En Sıcak Konular

AYALON: ''ÖZÜR DİLENMESİ GİBİ BİR NİYET YOK''

16 Aralık 2010 17:56 tsi
AYALON: ''ÖZÜR DİLENMESİ GİBİ BİR NİYET YOK'' İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Mavi Marmara gemisinde öldürülen 9 Türkle ilgili olarak, İsrail hükümetinin Türkiye'den özür dileme gibi bir niyetinin bulunmadığını söyledi.

İsrail'e haddini kim bildirecek ?

Hani özür dileyeceklerdi !

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Mavi Marmara gemisinde öldürülen 9 Türkle ilgili olarak, İsrail hükümetinin Türkiye'den özür dileme gibi bir niyetinin bulunmadığını söyledi.

 ÖZÜR DİLENMESİNİ DÜŞÜNENLER DELİRMİŞ OLMALI

İsrail parlamentosu (Knesset), bugün Likud milletvekillerinden Dani Danon'un, İsrail'in Türkiye'den özür dileyeceği ve tazminat ödeyeceği haberlerinin mecliste görüşülmesini isteyen önergesini ele aldı.

Dani Danon, çok az sayıda milletvekilinin bulunduğu gözlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünen biri varsa delirmiş olması gerektiğini" öne sürdü.

İSRAİL TERÖRİSTLERİ SERBEST BIRAKTI

Konuşması sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığını söylediği bir mektubu da okuyan Danon, "İsrail askerlerinin mutedil davrandıklarını ve sadece 9 kişiyi öldürdüklerini, İsrail'in teröristleri serbest bıraktığı" ifadelerini kullandı. Danon, "Türkiye'den özür dilemeyi düşünmenin bile yanlış olduğunu ve 1 İsrail Şekeli tutarında bir tazminatın bile ödenmemesi gerektiğini" savundu.

Aşırı sağdaki Ulusal Birlik partisi milletvekillerinden Arye Eldad ise tazminat ödemenin tehlikeli bir emsal teşkil edeceğini öne sürerek, bunun aynı zamanda operasyona katılan komandoların "yüzüne tokat atmak anlamına geleceğini" ifade etti. İsrail'in gururunu parayla satmamak gerektiğini söyleyen Eldad, "Geçmişten bugüne İsrail;e el kaldıran pek çok terörist öldürüldü, onların aileleri şimdi tazminat isteseydi herhalde bunu reddederdik" ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNENLER DE VAR

Hadaş partisi milletvekillerinden Dov Hanin ile Talib El-Sana ise Türkiye'den özür dilenmesi gereğini vurguladılar.

Hanin, hükümetin önce silahlı teröristlerden bahsedip ardından tazminat ödemeyi düşünmesine kamuoyunun mutlaka şaşırdığını belirterek, bunun olayın bir başka yüzü daha bulunduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Hanin, "İsrail;in insani amaç için gelen aktivistlerden özür dileyeceğini ümit ettiğini" dile getirdi.

AYALON: ÖZÜR DİLENMESİ GİBİ BİR NİYET YOK

Hükümet adına cevap veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon ise kamuoyunun basın-yayın organlarından beslendiğini belirterek, medyadaki bu tür haberlerden sorumlu olmadığını kaydetti. Ayalon, "Türk hükümetinden özür dilenmesi gibi bir niyetin olmadığını açıkça ifade ediyorum" dedi.

Ayalon'dan sonra konuşan Knesset'in Arap milletvekillerinden Ra'am Taal üyesi Talib El-Sanaa ise İsrail;in sonuçta hem özür dileme ve hem de tazminat ödeme durumunda kalacağını vurguladı. El Sanaa, İsrail'in denizin ortasında saldırı düzenlediği için bunu yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, milletvekilleri, 4'e karşı 10 oyla, önergenin gündeme alınmasını reddetti.

7 ay sonra Mavi Marmara'dan kareler

Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken, İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde, aradan geçen 7 aya rağmen, kanlı saldırının izlerini görmek mümkün...

Fotoğraflar için

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/hani-ozur-dileyeceklerdi--184798.htm}



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,253 µs