En Sıcak Konular

VENEZUELA'DAN KONUT KARŞILIĞI PETROL TEKLİFİ

22 Ocak 2011 13:19 tsi
VENEZUELA'DAN KONUT KARŞILIĞI PETROL TEKLİFİ Yaklaşık 2 milyon adet konut ihtiyacı bulunan Venezuela, Türkiye’ye, ‘konut karşılığı petrol’ teklifinde bulundu.

Konut karşılığı petrol verecekler  

Yaklaşık 2 milyon adet konut ihtiyacı bulunan Venezuela, Türkiye’ye, ‘konut karşılığı petrol’ teklifinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, önceki gün Venezuela Enerji ve Petrol Bakanı Rafael Ramirez ile görüştü. Basına kapalı geçen ve yaklaşık iki süren görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Ramirez, ülkesinin çok sayıda konuta ihtiyacı bulunduğunu, inşaat sektöründe iyi durumda olan Türkiye’den de konut yapması karşılığı, petrol veya petrol ürünleri verilebileceği konusunda Bakan Yıldız’a bir teklif götürdüklerini kaydetti. Türkiye’nin müteahhitlik hizmetlerinde, Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığına işaret eden Yıldız, Venezuela’nın konut ihtiyacının bir kısmının hem TOKİ, hem de Türk özel sektörü tarafından yapılabileceğini dile getirdi. Yıldız, şunları söyledi: “Sayın Ramirez, özellikle Caracas’ın bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, Türkiye’yi ziyareti sırasında bu konunun dikkatlerini çektiğini söyledi. Yaklaşık 2 milyon adet konut ihtiyaçları olduğunu ve yıllık minimum 150 bin konut yapmak istediklerini belirtti. Sayın Chavez de bu konuyla alakalı sayın bakanı görevlendirmiş. Bu konut ihtiyacının bir kısmının petrol karşılığı olarak Türkiye’nin yapabileceğini söyledi. Eğer biz bunu yapabilirsek döviz ve para kısmını da ortadan kaldırmış olacağız.”
Bu arada Venezuela’nın teklifi üzerinde Türk heyetinde bulunan TOKİ Şube Müdürü İbrahim Yeşilyurt, Venezuela Konut Bakanlığı ile görüşmelere başladı.
Metrekare karşılığı petrol olarak konunun ele alındığını belirten Yeşilyurt, “İlk olarak 10-15 bin konutluk bir yer gösterecekler. Çimentonun tamamını, demir-çelik ürünlerinin de yüzde 80’ini piyasadan, iç piyasadan temin edebileceklerini söylediler. İnşaat maliyetlerine bakacağız ve bir maliyet ortaya koyacağız” dedi. Venezuela’da 70 litrelik bir otomobilin deposu yaklaşık 1 dolara doluyor, ülkede yarım litre su da 1 dolardan satılıyor. Fakat ülkede ithalat yasağı olduğu için sıfır otomobil sahibi olmak neredeyse imkansız. Bir otomobil için aylarca sıra beklediklerini belirten Venezuelalılar, ikinci el otomobillerin sıfırından daha pahalı olduğunu söylüyor.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000254&tarih=2011-01-22}
 

 



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,343 µs