En Sıcak Konular

ABD DÜNYA'YA KARŞILIKSIZ 1 TRİLYON DOLAR SÜRÜYOR

2 Aralık 2010 12:01 tsi
ABD DÜNYA'YA KARŞILIKSIZ 1 TRİLYON DOLAR SÜRÜYOR ABD'nin şu anda karşılıksız olarak bastığı 600 milyar TL'yi piyasa sürdüğünü vurgulayan Arif Ersoy, "Önümüzdeki günlerde 400 milyar dolar daha sürecek. Böylece piyasaya sürülen rakam, takribi olarak 1 trilyon doları bulacak" dedi.

ABD dünyaya karşılıksız 1 trilyon dolar sürüyor!

ABD dünyaya karşılıksız dolar sürüyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Meclis'te komisyonda görüşülen 2011 yılı bütçesini ve WikiLeaks'te yayınlanan, tüm dünyayı sarsan ABD bürokratlarının yazışmalarına ilişkin belgeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

2011 yılı bütçesinin AKP'nin hazırladığı 9. Bütçe olduğunu belirten Ersoy, "Bu da, diğer bütçelerden felsefe ve uygulama açısından farklı değildir. IMF'nin gölgesi altında hazırlanmıştır. Yöntem ve politikaları aşağı yukarı aynıdır. Uygulamada da diğer bütçelerden farkı olmayacaktır" dedi.

Bütçeye 'Üretimi ne kadar artırıyor? Paylaşım ne kadar adildir?' şeklindeki iki açıdan baktıklarını anlatan Arif Ersoy, "Bu açıdan baktığımız zaman, 2011 yılı bütçesi daha önceki bütçelerin bir devamıdır. Daha önce hangi neticeler elde edildiyse, benzer neticeler elde edilecektir" dedi.

Bütçeyi rakamlarla değerlendiren Arif Ersoy, "Bütçe açığı 33 milyar TL, faiz ödemeleri 47 milyar TL öngörülmektedir. Dolayısıyla 312 milyar TL'lik bütçenin reel olarak 231 milyar TL olduğunu söyleyebiliriz. Yatırıma ayrılan pay ise, 21 milyar TL'dir. İstihdam sorunun çözümü yatırıma bağlıdır. Ama bütçede kamu yatırımının bu kadar düşük olması, toplam bütçe giderlerinde payının faizin yarısı kadar olması, istihdam sorunun devam edeceğini gösteriyor" diye konuştu.

Hasılanın yüzde 92'si rantiyeye

İstihdamda 2008 yılı öncesine hala gelinemediğini kaydeden Ersoy, "Bu bütçede, daha çok iş imkanı sağlama yerine, belli sınırlı sosyal yardımlarla, kitlerle bir bakıma haksızlığa karşı pasif olması amaçlanmaktadır" dedi. Bütçenin paylaşımdaki adaletsizliği ortadan kaldıracak özelliğe sahip olmadığının altını çizen Ersoy, ülkedeki büyümeden elde edilen kaynakların halka aktarılmadığına işaret etti.

Borç düzeneği ve ithalat yoluyla, ülkede edilen hasılanın büyük bir bölümünün dışarıya aktarıldığını belirten Ersoy, "Evet ekonomi büyüyor. Ama biz büyümeyi değerlendirirken artan nimetlerin kime gittiğine bakıyoruz. Sofraya niçin yansıtılmadığı üzerinde duruyoruz. Nitekim 2003 ile 2010 arasındaki 7 yıllık süre içinde AKP döneminde, transfer harcamalarının sadece yüzde 8'i sosyal yardımlar olarak halka aktarılmıştır. Burs, aile yardımı, tarımsal destek gibi. Bu 7 yıllık süreçte yapılan 532 milyar TL'lik transfer harcamalarının yüzde 92'si rantiyeye aktarılmıştır. Aynı özelliği 2011 yılı bütçesinde de görüyoruz" dedi.

Bütçe nasıl olmalı?

