En Sıcak Konular

HABERAL'IN ODASI DİDİK DİDİK ARANDI

21 Ocak 2011 10:26 tsi
HABERAL'IN ODASI DİDİK DİDİK ARANDI İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsündeki odasında polis tarafından başlatılan arama tamamlandı.

Haberal'ın odası didik didik arandı

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsündeki odasında polis tarafından başlatılan arama tamamlandı.

Aramayı yapan polis ekipleri, hastane çıkışında herhangi bir açıklama yapmadı, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Soysal Bayraktar ise arama nedeniyle Haberal'ın sağlığının olumsuz etkilendiğini, monitöre bağlanmak zorunda kaldığını söyledi. ''Gece arama yapılması, bina içinde arama yapılması kanuna aykırı addedilmesine rağmen, 6 saatten bu yana arama yapıldı'' diyen Bayraktar, şöyle devam etti:

''Hem Sayın Mehmet Haberal'ın odasında hem koridorda, odaların içerisinde geçiş var mı yok mu diye arama yapıldı. Hem stajyer doktorların ve hekimlerin sık sık girdikleri oda arandı hem Mehmet Haberal'ın yanındaki oda arandı. 6 saat süren bir arama karşısında olduk. Mehmet Haberal, hepimizin bildiği gibi ani ölüm riski altında devamlı yaşayan bir insandır. Tabii böyle bir insanın gece saat 10.00'dan itibaren 20 ya da 30 civarında sivil polis ve 7-8 kamu görevlisinin odasına girmesi karşısında sağlık durumu olağanüstü şekilde bozulmuştur. Hatta yaşama hakkı bile tehlikeye girmiştir. Tansiyonu sürekli olarak çıkmış, hemen monitöre bağlanmış ve 6 saat adeta hayata sarılabilmek için büyük mücadele vermiştir. Monitördeki görüntüler ve tehlikeli olduğu zaman hemşire müdahale ediyordu. Bu arada iki doktor geldi, müdahale ettiler.'' Bayraktar, bir basın mensubunun 'Neler incelendi odada, nelere bakıldı? Neye el konuldu' sorusuna, ''Her şey, her şey, kitaplar, ben bizzat aralamalarda bulunamadım çünkü aramalar 9'da başlamış, 10'da buraya geldim. Yani pek çok şey, herşey arandı'' diye yanıt verdi.

Bayraktar, bir başka soruyu yanıtlarken de aramada Adalet Bakanlığından müfettişlerin de bulunduğunu belirterek, ''Onun gerekçesini bilmiyoruz. 4 ya da 5 müfettiş vardı. Onlar nezaret ettiler'' ifadelerini kullandı.

Hastane otoparkında Haberal'a ait olduğu iddia edilen bir otomobilde arama yapıldığını ifade ederek, otoparkta neden otomobilinin bulunduğunun sorulması üzerine Prof. Dr. Haberal'ın refakatçisi olduğunu belirten bir kişi, ''Otoparkta bir araç arandı, benim aracımdı. Ben Sayın Haberal'ın refakatçisiyim. Ne aradıklarını bilmiyorum, onu onlara sorun. Yalnızca bir müzik cd'si aldılar'' dedi.

"Belge yoktu"

Haberal'ın avukatı Soysal Bayraktar, el konulan belge olup olmadığının sorulması üzerine, ''Belge yoktu ki zaten. Doktor raporu olabilir, reçetesi olabilir ama tutanakta bunlar yazılmadı. Biz de anlamadık zaten neyin arandığını'' diye konuştu. Bayraktar, doktorların ifadelerine başvurulduğuna şahit olmadığını ifade etti, Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevkine ilişkin soruyu, ''Eğer gerçekten hukuka saygılıysa hukuk düzenimiz, Adli Tıp Kurumundan ilgili mütehassıs elamanlarının gelip burada muayene etmeleri gerekir'' diye yanıtladı.

Arama, güvenlik soruşturması kapsamında

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın tedavi gördüğü hastanedeki odasında ve bilgi işlem merkezinde polis tarafından dün gece gerçekleştirilen aramanın Adalet Bakanlığı müfettişlerinin başvurusu üzerine yapıldığı öğrenildi.

Haberal'ın tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, savcı nezaretinde arama gerçekleştirdi. Yaklaşık 6 saat süren aramanın Haberal'ın yattığı hastanede gerekli güvenlik şartlarının sağlanmadığı gerekçesi ile 'Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı' hakkında Adalet Bakanlığı Müfettişlerince yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi.

Savcılık hakkında soruşturma yürüten müfettişlerin arama kararını Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nun "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Başkanvekili ile asıl ve yedek üyeleri haklarında, disiplin işlemleriyle görevlerinden doğan veya görevleri sırasında işlenen suçlarından dolayı, özel kanunlarındaki hükümler uygulanır" hükmünü kapsayan 17. maddesi kapsamında aldığı kaydedildi.

Aramalar kayıt altına alınmış

Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen ve Ali Haydar'ın 6 Aralık'ta yaptıkları aramanın kamera kayıtları ortaya çıktı.

İstihbaratta görevli bir binbaşının odasında yapılan aramalarda zeminin plastik karolarla kaplı olması nedeniyle araştırmalar bu karoların sökülmesinin ardından başladı. Savcının talimatıyla kaldırılan karoların altında poşetler içinde belgeler ve dokümanlar bulundu. Askeri yetkililerin de hazır bulunduğu tespitler sırasında ele geçirilen malzemelerin envanteri çıkarılarak tutanaklara geçirildi. Tutanakların bir deniz yarbay tarafından tutulduğu öğrenildi. Savcı Seçen'in bizzat yönlendirdiği aramalar görevli askeri personel tarafından da kayıt altına alındı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/haberal-in-odasi-didik-didik-arandi-188387.htm}



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,030 µs