En Sıcak Konular

ZEYBEK-KAMALAK GÖRÜŞMESİNDE ''SICAK'' MESAJLAR

11 Mart 2011 14:42 tsi
ZEYBEK-KAMALAK GÖRÜŞMESİNDE ''SICAK'' MESAJLAR Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hayırlı olsun ziyaretine gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve beraberindeki heyetle görüştü.

Millet için varız

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hayırlı olsun ziyaretine gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve beraberindeki heyetle görüştü.

Refahyol'un hizmetleri
Görüşmede konuşan Kamalak, Demokrat Parti ile gönül bağlarının eskiye dayandığını belirterek, "1996'da RP-DYP koalisyon hükümetinde kimsenin hayal bile edemeyeceği hizmetler yapıldı. Bir çırpıda, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 verildi. Biz o parayı bir kuruş vergi koymadan, dışarıdan bir kuruş borç almadan bulduk. Ne yazık ki, o hizmetlerin önü kesildi. İnşallah o hizmetler yine bizleri bekliyor" şeklinde konuştu.

Milletin kaynakları millete
Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ise, kendisinin 54. hükümette bakan ve hükümet sözcüsü olduğunu hatırlatarak, "54. hükümette ben de bulundum. O hükümetin hizmetlerini hatırlamak ve övünmekten bir pay düşüyorsa, bizim de payımız var. O dönemde şu ispat edildi: Bu ülkede kaynak var. Başka yerlere giderken sorulmuyor da, memura, işçiye ve emekliye gittiği zaman soruluyor" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hayırlı olsun ziyaretine gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve beraberindeki heyetle görüştü.

Saadet Partisi genel merkezinde Başkanlık Divanı üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede konuşan Zeybek, 'Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olsun" diye konuştu.  Kamalak ise, nezaket ziyareti ve güzel temennilerinden dolayı Zeybek'e teşekkür ederek, "Bu duaya amin diyoruz" dedi.

DP ile bağımız eskiye dayanır
Görüşmede konuşan Mustafa Kamalak, Demokrat Parti ile hem organik hem de gönül bağlarının eskiye dayandığını belirterek, "1996'da RP-DYP koalisyon hükümetinde kimsenin hayal bile edemeyeceği hizmetler yapıldı. Bir çırpıda, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 verildi. Biz o parayı bir kuruş vergi koymadan, dışarıdan bir kuruş borç almadan bulduk. Ve Türkiye çok önemli bir refah dönemine girmişti. Ne yazık ki, o hizmetlerin önü kesildi. İnşallah o hizmetler yine bizleri bekliyor" şeklinde konuştu.

Refahyol'un ispat ettiği şey
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ise, kendisinin 54. hükümette bakan ve hükümet sözcüsü olduğunu hatırlatarak, "54. hükümette ben de bulundum. O hükümetin hizmetlerini hatırlamak ve övünmekten bir pay düşüyorsa, bizim de payımız var. O dönemde şu ispat edildi: Bu ülkede kaynak var. Kaynak var mı sorusu çok defa kötü niyetli bir sorudur. İyi niyetli değildir. Kaynaklar, doğru yerlere yönlendirildiğinde bu soru soruluyor. Başka yerlere gittiği zaman hiç sorulmuyor. Başka yerlere giderken sorulmuyor da, memura, işçiye ve emekliye gittiği zaman soruluyor" diye konuştu.

Hükümetleri popülizmle suçlayanların kaynakların hep kendilerine akmasını savunduğunu anlatan Zeybek, "54. hükümet doğru işler, büyük işler yapmıştır. Ama yolu, yolkesenler tarafından kesilmiştir. Milli iradeye rağmen, ortaya bir takım tiyatrolar atılarak, halk, basın, ordumuzun şerefli komutanları yanıltılmıştır. Onların birçoğu da sonra yanıltıldıklarını itiraf etmişlerdir. Ama hükümet, tarihimizde duruyor. Hiç kimse çekip çıkaramaz" diye konuştu.

Refahyol'un vergi koymadan, borç almadan kaynak bulmasının bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Zeybek, "Bu örnek her zaman hatırlanacaktır. Ve inşallah bir daha 28 Şubat gibi belalı ve karanlık günler bir daha yaşanmaz bu ülkede. Ama 28 Şubat bitmedi. Kimse bitti falan demesin. 28 Şubat'ın birinci perdesi kalktı. Asıl amaç devam ediyor" şeklinde konuştu.

İklim neyi örtüyor?
Soğuk kış şartlarını yaşayan Türk halkının yüzde 60'ının borçlu, yüzde 30'unun ağır borçlu, halkın yüzde 12'sinin sefalet çizgisinde yaşadığını, gençlerin yüzde 21'i işsiz olduğunu ve insanların yüzde 37.5'i üşüdüğünü kaydeden Zeybek, "Ortada iklimin getirdiği büyük sıkıntılar yaşanırken, Türkiye neyi konuşuyor? Bir İklim hanım, birisiyle konuşurken bir şey söylemiş. Onu söyledi mi, bunu söyledi mi? Türkiye'nin iklimin getirdiği gerçekleri unutup, İklim hanımı konuşuyor. Bu çok ilginç bir şey. Acaba bir şey bu işler bilinçli mi ortaya atılıyor? Zamanlama buna göre mi yapılıyor? Acaba bununla ne örtülmek isteniyor?" diye konuştu.