Partisinin bütçe anlayışını da anlatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Saadet Partisi iktidarında, devlet bütçesi denk olacak. Vergide adalet sağlanacak. Vergi ödeme gücü olanlardan vergi alınacak. Asgari ücretten vergi alınmayacaktır. Kaynaklar israf edilmeyecek ve üretken alana yatırılacak. Vergisini zamanında ödeyene faizsiz kredi sağlanacak. Vergi mükellefleri isteyerek, severek vergi ödeyecek. Paylaşımda adalet, bütçenin temel esası olacak. Prim ödesin ya da ödemesin adil düzende, herkes sigortalı olacak. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Devlet ceberut değil kerim devlet olacak. Yani hem şefkatli hem de adil olacak. Özetle, 54. Hükümet döneminde olduğu gibi geliri olanlardan alıp geliri az olanlara transfer edilecektir. Bütçemiz Yeniden Büyük Türkiye bütçesi olacaktır. Türkiye'nin önderliğinde, adil düzen ilkeleri ile bütün insanlık için, yeni bir dünyanın kurulmasının adımları atılacaktır "

Wikileaks belgeleri Aysberg gibi

Wikileaks'te yayınlanan belgelerle ilgili değerlendirmede bulunan Arif Ersoy, Wikileakss'te yayınlanan belge sızıntılarının arkasında yapılan operasyona dikkat çekti. Belgelerin kontrollü bir şekilde sızdırıldığının altını çizen Ersoy, bu tartışmalar yapılırken ABD'nin dünyanın gözünden başka bir şeyi kaçırdığına dikkat çekti.

ABD'nin şu anda karşılıksız olarak bastığı 600 milyar TL'yi piyasa sürdüğünü vurgulayan Arif Ersoy, "Önümüzdeki günlerde 400 milyar dolar daha sürecek. Böylece piyasaya sürülen rakam, takribi olarak 1 trilyon doları bulacak. ABD, bu tür olaylarla dünya kamuoyunu meşgul ederek, küresel sömürü mekanizmasına yeni bir boyut kazandırmıştır" dedi.

Ersoy, "Başta Milli Görüş Liderimiz olmak üzere, hepimiz yıllardır söylüyoruz ve anlatıyoruz. Bu dünyanın nasıl yönetildiğini, emperyalizmin nasıl dünyayı sömürdüğünü anlatıyoruz. Wikileleaks'te ortaya çıkanlar da, emperyalizmin ve sömürgeci güçlerin 400 yıldır uyguladıkları politikaların bir kısmı, aysbergin görünen yüzüdür. Aslında dünya, 400 yıldan beri böyle idare ediliyor" dedi.

Siyonistler faydalanıyor

Bu durumdan faydalanan başka bir kesimin ise ABD'deki siyonist odaklar olduğuna dikkat çeken Arif Ersoy, "Dolayısıyla, dünyanın gözleri önünde gerçekten traji komik bir olay yaşanmaktadır" dedi.

Türkiye ve diğer ülkelerle ilgili belgelerin çok az bir kısmının ortaya çıktığını belirten Arif Ersoy, "Bu gösteriyor ki, ABD dünyayı hileyle, yalanla talan etmeye çalışıyor. Nitekim bundan önceki başkan dünyanın en yalancısı seçilmişti" dedi. Böyle bir yönetimin dünyayı idare etme hak ve müktesebatı olmadığını kaydeden Ersoy, "Bu haberler ve sızıntılar şunu da ortaya koyuyor: Kim ABD ile işbirliği yaparsa, geleceği felaket olur. ABD, bu haliyle dünyayı yönetecek müktesebata sahip olmadığını ortaya koyuyor" dedi.

Bu nedenle yeni bir dünya düzenin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Ersoy, "Bu D-8 ile başlayan bu dünya düzeninin, bütün mazlum milletleri içine alacak şekilde, bir barış düzeninin kurulmasında, Milli Görüş olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de aktif rol oynayacağız" dedi.

IMF'NİN YOL HARİTASI

Bu rakamlar ve felsefe ile bütçenin uygulanmasında fazla bir değişiklik beklemediklerini söyleyen Ersoy, "Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve işsizlik sorunu kronikleşerek yine devam edecek. Ülke kaynaklarında yabancıların payı artacaktır. İç ve dış borç stoku ve faizler yoluyla, bütçe kaynaklarının önemli bir bölümü rantiyeye aktarılacaktır. Türkiye'ye sıcak para akını devam edecektir. İthalat ve ihracat arasındaki makas giderecek artacaktır" diye konuştu.

Bütçenin bu sorunları çözemeyeceğini vurgulayan Ersoy, "Çünkü yapısal bir sorundur. Mevcut yapı değişmeden, bu sorunların çözülmesi mümkün değildir. Ak Parti iktidarı, bu mevcut ekonomik yapıyı IMF'nin belirlediği yol haritasına göre hazırlamıştır. Ülke ekonomisinde dışa bağımlılık devam edecektir" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/abd-dunyaya-karsiliksiz-dolar-suruyor-183504.htm}



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,955 µs