En Sıcak Konular

40 GÜNDE 1.5 MİLYON TURİST HEDEFİ

9 Ocak 2011 12:11 tsi
40 GÜNDE 1.5 MİLYON TURİST HEDEFİ BMD Başkanı Yılmaz, 2015 için hedeflenen yılda 10 milyon yabancı turistin 1.5 milyonunu her yıl ‘18 Mart 26 Nisan’ tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Alışveriş Festivali için İstanbul’a getirmeyi planladıklarını belirtti.

Hedef 40 günde 1.5 milyon turist  

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Yılmaz, 2015 için hedeflenen yılda 10 milyon yabancı turistin 1.5 milyonunu her yıl ‘18 Mart  26 Nisan’ tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Alışveriş Festivali için İstanbul’a getirmeyi planladıklarını belirtti

İstanbul’u çevre ülkelerin alışveriş merkezi yapmak amacıyla çalışmaları sürdürülen İstanbul Shopping Fest (İstanbul Alışveriş FestivaliISF) için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, İSF İstanbul Alışveriş Festivali Organizasyon Ticaret A.Ş. adıyla kurulacak şirket için önceki gün olağanüstü genel kurul yaparak dernek tüzüğünü değiştirdiklerini söyledi.

Kurulacak şirketin İstanbul Shoping Fest’in her türlü gelir ve giderini yöneteceğini vurgulayan Yılmaz Yılmaz, diğer iki derneğin de yeni şirkete ortak olacağını ifade etti.

Yılmaz Yılmaz, alışıla gelmiş indirim zamanlarının dışında, İstanbul’da 18 Mart  26 Nisan 2011’den başlayarak, her yıl tekrar edecek bir alışveriş, kültür ve eğlence festivali yaratmak için çalıştıklarını vurguladı. Yılmaz, şunları söyledi: “18 Mart26 Nisan 2011 tarihleri arasında çevre ülkelerde farklı dinlere mensup insanlar Nevruz, Paskalya ve Hamursuz bayramlarını kutluyorlar. 45 günlük dönemde özellikle Rusya, İran, Ukrayna, Azerbaycan, Suudi Arabistan,  Yunanistan, Romanya, Suriye ve Irak gibi ülkelerde uzun tatiller yaşanıyor. Yapacağımız tanıtımlarla söz konusu ülkelerin vatandaşlarını tatil dönemlerinde İstanbul’a çekerek turist başına 580 dolar olan ortalama harcamayı İstanbul’da 1000 dolarlar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Yılmaz, bu dönemde yaklaşık 2 milyar dolar olan perakende ticaret hacmini, 2023 yılında 4 milyar doları yabancı turistlerden gelmek üzere toplam 10 milyar dolara ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti.(YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000107&tarih=2011-01-09}



Bu haber 1,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,300 µs