En Sıcak Konular

20 MİLYON TÜRK ASİMİLE EDİLMEK İSTENİYOR

22 Ocak 2011 16:41 tsi
20 MİLYON TÜRK ASİMİLE EDİLMEK İSTENİYOR Almanya'nın dört katı büyüklüğündeki Türkistan'ın işgal altında olduğunu" söyleyen Kadir: "20 Milyon Müslüman Türk asimile edilmek isteniyor."

20 Milyon Müslüman Türk asimile edilmek isteniyor

Almanya'nın dört katı büyüklüğündeki Türkistan'ın işgal altında olduğunu" söyleyen Kadir:20 Milyon Müslüman Türk asimile edilmek isteniyor.

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir "Doğu Türkistan'da yaşayan 20 milyon Müslüman Türk asimilasyon politikasıyla karşı karşıya" dedi. Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Şubesinin Amsterdam'daki Palet restoranında düzenlenen yeni yıl yemeğine Rabia Kadir'in yanısıra AKP Amasya milletvekili Akif Gülle, UETD Genel Başkanı Hasan Özdoğan ile Hollanda Şubesi Başkanı Veyis Güngör ve Hollanda'da aktif görev yapan çok sayıda Türk asıllı siyasetçi ile sivil toplum temsilcileri katıldı.

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir yaptığı konuşmada, "Almanya'nın dört katı büyüklüğündeki Türkistan'ın işgal altında olduğunu", "Doğu Türkistan'da yaşayan 20 milyon Müslüman Türkün asimilasyon politikasıyla karşı karşıya bulunduğunu" söyledi.

Binlerce kişinin cezaevinde bulunduğunu, bunlardan birçoğunun idam cezasına çarptırıldığını ve birçoğunun ise akıbetinden haber alınamadığını ifade eden Kadir, "İslam, Türk dünyası ve bütün batıya insanlığa haykırıyoruz, ama maalesef beklediğimiz aksi seda hala gelmiş değil. İlk defa Türk dünyasında sadece Türkiye, bizler için adil ve hakkaniyetli bir haykırış dile getirdi" dedi.

Çin'in kendisine "Doğu Türkistan'ın yöneticisi, başbakanı ve eyalet başkanlığı gibi değişik tekliflerde" bulunduğunu, ancak bunları kabul etmediğini öne süren Kadir, "Bu tür hilelere kanmadığını, kardeşlerinin haklarını savunduğunu" söyledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ise, Avrupa'da yaşayan Türklerin uyumuyla ilgili olarak "Asimilasyon yok, ama sonuna kadar entegrasyon var. Bugün Avrupa'da oturuyoruz. Elbette oturduğumuz yerde entegrasyonumuz tam olacaktır. Hiç eksiğimiz olmayacaktır. Ama ne var ki, hiç kimse kusura bakmasın, asla asimilasyona razı olmayacağız. Uygun da görmeyeceğiz. Entegrasyona varız, ama asimile olmaya... Değer yargılarımızı, adeta özümüzü, kurallarımızı, inanç değerlerimizi, ahlak değerlerimizi asla terk edemeyiz, etmeyeceğiz. Bunları terk etmemiz adeta yok oluşumuz anlamına gelir. Öyle olursak varlığımız da kalmaz, anlamımız da kalmaz"dedi.

UETD Hollanda Başkanı Veyis Güngör de, küreselleşen dünyanın kendilerine tarihi bir sorumluluk yüklediğini anlattı. Güngör, konuşmasında 2011'deki hedeflerinden bahsetti.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.milligazete.com.tr/haber/20-milyon-musluman-turk-asimile-edilmek-isteniyor-188596.htm}



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,490 µs