En Sıcak Konular

İRBET: ''AKP'DE RAHATSIZ OLAN 70 MİLLETVEKİLİ VAR''

23 Ocak 2011 21:39 tsi
İRBET: ''AKP'DE RAHATSIZ OLAN 70 MİLLETVEKİLİ VAR'' 'Kürt açılımı'nı eleştirerek AKP'den istifa eden İrbeç, "Partide rahatsız durumda olan 70 milletvekili var" iddiasında bulundu.

AKP'de 70 milletvekili rahatsız

'Kürt açılımı'nı eleştirerek AKP'den istifa eden İrbeç, "Partide rahatsız durumda olan 70 milletvekili var" iddiasında bulundu.

AKP’nin ‘Kürt açılımı’ projesinden rahatsızlığını dile getirerek partisinden istifa eden Yusuf Ziya İrbeç, aynı rahatsızlığı taşıyan 70’e yakın milletvekili olduğunu öne sürdü. İrbeç, Kürt açılımının ülkeye ve partiye ayrıştırma getireceği konusunda Başbakan Tayyip Eroğan’ı uyardığını, ancak sonuç alamadığını söyledi.

AKP’den istifa eden Antalya Milletvekili İrbeç’in başka partiye geçip geçmeyeceği tartışılırken, “Seçimde listede yer alamayacağı için istifa ettiği” yolunda söylentiler AKP kulislerinde konuşulmaya başlandı. Bu iddiaları Radikal’e değerlendiren İrbeç, şunları söyledi: “Listeler daha mart ayının sonunda açıklanacak. Bir sene önce liste problemi yoktu, ama ben aynı eleştirileri yapmıştım. Eleştirilerim sonrası, ‘Bunların düzelebileceği yönünde adım atılır mı’ diye bekledim, süre verdim. Bir anda ortaya çıksaydım haklı olabilirlerdi. Bu politikayı yönlendiren Başbakan ve etrafındaki grup olduğu için, onların yanlışlarını hedef aldım ve o yanlışların düzeltilmesini istedim. 4 Ocak 2011 tarihli grup konuşması bardağı taşıran son damla oldu.”

‘Türklük markadır’

Geçen yıl şubat ayında AKP Meclis Grup toplantısının kapalı kısmında söz aldığını söyleyen İrbeç, konuşmasını şöyle anlattı:

“O gün 20’nin üzerinde milletvekili söz aldı. Ben ağır eleştiriler yönetmiştim. Orada, ‘Antalya’da hiç kimseye Türk veya Kürt olduğu sorulmaksızın ihaleye girme yönünde eşit imkân sağlanıyor. Ama aynısı Diyarbakır’da yapılmıyor. Diyarbakır’da bir Türk’ün ihaleye girmesi durumunda herkesin serzenişte bulunduğunu göreceksiniz. İşte o zaman açılım ayrıştırmaya sebep oluyor demektir. İspanya’da Alicante bölgesinde, Sax şehrinde Los Turcos Grubu’nun yaptığı festivali de örnek verdim. Atatürk’ün milli mücadeye başladığı dönem, hayranı olan bir grup İspanyol bu grubu kurmuş. Bunu örnek göstererek, ‘Türklük bir markadır ve biz bu markayı örselemeyelim’ dedim. Başbakan benim konuşmama yanıt vermedi.”

İrbeç, AKP içerisinde kendisiyle aynı rahatsızlığı taşıyan 70’e yakın milletvekilinin olduğunu da söyledi. İrbeç, önümüzdeki hafta, siyasete nerede devam edeceği konusunda bir karar vereceğini söyledi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/akpde-70-milletvekili-rahatsiz/354711/9/Siyaset}



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,744 µs