En Sıcak Konular

AKP ''ÜLKÜCÜ OYU'' DEVŞİRME PEŞİNDE

11 Mart 2011 13:22 tsi
AKP ''ÜLKÜCÜ  OYU'' DEVŞİRME PEŞİNDE AKP'nın,geçmişte Ülkü Ocakları ve MHP içinde bulunmuş bazı isimleri milletvekili adayı gestereceği iddia ediliyor..

Ülkücülerin imtihanı

Ülkücü Camia'nın önde gelen isimlerinin AKP'den aday olacağı, kulisleri hareketlendirdi

Ülkücü Camia'nın önde gelen isimleri Ongun, Dr. Çalık, Prof. Bilgin ve Çelebi’nin AKP’den milletvekili adayı olacağı kulisleri hareketlendirdi. Bahçeli’nin “Ülkücü, Milliyetçi Hareket’te olur” diyerek gösterdiği tepki tartışma yarattı.

Ülkücü camianın önde gelen isimlerinin siyasete AKP’den girecekleri haberi kulisleri hareketlendirdi. Abdi İpekçi ve Papa Suikasti’nde adı geçen Avrupa Türk-İslam Birliği Kurucu Genel Başkanı ve kürt açılımı sürecinde aktif rol oynayan Musa Serdar Çelebi, MHP’nin eski MYK Üyesi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin eski Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, MHP’den istifa eden Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun ve Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Dr. Mustafa Çalık’ın AKP’den milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

“Hizmete STK’larda devam edeceğim”

VATAN’ın ulaştığı Musa Serdar Çelebi ve Prof Dr. Vedat Bilgin adaylık haberlerini net bir dille yalanladı. Musa Serdar Çelebi kesinlikle siyasete girmeyi düşünmediğini belirtti. Çelebi, kendi tarzındaki insanların siyasete hizmet olarak baktığını, ancak hizmetin tek bir yolu olmadığını vurguladı. Milletvekili olmak istemediğini belirten Çelebi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışarak halka hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı.

“Siyasetten uzağım, tek uğraşım hocalık”

Devlet Bahçeli’nin Eski Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ise, “Teklif alıp almadığım konusunda bir açıklama yapmak istemiyorum. Ancak benim için siyaset MHP’den istifa ettiğimde bitti. Adaylık haberleri benden bağımsız olarak gündeme geliyor. Şu anda siyasete uzağım. Şimdi sadece üniversitedeki hocalık görevime ve bilimsel çalışmalarıma yoğunlaştım” dedi.

Ongun adaylık teklifini düşünüyor

Referandumda ülkücü camia içinde “Evet” diyerek dikkat çeken Ramiz Ongun ve Dr. Mustafa Çalık AKP’den aday olacakları iddiasına MHP Lideri Devlet Bahçeli önceki gün, “Ülkücü, Milliyetçi Hareket’te olur” diyerek sert bir cevap vermişti. Yıllarca Alparslan Türkeş’le omuz omuza çalışan, 3 kez MHP Genel Başkanlığı’na aday olan ancak seçilemeyen Ramiz Ongun, bir süre önce AKP’den milletvekilliği adaylığı için teklif aldığını ve bu fikre sıcak baktığını doğrulamıştı. Yakın çevresinden alınan bilgiye göre Ramiz Ongun kararını önümüzdeki 10-15 günlük süreçte bekleyip gelişmeleri değerlendirdikten sonra verecek. Ramiz Ongun’un Bahçeli’nin yorumu için “Kimse benim ülkücülüğümü sorgulayamaz. Bu konu üzerinde konuşmaya bile gerek yok” dediği belirtildi. İddialarda adı geçen bir başka isim olan Dr. Mustafa Çalık ise “Kimseden bir adaylık teklifi almadım. Ben de herhangi bir siyasiyle konuşmadım.

Adaylık haberlerini gazete ile dergilerden duyuyor ve rahatsız oluyorum. Bunlar böyle dönemlerde tahmin edilebilecek dedikodu ve yakıştırmalardır” diye konuştu. (İlker AKGÜNGÖR / VATAN)*

[Mir Haber'in yorumu: Haberde ismi geçen zevatların ''Ülkücülüğü'' haberi yapan mıuhabirin iddiasıdır.Türk Milliyetçiliği değil ama "Ülkücülük" elbetteki MHP'nin tekelindedir.Çünkü Ülkücülük'ün doktrinini yazan, MHP ve Ülkücü Hareket'in basini Alparslan Türkeş'tir.Bu yüzden "Ükücülüler"in halk arasındaki  bir adı da "Türkeşçiler"dir. Türkeş nerede AKP nerede? İmanından dönen şahısa eski dini ile hitap edilmez.-Buradaki iman ve din "teşbih" olarak kullanılmıştır.Bilindik manadaki dinle ve imanla alakası yoktur-]

 

*Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ulkuculerin-imtihani/364489/9/Siyaset}



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,793 µs