantajlı kılan psikolojik faktörler...

1- Arena’da kaybetmedi
Galatasaray yeni stadında hiç kaybetmedi. Bu statta ilk yenilgisini Fenerbahçe’den almak istemeyecekler. Bu nedenle sezon başından beri göstermedikleri kadar efor sarf edecekler. Taraftar özel olarak hazırlandı.

2- Rahat oynayacak
Bu maçta Galatasaray kaybetse bile ligde konumu çok fazla değişmeyecek. Bu rahatlıkla maça çıkacaklar. Oysa Fenerbahçe, Trabzonspor’un nefesini ensesinde hissediyor. Kaybetmemesi şart.

3- Son şansları
G.Saray Yönetimi’nin futbolculara ve Hagi’ye karşı artık sabrı taşmak üzere. Bu nedenle futbolcular bu maçı kazanarak tüm günahlarını affettirmek isteyecekler. Bu hırsla sahaya çıkacaklar.

3D yayın nasıl izlenir?

GALATASARAY-Fenerbahçe derbisiyle birlikte ülkemizde de ilk kez denenecek olan 3D yayın için, öncelikle “yeni nesil” diye tabir edilen televizyona sahip olmak gerekiyor. Standart LCD, LED ve plazma televizyonlar “anaglif” adı verilen düşük kaliteli 3D yayınları aktarırken; “yeni nesil” yayını çözme yeteneğine sahip değiller. Yeni nesil yayınları izleyebilmek için, 3D TV gözlüğünün olması gerekiyor. Ayrıca, Digiturk’ün bütün modelleri 3D yayın yapan televizyonlarla uyumludur.

3D yayın ne demektir?

DIGITURK, derbiyle birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 3D yayın yapacak. Göz yanılmalarını tamamen ortadan kaldıran bu sistem, futbolseverlerin maçı tam anlamıyla yaşamasını sağlayacak. 1844’te İskoç mucit ve yazar David Brewster Stereoscope tarafından 3 boyutlu gösterim tekniği başlarken, Digiturk de Sony’nin desteği ile bu teknolojiyi ülkemize getiriyor. 40’tan fazla kameranın kullanılacağı, 100’den fazla personelin çalışacağı derbide, özel ekipmanlar da maç keyfini bir üst seviyeye çıkaracak. (Ahmet ERCANLAR-Hürriyet Gazetesi)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17302347.asp?gid=373}

 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,754 µs