En Sıcak Konular

DİYANET DİYALOG CÜBBESİ GİYDİ

4 Şubat 2011 20:39 tsi
DİYANET DİYALOG CÜBBESİ GİYDİ PROF. Dr. Ali Bardakoğlu’nun halefi Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugüne kadarki tüm diyanet işleri başkanlarının giydiği kırmızı işlemeli beyaz cübbeyi çıkarıp yeşil cübbeyi giydi, ’dinlerin kardeşliği’ni savundu.

Diyanet diyalog cübbesi giydi! 

Kırmızı beyaz renk gitti yerine fıstık yeşili geldi
PROF. Dr. Ali Bardakoğlu’nun halefi Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugüne kadarki tüm diyanet işleri başkanlarının giydiği kırmızı işlemeli beyaz cübbeyi çıkarıp yeşil cübbeyi giydi, ’dinlerin kardeşliği’ni savundu.

Diyanet’te ‘yeşil cübbe’ dönemi
Diyanet İşleri Başkanı bir ilke imza atarak, gazetecilerin karşısına yeşil cübbe ile çıktı
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilkent Otel’de medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek, sorularını yanıtladı ve çeşitli konulardaki düşüncelerini açıkladı. ’Dinlerin kardeşliğini’ savunan Görmez, bir ilke de imza attı. Görmez, kendisinden önceki Diyanet İşleri Başkanı’nın aksine yeşil cübbeyle gazetecilerin karşısına çıktı. Gazeteciler, bu durumu ’yeşil devrim’ olarak nitelendirdi. Mehmet Görmez, Burada yaptığı konuşmada özellikle Irak’ta, Afganistan’da yaşanan trajedilerin, bu ülkelerde yaşanmamasını temenni ettiklerinisöyledi. Görmez, halkların kendi özgür iradeleriyle kendi yönetimlerini belirleme konusundaki taleplerinin en kısa zamanda yerine getirilmesini diledi.

‘Dinlerin kardeşliğini’ savundu
Bir gazetecinin “Türkiye’deki farklı dinlerin mezheplerinin temsilcileriyle nasıl bir ilişkiniz olacak?” sorusuna Görmez, “Farklı dinler, farklı kültür ve medeniyetler arasındaki ilişkiler konusunda çok engin tarihi tecrübemiz var. Bu tarihi tecrübelerin zamanla zayıfladığını düşünüyorum. 50-60 yıl önce Batı’nın hiçbir başkentinde cami, kilise, havrayı yan yana görme imkanına sahip değildik. Ancak 4-5 asır önce İstanbul’da, Bursa’da, Edirne’de farklı dinleri, kültürleri, mabetleri yan yana yaşatmak konusunda bizim çok önemli bir tarihi tecrübemiz var. Bunu zenginleştirmek gibi bir görevimiz ve misyonumuz var” yanıtını verdi. Görmez, “Bu ülkede, bu topraklarda yaşayan bütün dini azınlıkların özgürlükleri bizim özgürlüğümüzdür” dedi. Mehmet Görmez, türban konusunda yapılan tartışmaları da “sembolik değerler üzerinden yapılan tartışma” olarak değerlendirdi ve bu tartışmaların gerginlik yaratmaktan başka bir işe yaramadığını, gerginlik yaratmanın da çağdaş Türkiye’ye yakışmadığını söyledi.

 

Kaynak:

 

 

 



Bu haber 1,395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs