En Sıcak Konular

CANİLERE SAPIKLARA HÜKÜMETTEN 102 PİYANGOSU

9 Ocak 2011 13:22 tsi
CANİLERE SAPIKLARA HÜKÜMETTEN 102 PİYANGOSU CMK’nın 102. maddesinde yapılan düzenleme, yargıdaki yükle birleşince kamuoyu vicdanını yaralayan tahliyeler devam ediyor.

Caniler, sapıklar serbest kalıyor

Vicdanları yaralayan bu tahliyeler nasıl duracak!
Uzun tutukluluğu engellemek için yapılan düzenlemeyle caniler, sapıklar, azılı katiller bir bir aramıza karışıyor. Bursa’da üç mühendisi sebepsizce bıçaklayarak hunharca katleden çift de serbest bırakıldı
CMK’nın 102. maddesinde yapılan düzenleme, yargıdaki yükle birleşince kamuoyu vicdanını yaralayan tahliyelere neden oldu. Yargı çevreleri iş yükünden, hükümet yüksek yargıdan yakınıyor, ancak tahliyeler art arda sürüyor.

102 piyangosu vuranlardan biri de Bursa’da üç genç mühendisi katleden çift oldu.

2002’deki olay şöyle gerçekleşmişti: Bursa’nın Osmaniye ilçesinde birlikte kurdukları harita ve kadastro mühendislik bürosunda çalışan Lütfullah Ahmet Erdin, Efkan Açıcı ve Bülent Kepçeli öldürüldü. Sevgilisinin kendisinden önce mühendis Lütfullah Ahmet Erdin’le birlikte olduğunu öğrenen eski sabıkalı Adem Güney, kıskançlık yüzünden korkunç bir plan yaptı. Arkadaşı Şahin Korkmaz ile birlikte Erdin’i ortadan kaldırmak için cinayeti planlayan Güney, sevgilisi Figen Yıldırım’a zorla eski erkek arkadaşını arattırarak onu buluşmaya ikna etti. Ancak mühendis Erdin, işleri uzayınca ortağı Bülent Kepçeli’den genç kadını alıp büroya getirmesini istedi.

Şans sana güldü

Ahmet Erdin’in cipiyle buluşma yerine gelen Kepçeli’yi pusuya düşüren saldırganlar, “Biz aslında Ahmet’i bekliyorduk ama, şans sana güldü” diyerek Bülent Kepçeli’ye saldırdı. Cipin arka koltuğuna yerleşen Şahin Korkmaz, Adem Güney ve Figen Yıldırım genç adamı bıçak zoruyla Demirtaş beldesine götürdü. Saldırganlar genç adamı, ellerindeki ekmek bıçağıyla 21 yerinden bıçaklayıp öldürdükten sonra, cesedini İsmetiye Mahallesi Tepecik mevkiine attı.
Saldırganlar, daha sonra kanlar içindeki otomobille Ahmet Erdin’in yanına gitmek üzere yola koyuldu. Büroya gelen gelen zanlılar, burada Erdin’i ve arkadaşını korumak için araya giren Efkan Açıcı’yı bıçaklayarak öldürdü. Olaydan yaklaşık bir saat bir sağlık ocağına giderek ellerindeki kesikleri tedavi ettirmek isteyen Adem Güney ile 2 aylık hamile sevgilisi Figen Yıldırım yakalandı. Mühendislik bürosundaki iki kişiyi öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan Güney ve Yıldırım tutuklanırken Şahin Korkmaz kaçmayı başardı.

Cezaevinde evlendiler

Cezaevinde daha sonra nikah kıyan Adem Güney, Figen Yıldırım Güney ve Şahin Korkmaz, yargılandıkları Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince, cezalarının 1.5 yılını geceli ve gündüzlü olarak hücrede olmak üzere üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdılar. Bu ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Son duruşmalarında Figen ve Adem Güney çifti ikişer kez ömür boyu ve 24’er yıl da hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme heyeti çiftin cezasının 1.5 yılını geceli ve gündüzlü olarak hücrede çekmesine karar verdi. Şahin Korkmaz’ın suçunu sabit gören mahkeme heyeti kendisine 2.5 yılını geceli ve gündüzlü hücrede çekmek üzere 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Ancak yargılandıkları mahkemece ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve birer kez 24’er yıl hapis cezası alan Adem Güney ve eşi Figen Yıldırım Güney, cezaları Yargıtay tarafından onanmadığı için, CMK’nın 102’nci maddesi kapsamında önceki gün tahliye edildi. Aynı davada yargılanan ve üç kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılan Şahin Korkmaz ise cinayet sonrası uzun süre kaçtığı için tutuklu kaldığı süre 5 yılı doldurmadığı gerekçesiyle tahliye edilmedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/caniler-sapiklar-serbest-kaliyor/351619/1/Gundem}

 



Bu haber 1,173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,845 µs