En Sıcak Konular

SONER YALÇIN,BARIŞ PEHLİVAN VE BARIŞ TERKOĞLU TUTUKLANDI

18 Şubat 2011 10:29 tsi
SONER YALÇIN,BARIŞ PEHLİVAN VE BARIŞ TERKOĞLU TUTUKLANDI Oda TV internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.

'Oda'nın kapısına kilit vurdular!

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oda TV internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.

Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu Metris Cezaevi'ne konuldu
Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ilk olarak ODA TV yöneticisi Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun sorgusu yapıldı. Daha sonra da Soner Yalçın'ın mahkeme sorgusuna geçildi. Yalçın'ın mahkemedeki ifadesi yaklaşık üç saat sürdü. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından üç şüpheli "Terör örgütüne üye olmak", "Devletin güvenliğine ait gizli belgeleri temin etmek ve yayınlamak", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklandı.
Tutuklanan şüpheliler Metris Cezaevi'ne konuldu.(MİLLİYET) [1]

Savcı Wikileaks ve Mısır'ı sordu

Soner Yalçın ve 3 çalışana savcı bu soruyu sordu: ‘WikiLeaks belgeleri ve Mısır haberlerini ne amaçla yaptınız?’

14 Şubat’ta gözaltına alınan Odatv’nin sahibi Soner Yalçın ve internet sitesinde çalışan Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ile Barış Pehlivan, poliste susma hakkını kullandı.
Adliyeye sevk edilen Yalçın ve 3 çalışan Savcı Zekeriya Öz tarafından sorguya alındı...

Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat’ta gözaltına alınan Odatv yöneticisi gazeteci-yazar Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pehlivan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sabah 09.37’de emniyete ait araçla getirildi. Yalçın ve beraberindekiler adliyenin protokol kapısından içeri alındı. 

Poliste susma hakkını kullandılar

Yine adliye binası içerisinde bulunan adli tabiplikte sağlık kontrolleri yapılan şüpheliler ifade için savcılık katına çıkartıldı. 4 şüpheli poliste susma hakkını kullandı. Şüpheliler soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz’e ifade verdi. Savcı Öz’ün ilk olarak Odatv’nin editörlerinden Ayhan Bozkurt’un ifadesini aldığı öğrenildi.
 Bozkurt’un ifadesi yaklaşık 1.5 saat sürdü. Bozkurt’un ifadesinin ardından 1 saat ara verildi. Aranın ardından saat 13.30 sıralarında Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın ifadesinin alınmasına başlandı. Savcı Öz tarafından alınan ifade yaklaşık 3.5 saat sürdü. Savcı Zekeriya Öz, Gazeteci Soner Yalçın’ın ifadesinin uzun süreceği düşüncesiyle Barış Terkoğlu’nun dosyasını ‘Amirallere suikast iddiası’ ve ‘Balyoz Güvenlik Harekat Planı’ soruşturmalarını yürüten Savcı Süleyman Pehlivan’a gönderdi.

Ergenekon sanıkları soruldu

Şüphelilere, ifadelerinde Yalçın Küçük’ün de aralarında olduğu Ergenekon davasının bazı sanıklarını tanıyıp tanımadıkları ve sanıklarla irtibatlarının olup olmadığının sorulduğu belirtildi. Teknik takip sonucu elde edilen telefon konuşmaları da soruların içindeydi.

Yalçın ve Küçük görüşmesi

İfadede özellikle Ergenekon ile Balyoz davası ve, WikiLeaks belgelerine ilişkin haberler ve Mısır ayaklanmasına ilişkin yazıların ne amaçla yayınlandığı da soruldu. Soner Yalçın ve Yalçın Küçük’ün ayda bir iki kez telefonla veya yüz yüze görüştüğü, tespit edilen görüşmelerin de sorulduğu kaydedildi.

Takip 1.5 yıldır sürüyordu

Soner Yalçın ve 3 site çalışanıyla ilgili takibin 1.5 yıl önce başladığı öğrenildi. Yetkililer, Yalçın ve arkadaşlarının Ergenekon örgütüyle ilgili suç içerikli yayınlar yaptığını öne sürdü. Şüphelilerin özel konuları telefonla görüşmediği, mailleşmelerde ise başkalarına ait e-posta adreslerini kullandığı bildirildi. Ciddi konuları ise yüzyüze yaptıkları görüşmelerde konuştukları öne sürüldü. Yetkililer Yalçın ve arkadaşlarının ilgi duyduğu konular arasında Alevilik ve Mısır’daki halk ayaklanması olduğunu belirtti.

Nezarette Che’nin hayatını okudu

Soner Yalçın’ın nezarette kaldığı 3 günlük sürede Che Guevara’nın hayatını anlatan kitabı okuduğu öğrenildi. Yalçın savcıya ifade vermek için beklerken de avukatlardan gazete istedi. Bunun üzerine Avukat Hüseyin Ersöz, yaklaşık 10 gazete alarak Yalçın’a götürdü. Öğleden sonra da aynı avukat, şüphelilere bir poşet çikolata ve bisküvi götürdü.( Dündar KALE / VATAN İSTİHBARAT) [2]

 

 

Kaynak:

[1] MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/-oda-nin-kapisina-kilit-vurdular-/turkiye/sondakika/18.02.2011/1353850/default.htm}

[2] GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/savci-wikileaks-ve-misiri-sordu/360035/1/Gundem}



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,759 µs