En Sıcak Konular

YEŞİLKART SAHİPLERİNE ''YA ÇALIŞ YA DA KART İPTAL'' DENECEK!

29 Aralık 2010 10:11 tsi
YEŞİLKART SAHİPLERİNE ''YA ÇALIŞ  YA DA KART İPTAL'' DENECEK! İŞKUR yeni yılda yeşil kart sahiplerinin işe yerleştirilmesine öncelik vereceK.İŞKUR’dan 3 iş teklifi alıp da beğenmeyenlerin kartları iptal edilecek.

Yeşil kartlı yandı  

İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, İŞKUR’un yeni yılda yeşil kart sahiplerinin işe yerleştirilmesine öncelik vereceğini belirtti. İŞKUR’dan 3 iş teklifi alıp da beğenmeyenlerin kartları iptal edilecek. İşler arasında dökümcülük de var!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, TBMM’de görüşülen yasa tasarısı içinde, yeşil kartlıların çalışmaları halinde ‘kartlarının askıya alınmasını sağlayacak’ düzenlemenin bulunduğunu hatırlattı. Yeşil kart sahiplerine İŞKUR aracılığı ile üç kez iş teklifi yapılmasını ve bu işleri kabul etmeyenlerin kartlarının iptal edilmesini içeren çalışma içinde olduklarını belirten Biçerli, bu konuda teknik alt yapıdaki eksikliklerin giderilmesi için hızla çalıştıklarını söyledi.

Kayıtları otomatik yapılıyor

Nisan ayında imzalanan “Yoksulluk İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi” protokolü kapsamında, çalışabilir durumdaki yoksulluk yardımı almak isteyen kişilerin veya ailesindeki bireylerin otomatik olarak İŞKUR’a kayıtlarının yapıldığını ifade eden Biçerli, bu kişilerin, iş danışmaları aracılığıyla yakın zamanda işe yönlendirileceğini bildirdi. Nisan ayıdan itibaren 6 bin yeşil kartlının kaydının sisteme aktarıldığını belirten Biçerli, “Sistemde bir takım teknik sıkıntılarımız oluştu. Arkadaşlarımız bunu hazırlamaya çalışıyorlar. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde kime kaç defa iş teklif edildi, hangi gerekçeyle bu iş teklifi reddedildi gibi verileri net bir şekilde bilgisayar ortamında görüyor olacağız” dedi. Türkiye’de Kasım ayı sonu itibariyle İŞKUR’a kayıtlı işgücü sayısının 1 milyon 651 bin 600 kişi olduğunu bildiren Biçerli, bunun 1 milyon 182 bin 586’sının erkek, 469 bin 14’ünün ise kadın olduğunu söyledi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004747&tarih=2010-12-29}
 



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,944 µs