En Sıcak Konular

AYKUT HOCA SANTOS'U SİLDİ

9 Ocak 2011 21:06 tsi
AYKUT HOCA SANTOS'U SİLDİ Fenerbahçe’de beklenen adım atıldı. Yaptığı röportajla tepkileri üzerine çeken Andre Santos’un bileti teknik direktör Aykut Kocaman tarafından kesildi.

Santos the end  

Başkan Aziz Yıldırım ile yarın görüşecek olan Aykut Kocaman tecrübeli oyuncunun takımda yerinin olmadığını söyleyecek. Kendisine yol verilecek Santos’a tebligat ise salı günü yapılacak.

VE Fenerbahçe’de beklenen adım atıldı. Yaptığı röportajla tepkileri üzerine çeken Andre Santos’un bileti teknik direktör Aykut Kocaman tarafından kesildi. Kocaman, başkan Aziz Yıldırım ile yarın yapacağı görüşme sonrası geçen sezon kendi isteğiyle 7 milyon Euro’ya Corinthians’tan aldırdığı Santos’un gönderilmesi için gereken onayı alacak. Aykut Hoca Yıldırım’a, “İkinci yarı çok kritik maçlar oynayacağız. Bana karşı sarfetmiş olduğu sözler önemli değil. Önemli olan benim ona güvenimin kalmaması. Güvenmediğim bir oyuncunun da şu an bizimle çalışsa da takımda asla yeri yok” diyecek.

Uyarılar işe yaramadı

Sezonun ilk yarısının tamamında Santos’un performansından memnun olmayan Kocaman, yedek bırakıldığında da takıma negatif enerji veren Brezilyalı yıldızın menajerini İstanbul’a çağırtıp, düzelmesi konusunda uyarılarda bulunmasını talep etmişti. Santos’un menajeri, bu durumun düzelmesi için gerekli çalışmayı yapacağını söylemiş ve 15 gün İstanbul’da kalmıştı. Ancak, Brezilyalı yine bildiğini okudu.

Başkanla da bu süre içinde görüşen Santos, Yıldırım’ın, “Sen Brezilya Milli Takımı oyuncususun. Ama seninle ilgili aldığım bilgiler hiç olumlu değil. Biran önce kendini toparla. Hocanla da konuş ve kendini futboluna ver” uyarısında bulunmuştu.

Özür dilemişti

Bu ikaz sonrası Samandıra’da, Aykut Kocaman ile Sivasspor maçı öncesi bir saat özel olarak görüşen Santos, “Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Kesin olarak düzeleceğim. İkinci yarıda bambaşka bir Santos göreceksiniz. Affınızı diliyorum” demişti. Kocaman bu sözler sonrası devre arasında göndermeyi düşündüğü Santos’un, Sivasspor maçında iyi futbol oynaması sonrası fikrinden vazgeçmişti.

Sabah gazetesinden Oğuz Yörük ile yaptığı röportajda söyledikleriyle, Sivasspor karşılaşması öncesi Kocaman’a söyledikleri ters düşen Santos’un, röportajın yayımlanmaması konusunda da gazetenin yetkililerine ricada bulunduğu ortaya çıktı. Röportajın, Sivasspor maçı öncesinde yapılması da ilginç bir anekdot olarak Kocaman’ın önünde duruyor. Yani Santos, hocasına, “Düzeleceğim” derken, ona karşı ağır sözler sarfettiği röportajı yapmış.

Geri adım atmadı

Kocaman ve ekibi gazeteci Oğuz Yörük’ü arayarak, bu röportajın ne zaman yapıldığını ve ses kaydının olup, olmadığını sordular. Santos’un daha da ağır sözler sarfettiğini öğrendikten sonra Kocaman, sambacının biletini kesti. Son idmanlarda Brezilyalı istekli olmasına rağmen, diğer futbolculara örnek teşkil etmesi açısından gönderilmesi kararlaştırıldı.
Fenerbahçe, yollarını ayıracağı Santos’u Corinthians’a geri gönderecek. Yapılan sözleşme gereği oyuncunun taksitlendirilen bonservis bedeli ücretinin bundan sonrasının ödenmemesi konusu Brezilya kulübüyle görüşülecek. Sambacının satışı söz konusu olduğunda ise bonservis ortaklığı da gündeme gelecek. Santos’a tebligat ise salı günü yapılacak. O güne kadar Brezilyalı idmanlara çıkacak.

ANDRE SANTOS NELER DEMiŞTi?

Aykut Kocaman’ın bana güveni hiç yok ve F.Bahçe‘de oynayamamamın başlıca nedeni de bu olsa gerek.
Yarım sezonda yaşadıklarımdan sonra Fenerbahçe‘de kalmak istemiyorum. Eğer oynamayacaksam Fenerbahçe‘de kalamam.
Aykut Kocaman’ın, Alex ile arasındaki sorunu anlamış değilim. Onu çekemiyor mu, kıskanıyor mu, anlamıyorum.
Çok daha ağır antrenmanlar yaptırmasına rağmen ben Daum’u, Aykut Kocaman‘dan daha çok seviyordum.
‘Beş yılda bir şampiyonluk yaşadı’ diye bir demeci var mesela. Çok gereksiz açıklamaydı, bu sözler Alex’i yaraladı.

Semih Şentürk ve Bilica kalıyor

SANTOS’un biletinin kesilmesinin ardında Fenerbahçe’de Semih ve Bilica’nın takımda kalması kesinleşti. Güiza ise iki hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Kocaman’ın kalmasını istediği İspanyol golcü ikinci yarının 3. maçı olan Manisa deplasmanına yetişecek.

ŞİMDİ NE OLACAK?

SANTOS’un sözleşmesi feshedilecek ve Corinthians’a gönderilecek. Olmazsa, menajeri başka bir kulüp bulacak ve oraya gidecek.

Paraya bakılmaksızın satış bedeli alınacak. Sol beke takviye için ise transfer çalışmalarına hız verilecek.

Yeni transfer büyük ihtimalle Antalya kampına yetiştirilecek. Aykut Kocaman, başka bir oyuncuyu göndermeyecek. (Ferudun NİĞDELİOĞLU-Hürriyet)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16718435.asp?top=1}

 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,575 µs