En Sıcak Konular

TRABZONSPOR'A BÜYÜK ŞOK 1-1

22 Ocak 2011 20:40 tsi
TRABZONSPOR'A BÜYÜK ŞOK 1-1 Lider Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak ikinci yarıya puan kaybıyla başladı.

Avni Aker'de Trabzon'a büyük şok

Lider Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak ikinci yarıya puan kaybıyla başladı. Trabzonspor'dan Ankaragücü'ne kiralık gönderilen Gabric ise 61. dakikada attığı golle taraftarlarını üzdü.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçında lider Trabzonspor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan zorlu mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Trabzonspor'un golünü 19. dakikada Jaja, Ankaragücü'nün golünü 61. dakika bordo-mavili takımından kiralık gelen Gabric kaydetti. Gabric'in golünün Trabzonspor taraftarlarının klasikleşen 61. dakikada şovuna denk gelmesi ise maçın ilginç anlarından biri oldu.

Bu beraberliğin ardından ise Trabzonspor puanını 43'e, Ankaragücü ise puanını 22'ye yükseltti.

KARDEŞLER TRİBÜNDE, ÇAKIR KULÜBEDE

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'un Ankaragücü ile yaptığı maçta sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz ile cezalı olan Engin Baytar, kadroda yer almadı.

Teknik direktör Şenol Güneş, yeni transferlerden Pawel ve Piotr Brozek kardeşleri de 18 kişilik maç kadrosuna almazken, Mehmet Çakır, yedek kulübesinde yer aldı.

Bordo-mavililerde Egemen Korkmaz'ın yokluğunda Giray ve Glowacki ikilisi stoperde görev yaparken, Engin Baytar'ın yokluğunda geçen haftaki Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile yapılan maçtan farklı olarak Gustavo Colman 11'de sahaya çıktı.

ESKİ TRABZONLULAR'DAN TEKKE KADRO DIŞI, GABRİC 11'DE

Ankaragücü ile hafta içinde sözleşme imzalayan Fatih Tekke, 18 kişilik maç kadrosunda yer almazken, bordo-mavili takımın kiralık olarak başkent kulübüne verdiği Hırvat oyuncu Drago Gabric ise ilk 11'de forma şansı buldu.

Gabric, maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş ve takım arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi.

LİDER FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Lider Trabzonspor, 35 günlük aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çıktığı ilk lig maçına oldukça baskılı başladı. Bordo-mavili ekip taraftarının desteği ve etkili hücumcularıyla ilk dakikalardan itibaren Ankaragücü kalesine yüklenmeye başladı.

Ankaragücü dakikalar ilerledikçe, artan baskı üzerine yarı sahadan çıkmakta zorlandı. Başkent temsilcisi genellikle ileriye duran toplarla çıkarken, Trabzonspor savunması hava toplarında hata yapmayarak kalesinde pozisyon vermedi.

BASKI GOLÜ GETİRDİ!

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ileride daha çok topla oynamaya başlayan, verkaçlarla ceza sahasına sokulan Trabzonspor aradığı golü 20. dakikada buldu. Gineli futbolcu Yattara'nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı sert ortada Umut'un dokunamadığı topu Brezilyalı Jaja tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

ÜMİT ÖZAT'TAN ERKEN MÜDAHALE

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat golden yaklaşık beş dakika sonra Yattara'nın savunmasının sol kanadını etkisiz hale getirmesi üzerine oyuncu değişikliğine giderek ilk müdahalesini gerçekleştirmiş oldu. Özat, Murat Duruer'i kenara alırken, yerine mehmet Çoğum'a görev verdi. Bu değişiklik sonrasında Uğur Uçar sol kanada geçerken, Mehmet sağ kanatta görev yaptı.

UMUT VE BURAK'LA NET FIRSATLAR

İkinci yarıya tek farklı üstünlükle başlayan Trabzonspor, bu devreye de fırtına gibi başladı. Daha bir dakika bile dolmadan Yattara'nın rakip yarı sahayı geçer geçmez kale sahasına yaptığı ortaya Umut kale sahasında vuruşunu yaptı. Ankaragücü savunması ve kaleci Bora'nın hatasından yararlanan golcü oyuncu uygun durumda topu dışarı attı. Bu pozisyonun hemen arkasından ise Burak Yılmaz köşeye giden topunu kaleci Bora çıkararak gole izin vermedi.

Baskıyı iyiden iyi hissettiren Trabzonspor, 49. dakika yine Umut Bulut'la akıl almaz bir fırsattan sonuç alamadı. Jaja'nın derinelemesine pasına hareketlenen Umut, kaleci Bora'nın yanından sıyrılıp kaleye baktı ancak vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

ESKİ TRABZONLU, 61. DAKİKA ŞOVUNU ZEHİR ETTİ

Trabzonspor bu net fırsatlardan yararlanamayınca, Ankaragücü oyunda tutunmaya başladı ve bordo-mavililerin kalesine Sestak'ın da oyuna dahil olmasıyla daha etkili gitmeye başladı. Başkent temsilcisi, Trabzonspor'un daha çok üzerine giderek golü de buldu ve adeta kaçan pozisyonların cezasısını kesti.

Bordo-mavili taraftarlar klasikleşen 61. dakika şovuna başlarken, aynı anda kalelerinde gördükleri golle şoke oldular. Bu golü ise Trabzonspor'dan Ankaragücü'ne kiralık olarak giden Gabric'in atması maçta ilginç bir anı olarak kayıtlara geçti.

Kalan dakikalarda iki takım oldukça net fırsatlar yakalamasına rağmen topu filelere göndermeyi başaramadı. Hali Özkahya'nın son düdüğüyle birlikte ise iki takım birer puanla hafatyı kapatmış oldu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/avni-akerde-trabzona-buyuk-sok/354539/5/Spor} 

 



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,456 µs