Kamalak'ın ittifak açıklaması
Gazetecilerin ittifak görüşmelerine ilişkin sorularını cevaplandıran Mustafa Kamalak, "Biz Türkiye için varız. Yüce milletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa, onu yaparız. Hocamız vefat etmeden önce, ittifak görüşmelerini sürdürmesi için değerli büyüğümüz Şevket Kazan beyi görevlendirmişti. Bu işleri bizim tarafımızda kendisi yürütüyor. Tabi süreç devam ediyor. Henüz kesin bir şey yok. Kesin bir sonuca varılmamıştır. İnşallah milletimiz için hayırlı olur. Ama biz kardeşler partisiyiz. Türkiye'nin 75 milyon insanını kardeş kabul ediyorsak, öyleyiz de zaten. Partiler de, bu insanların kurduğu teşekküllerdir. Onlarla el ele verip, nasıl ki insanlarımıza birliğe, bütünlüğe davet ediyorsak, partilerimizi de birliğe, bütünlüğe davet edersek, çok güzel olur düşüncesindeyiz" dedi.

Çatı değil temel önemli
İttifakta kaç partinin olacağı değil temel teşhislerde ve çözüm önerilerinde birleşmek olduğunu vurgulayan  Zeybek, "Yoksa aritmetik toplama yaparak, partileri toplayalım. Bundan bir şey çıkaralım. Bu ne bize yakışır. Ne de böyle bir amacımız olabilir?" diye konuştu. İttifakın doğru bir iş olduğunu vurgulayan Zeybek, "Şu anda sonuçlanmış bir şey, sözkonusu değildir. Memleketin hayrına olan şeyi Allah'tan diliyoruz. Biz çalışırız, çabalarız. Ama işleri yaratan Allah'tır" diye konuştu.

Zeybek, "İttifakın çatısında sorun mu var?" sorusuna, "Şu anda çatı sonra çatılır. İşlere çatıdan başlanmaz. Çatıya gelinceye kadar yapılması gereken işler vardır. Çatıyı çatarsanız, temel ve duvar yoksa, bakarsanız çatı da gitmiş, bina da gitmiş. Dolayısıyla bu işlerin sağlam olması için doğması muhtemel sorunları çözerek, sonra çatı noktasına gelmek daha doğru bir yaklaşımdır" dedi.

İki lider, ittifak görüşmelerinin SP, DP ve TP arasında sürdüğünü açıkladılar. Üç partinin oyunun toplamının barajı geçip geçmeyeceği sorusuna ise Zeybek, "Bu iktidarın amacı barajı geçmek değil blok olarak tek başına iktidara gelmektir" diye cevap verdi.

Kamalak ise aynı soruya, "Refah Partisi'nin yolu kesildiğinde oyu yüzde 36'ydı. Başka partilere giden oylar aslında bizimdir. O oylar geri dönecek" karşılığını verdi.

Gazetecilere yıpranma sözü
Bu arada iki lider 'İktidar olursanız gazetecilerin son dönemde kaldırılan yıpranma hakkını geri getirecek misiniz? ' sorusuna ise "Kesinlikle, siz nasıl istiyorsanız öyle olacak. Hakkınızı geri vereceğiz" dedi. Kamalak ise, bunun için "Söz" verdi.

Zeybek'in ittifak açıklaması
DP Lideri Namık Kemal Zeybek ise, ittifak görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Öyle aceleye de lüzum. Daha çok zamanımız var. Acele işe şeytan karışır. Ama acele etmeden de çabucak yapmak gerekir. Sağlam ve emin adımlarla gitmek lazım. Binaların önce temeli yapılır. Temelimiz var bizim" diye konuştu.

Temelin 54. hükümet olduğuna dikkat çeken Zeybek, "Dolayısıyla, çok sağlam. Yani Refahyol hükümetidir" diye konuştu.

Kendisinin o dönemde hükümet sözcüsü olduğunu hatırlatan Zeybek, "O bizim temelimizdir. Şimdi duvarları yapalım. Sonra çatıya doğru çıkarız. Ama şu anda arkadaşlarımız çalışıyorlar. İnşallah netice iyi olur. Bu çalışalar zaten yeni değil" diye konuştu. Erbakan hayatta iken bu tür görüşmeleri sık sık yaptıklarını anlatan Zeybek, "Allah rahmet eylesin Hocamız da, bu tür çalışmaları, onun talebi üzerine, yanına gittiğimiz zaman hep Türkiye için ne yapılabilir, doğru olan nedir? kaygısı içindeydi" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/millet-icin-variz-193285.htm}

 



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,817 µs