En Sıcak Konular

''YILBAŞI BİR HRİSTİYAN ADETİDİR''

29 Aralık 2010 10:43 tsi
''YILBAŞI BİR HRİSTİYAN ADETİDİR'' Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, "Yılbaşı kutlama geleneği tamamen Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğu halde milyonlarca Müslüman tarafından da kutlanır hale gelmiştir'' dedi.

Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan

Yılbaşı, bir Hıristiyan âdetidir

Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğunu bildiren Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, "Yılbaşı kutlama geleneği tamamen Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğu halde milyonlarca Müslüman tarafından da kutlanır hale gelmiştir. İnancımıza göre haram ve günah olan bir şey; yılbaşında helal ve mubah olma. Haramlar, yılbaşında da haramdır. " dedi.

Yılbaşı gecesi yapılan eğlencelerin Hıristiyanlarca kutlanan adetlerden olduğuna dikkat çeken Abdullah Arslan, Milli Gazete'ye yaptığı yazılı açıklamada İslam'ı kabul eden kimselerin bütünüyle kabul etmek zorunda olduğunu söyledi. İslam'a inanmak istemeyenlerin ise zorla ve cebir kullanılarak İslam'ı kabul ettirilemeyeceğini bildiren Arslan, Bakara suresinde bir ayetle de bunun pekiştirildiğini kaydetti. Ancak bir insan Müslüman olduktan sonra İslam'ın bütün kurallarına uymakla mükellef olduğunu belirten Arslan, "Yılbaşı kutlama geleneği tamamen Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğu halde milyonlarca Müslüman tarafından da kutlanır hale gelmiştir. Dinimiz; kumarı, içkiyi, kadın-erkek karışık vaziyette oynamayı ve eğlenmeyi yasaklamıştır. Böyle olduğu halde sanki bunlar haram ve günah değilmiş gibi davranılmakta ve iyi bir şeymiş gibi savunulmaktadır. Hâlbuki mukaddes kitabımızda: "Dillerinizin yalan yere söylenegeldikleri şeylerden dolayı 'bu helaldir, bu haramdır' diyerek yalan yere Allah'a iftira atmayın. Allah'a yalan yere iftira atanlar, felah bulamazlar" buyrulmaktadır" dedi.

Bütün Müslümanların Hakk dinin mensupları olduğuna dikkat çeken Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, "Başka batıl din mensuplarına değil, biz bize benzemek mecburiyetindeyiz. Nitekim Cenabı Peygamberimiz, "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o kimse onlardandır" buyurmuşlardır. Yukarıda da ifade ettiğim gibi İslam bir bütündür, bütünüyle kabul edilir ve yaşanır. Kitabımız Kur'an-ı Kerim de buyrulmaktadır ki; "O kimseler; 'biz bazılarına iman ederiz, bazılarını inkâr ederiz' derler. İkisi arasında bir yol tutmak isterler. İşte onlar gerçekten kâfir olanların ta kendileridir."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/yilbasi-bir-hiristiyan-âdetidir-185999.htm}



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,806 µs