En Sıcak Konular

TÜRKSAM BAŞKANI OĞAN YUNAN VE BULGAR SINIRINA DİKKAT ÇEKTİ

22 Ocak 2011 13:38 tsi
TÜRKSAM BAŞKANI OĞAN YUNAN VE BULGAR SINIRINA  DİKKAT ÇEKTİ Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, hem Yunanistan hem de Bulgaristan'ın çit çekme arzusunun, altında başka sebepler aranması gerektiğini belirtti.

Yunan ve Bulgar sınırına çit çekiliyor

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, hem Yunanistan hem de Bulgaristan'ın çit çekme arzusunun, altında başka sebepler aranması gerektiğini belirterek, "Yunanistan kaçak göçmeni, Bulgaristan'da şap hastalığını bahane ederek, Avrupa ile Türkiye arasına adeta duvar örüyor" dedi.

Oğan, yapılması düşünülen sınır boyu çitlerinin dünya çeşitli yerlerinde geçmişte ve günümüzde var olan izole duvarlardan farkı olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yunanistan kaçak göçmeni, Bulgaristan'da şap hastalığını bahane ederek, Avrupa ili Türkiye arasına adeta duvar örüyor. Bu plan, İsrail'in utanç duvarının, Avrupa modelidir. Daha önce Yunanistan yine kaçak göçmenleri bahane ederek, Türk sınırına Avrupa Sınır Güvenlik Birimini (Fronteks) yerleştirmişti. Ardından hat çekeceklerini belirttiler. Bunların hepsi bahanedir.

Nasıl yıkılan Berlin duvarı, nasıl İsrail'in utanç duvarı varsa bu yapılması planlanan hatlarda bir benzerdir. Avrupa Birliği Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye sınırına hat inşa ediyor. Hristiyan alemiyle Müslüman alemi arasına bir hat çekiliyor. Bunu basite almamak lazım."

"Çit hayvan geçişini önlemez"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı ise, Bulgaristan'ın sınıra tel örgü çekeceği iddialarına inanmadığını, tel örgünün ciddi bir maliyet getireceğini belirtti.

Sınıra tel örgü çekilse bile hayvan geçişlerinin önlenemeyeceğini anlatan Yardımcı, "Sınıra tel örgü çekmenin çözüm olacağını düşünmüyorum. Şap hastalığı zaten bizim bölgemizde yok. Burası şap hastalığından arındırılmış bir bölge. Hem sınıra tel çekseler bile hayvanlar mutlaka bir delik bulacak ve sınırı geçeceklerdir. Niye böyle bir iddia ortaya attılar anlamış değilim" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/yunan-ve-bulgar-sinirina-cit-cekiliyor-188541.htm}


 



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,035 µs