En Sıcak Konular

MHP'YE KARŞI KİRLİ TEZGAH RESMİYET KAZANDI

29 Ocak 2011 12:32 tsi
MHP'YE KARŞI KİRLİ TEZGAH RESMİYET KAZANDI MHP’yi Meclis dışına itmek için titiz bir şekilde yürütülen operasyon, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “2 partili Meclis” demeciyle resmiyet kazandı!

Kirli tezgah açığa çıktı!

MHP’yi Meclis dışına itmek için titiz bir şekilde yürütülen operasyon, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “2 partili Meclis” demeciyle resmiyet kazandı!

Hayalindeki sistemi anlattı
Başbakan Tayyip Erdoğan, iktidar politikalarının önünde tek engel olarak gördüğü MHP’yi Meclis dışına atma niyetini nihayet açığa vurdu: 2 partili sistemde Meclis daha etkin işliyor, yönetimde de istikrar oluyor. ABD’ye bakın, kanunların nasıl çıktığını görürsünüz!
MHP’den sert tepki geldi
ErdoĞan’ın “2 partili Meclis” hayaline MHP’lilerden tepki yağdı. Mehmet Serdaroğlu, “MHP olmasın, istediğimizi yapalım, demek istiyor!” derken, Şenol Bal, “Düzmece anketlerle zayıf göstermek istedikleri MHP oyunu bozmuştur. Millet yutmuyor” ifadesini kullandı.

MHP’ye yönelik operasyonun amacı ve perde arkası, 16 Eylül 2010’da YENİÇAĞ’ın manşetiydi. Ardından Bahçeli de teşkilatını uyarmıştı. Başbakan’ın “2 parti istiyorum” açıklaması, bu sinsi oyunu ortaya koydu.

Sonunda ağzındaki baklayı çıkardı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölünmesi ve AB’ye teslimiyetin karşısında duran tek engel olarak gördüğü MHP’yi Meclis dışına atma niyetini nihayet açığa vurdu. Ukrayna gezisinde Akşam gazetesinin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İki partili bir Meclis sistemini faydalı buluyorum” dedi. Başkanlık sistemini tartışmaya açan Erdoğan, bu sistemin içinde adı anılan iki partili meclisin şart olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu sistemi faydalı buluyorum. Çünkü ikili sistemde parlamentolar daha etkin işliyor, yönetimde de istikrar söz konusu oluyor. Amerika’ya bakın.” Erdoğan’ın iki partili meclis önerisine MHP’lilerden tepki yağdı. Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, iki partili sistemin demokrasiye getireceği bir şey olamayacağının altını çizerek şöyle konuştu:

Millet artık yutmuyor
“İki parti olsun, özellikle MHP mecliste olmasın gibi ülkenin bölünmesi, parçalanmasıyla milletin değerlerinin tahrip edilmesiyle birliktelik sağlansın ve bunların önü açılsın. Bunların istediği, ’bütün şer güçlerin korkulu rüyası MHP mecliste olmasın biz yolumuza devam edelim’ dir.” İzmir milletvekili Şenol Bal da, Genel Başkan Bahçeli’nin  bu oyunu deşifre ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Düzmece anketler ile basına yansıtılan nasıl yapıldığı belli olmayan ya da hiç yapılmadan belli rakamlarla MHP’yi baraj altında veya baraja yakın göstermek bu yapılmak istenilenin bir sonucudur. Millet artık bunu yutmuyor.”

Açılıma karşı çıkan tek parti
MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır ise “MHP, PKK açılımının karşısına dikilen tek parti oldu. Habur rezaletini lanetledi. Tabii ki, Başbakan bu durumda MHP’nin mecliste olmamasını ister.” 

Başbakan Erdoğan, Ağrı’da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, açılımı savunarak, “Merhum Ahmede Hani’nin o muhteşem eserini Kürtçe ve Türkçe bastığımız için rahatsız
oluyorlar. TRT ŞEŞ’ten rahatsız oluyorlar” dedi.

Kaynak:

 



Bu haber 1,109 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,855 µs