En Sıcak Konular

İSTANBUL'UN ŞEHİRLERİ BELGESELİ

6 Aralık 2010 19:11 tsi
İSTANBUL'UN ŞEHİRLERİ BELGESELİ İstanbul’un tarih boyunca etkilediği ve etkilendiği başlıca şehirleri konu alan İstanbul’un Şehirleri Belgeseli’nin çekimleri tamamlandı.

Çetin Tekindor başrolde!

İstanbul’un Şehirleri Belgeseli canlandırma çekimleri tamamlandı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında GENAR tarafından yapımı üstlenilen İstanbul’un Şehirleri Belgeseli canlandırma çekimleri tamamlandı.

Film tadında hazırlanan belgeselin canlandırma çekimlerinde usta oyuncu Çetin Tekindor başroldeydi.

İstanbul’un tarih boyunca etkilediği ve etkilendiği başlıca şehirleri konu alan İstanbul’un Şehirleri Belgeseli’nin çekimleri tamamlandı. Toplam 18 bölümden oluşan belgeselin 13 bölümü yurt dışında çekildi. İzleyiciye film tadında, seyir keyfi yüksek bir çalışma sunmak istediklerini söyleyen yönetmen Aybars Bora Kahyaoğlu, canlandırma çekimlerinde usta oyuncu Çetin Tekindor’un rol almasının projeye değer kattığını ifade etti. Yüzlerce kitap, onlarca makale, tez, belgesel, ses ve görüntü kayıtları incelemesinin üstüne binlerce kilometre yol yaparak ciddi bir emek verdiklerini ve ortaya bunca yorgunluğa değecek bir iş çıktığını söyleyen Kahyaoğlu, belgeselin seyirci ile buluşacağı gala gününü iple çektiğini söyledi.

Belgesel canlandırmalarında rol alan Çetin Tekindor ise “Böylesine anlamlı ve büyük bir projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu, belgeselin çok ses getireceğine ve büyük başarılar kazanacağına inandığını” söyledi.

23 Aralık’ta gala gösterimi yapılacak olan İstanbul’un Şehirleri Belgeseli aynı zamanda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sinema Belgesel Animasyon projelerinin final galası olma özelliğini taşıyor.

Yapımcılığını Mustafa Şen ve İhsan Aktaş’ın yaptığı projenin danışmanlığını Haluk Şahin, Necdet Sakaoğlu, ve Sadettin Ökten üstleniyor. Yıl sonunda gösterime girecek olan 18 bölümlük belgeselde 5 İstanbul bölümünün yanı sıra tarih boyunca İstanbul’a yakın olan Bahçesaray, Kahire, Köstence, Beyrut, Filibe, Prizren, Saraybosna, Selanik, Şam, Trablus, Üsküp, San’a ve Mekke-Medine şehirleri yer alıyor.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://sanat.milliyet.com.tr/cetin-tekindor-basrolde-/sinema/haberdetay/06.12.2010/1322967/default.htm?ref=milliyet_anasayfa}

 



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,745 µs