En Sıcak Konular

GÜLE GÜLE KOCA ÇINAR!

1 Mart 2011 13:21 tsi
GÜLE GÜLE KOCA ÇINAR! Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor...

Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor...

Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor.Erbakan’ın cenazesi, cenaze aracıyla Fatih Camii’ne getirildi.

 Cami avlusundaki izdiham nedeniyle ellerin üzerinde taşınarak, musalla taşına konuldu. Erbakan’ın tabutuna dokunmak isteyen kalabalık ise izdihama neden oldu.Fatih Camii’nde ve diğer camilerde Erbakan için sela veriliyor. Cami avlusunda büyük bir kalabalık var. Sık sık yapılan anonslarla vatandaşlar sakinleşmesi için uyarılıyor.

Erbakan'ın, cenaze namazının kılınacağı İstanbul Fatih Camisi'nin avlusunda TSK'nın gönderdiği çelenk dikkat çekti. Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü.

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül de Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak üzere Fatih Camii’ne geldi. Bülent Arınç ve çok sayıda milletvekili de törene katıldı.

Törenin devam ettiği bölgede uçan polis helikopterinden yapılan bilgilendirme anonsuna göre 65 bin kişiyi bulan kalabalığa katılımlar devam ediyor...

Cenazede kalabalığın arasında tek kadın olarak Tansu Çiller dikkat çekti...

Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan kısa bir konuşma yaptı.

Cenaze şu an defnedilmek üzere mezarlığa götürülüyor. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan cenazeye omuz verdi.

Cenazeyi omuzlamak isteyenler kargaşaya neden oluyor..

Erbakan’ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından "Milletimizin başı sağoğlsun, mekanın cennet olsun" ve "Mavi Marmara senin mirasın" yazılı pankartlar asıldı.

Protokol kapısından girişlere izin verilmezken, cenazeye katılanlar caminin diğer kapısından giriş yapıyor.Necmettin Erbakan’ın naaşının saat 10.00’da camiye getirilmesiyle protokol girişinde izdiham yaşandı. Mikrofonla vatandaşları sürekli uyaran bir partili, "Hocayı görünce kimse öne doğru adım atmasın. 100 kişiyle izdiham yaratmayalım. Hocaya yakışan bir cenaze olsun" diye anons etti.Erbakan’ın kızı Elif Erbakan Altınöz eşi Mehmet Altınöz’le, kızı Zeynep Erbakan Baykoç eşi Faruk Baykoç’la, oğlu Fatih Erbakan da eşi Beyza Erbakan ile birlikte musalla taşına konulmasıyla birlikte cenazenin başında beklemeye başladı.Cenaze merasiminde, 2003 yılındaki Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Ahmet Karalı, Kur’an-ı Kerim okuyor.Caminin avlusunda kadın ve erkekler ayrı ayrı bölümlerde saf tutmaya başladı. Erbakan’ın cenazesinin de bulunduğu avlunun birinci bölümü protokol için ayrılırken, diğer iki bölüme de vatandaşlar alınıyor.Caminin ana girişine, Saadet Partisi Eskişehir Gençlik Kolları tarafından "Sevinme ey siyonist bir ölür bin diriliriz", Mamak Gençlik Kolları tarafından da "Şahidiz, şahidiz, şahidiz, yolun yolumuzdur savunan adam" yazılı pankart asıldı.Cenaze törenini Anadolu Ajansı ve TRT canlı olarak yayınlarken, diğer televizyon kanalları da 3G yayın yapıyor. Bu arada, Fatih Belediyesi katılımcılara çay ve su ikramında bulunuyor.

ASKER ÇİÇEK GÖNDERDİ

Erbakan’ın cenaze törenine yoğun katılmın yanı sıra çelenkler de gönderildi. Devlet erkanının çelenklerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri de Erbakan için çelenk gönderdi.

Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü

Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük, cenazeye yurtdışında olduğu için katılamayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ile çeşitli İslami cemaat önderlerinin de çelenkleri dikkat çekti.

ROTOKOL İZDİHAMIN ORTASINDA KALDI

Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan’ın cenaze töreninde alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen kısa süreli bir izdiham yaşandı. Cenazeye katılmak için gelen protokol üyeleri izdihamın ortasında kaldı. Çevik Kuvvet ekipleri cenazenin başında kordon oluşturmuş durumda.

Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak için çok sayıda bakan ve siyasetçi Fatih Camii’ne gelmeye devam ediyor. Fatih Camii’ne gelenler arasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, AKP’li vekil Necati Çetinkaya, Eski Bakanlardan Hilmi Güler, Ali Çoşkun, Yaşar Okuyan, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yer alıyor.

Erbakan’ın cenazesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden de katılımlar var.

Eski Başbakanlardan, Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan’ın Fatih Camii’nde gerçekleştirilen cenaze törenine katılımlar artarak devam ediyor.

KIVRIKOĞLU VE BAYYKAL DA CENAZE DE

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da Erbakan’ı uğurlamak üzere Fatih Camii’ne gelenler arasında yer alıyor. Devlet Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna de cenaze törenine katılanlar arasında bulunuyor.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile Fatih Camii’ne geldi.(

 SARAY BOSNA'DAN ÖZEL UÇAKLA 165 KİŞİ GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın cenazesine katılmak için, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan bu sabah, özel uçakla 165 kişi İstanbul’a gitti.

Erbakan’ın vefatının ardından merhum Aliya İzzetbegoviç’in genel başkanlığını yaptığı Demokratik Eylem Partisi (SDA), insani yardım kuruluşu Merhamet, İslam Birliği Riyaseti, Mladi Müslümani (Genç Müslümanlar Hareketi) ile eski komutanlar İstanbul’daki cenaze namazına katılım için yaptığı organizasyon yaptı.

Organizasyon kapsamında, Bosna-Hersek’te savaş zamanında önemli rol üstlenen eski komutanlar ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 165 kişi, bu sabah, Erbakan’ın cenaze namazına katılmak üzere, özel uçakla İstanbul’a gitti.

Erbakan’ın mezarına götürülmek üzere, Bosna-Hersek’in merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinden dün alınan toprak aynı uçakla İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

Cenaze namazına gidemeyecekler ise bugün Mladi Müslümani öncülüğünde Saraybosna’nın en büyük camisi Gazi Hüsrevbey’de Erbakan için gıyabi cenaze namazı kılacak.

MEZARI HAZIRLANIYOR

Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı’nda mezar kazılmaya başlandı.Erbakan’ın Zeytinburnu’ndaki Merkez Efendi Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor.Erbakan’ın kabrinin, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan’ın yanına kazıldığı görüldü. Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan’ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan’ın da mezarları bulunuyor.Bu arada çok sayıda polis, mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlık karşısında sağlık çadırı oluşturuldu.Mezarlıkta, basın mensuplarının rahat görüntü alması amacıyla bir de platform hazırlanmaya başlandı.

ANKARA'DAN DUALARLA UĞURLANDI

Pazar günü vefat eden Necmettin Erbakan’ın ilk cenaze namazı Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılındı. Sabah namazının ardından kılınan cenaze namazına çok sayıda Bakan, bürokrat ve Erbakan’ın ailesi ile sevenleri katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında Cami avlusu hınca hınç doldu. Cenaze namazına katılanlar arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yer aldı. Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da cenaze namazında hazır bulundu.

-CENAZE, SABAH NAMAZININ ARDINDAN CAMİ’YE GETİRİLDİ-

Necmettin Erbakan’ın cenazesi sabah namazının kılınmasının ardından saat 6.00 sularında Hacı Bayram-ı Veli Camii’ye ambulans içerisinde getirildi. Cami avlusuna kadar giren ambulanstan indirilen Erbakan "Allah-u Ekber" tekbirleri arasında bir süre omuzlarda taşındı. Cenazenin indirilmesinin ardından Camivatandaşların Erbakan’ın tabutuna dokunmak istemesi dolayısıyla bir süre arbede yaşandı. Cami avlusunda bir sedyenin üzerine alınan Erbakan’ın cenazesinin çevresinde yakınları ve sevenleri saf tuttu. Erbakan’ın cenaze namazı burada Hacı Bayram-ı Veli Camii imamı tarafından kıldırıldı.

İmam cenaze namazının ardından vefat eden Erbakan’a itafen bir konuşma yaparak, "Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Hayatını milletine adayan, Kuran ahlakına sahip, hakkaniyet düsturuyla hareket eden bir büyüğümüzü kaybettik. Daha önce görev yaptığım Camii’de Hocamızın 10 yıl imamlığını yapmış, ona defalarca namaz kıldırmıştım" dedi. İmam’ın konuşmasının ardından Erbakan’ın naaşı ambulansa konulmak üzere tekrar omuzlara alındı. "Mücahit Erbakan" sloganları eşliğinde ambulansa yerleştirilen Erbakan’ın cenazesi, daha sonra özel uçakla İstanbul’a götürülmek üzere 07.05 sularında yola çıktı.

UÇAKTA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde bu sabah kılınan cenaze namazının ardından, aralarında Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak, 165 yolcusuyla saat 08.20’de İstanbul’a hareket etti.

Erbakan’ın cenazesini taşıyan uçağın kalkışından kısa bir süre sonra, yolcularına Kuran-ı Kerim dağıtıldı.Uçakta, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından, "Erbakan Hoca’ya hakkınızı helal ediyor musunuz?" sözleri, uçaktakilere duygu dolu anlar yaşattığı ve bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu da "Sen hakkını helal et" sözleriyle duygularını dile getirdi.Erbakan’ın cenazesini taşıyan uçak, saat 09.10 dolayında İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.Uçak indiği sırada Erbakan’ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile damadı Mehmet Altınöz’ün, İstanbul’da kendilerini karşılayanlarla sarıldıkları sırada duygulandıkları görüldü.

Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Necmettin Erbakan’ın cenazesi, Atatürk Havalimanı’nda bekleyenler tarafından tekbir sesleriyle Fatih Camisi’ne götürülmek üzere ambulansa konularak, konvoy eşliğinde yola çıkarıldı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/erbakan-son-yolculuguna-ugurlaniyor-/siyaset/sondakika/01.03.2011/1358450/default.htm}



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,861 µs