En Sıcak Konular

SAĞLIKLI NESİLLER, SAĞLAM AİLE YAPISI İLE GERÇEKLEŞİR

29 Kasım 2010 14:49 tsi
SAĞLIKLI NESİLLER, SAĞLAM AİLE YAPISI İLE GERÇEKLEŞİR "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile" konulu konferans kapanış bildirgesi ile sona erdi.

Ailenin geleceği, insanlığın geleceği 
  
 "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile" konulu konferans kapanış bildirgesi ile sona erdi. Doğuda ve Batıda sarsılan aile kurumunun güçlendirilmesi için çözüm teklifleri arayan, beş kıt’adan 600'ü aşkın akademisyen "ailenin korunması" çağrısında bulundu. Konferanstan aile ve evlilik eğitiminin devlet tarafından örgün eğitime konulması talebi çıktı.

SAĞLIKLI NESİLLER, SAĞLAM AİLE YAPISI İLE GERÇEKLEŞİR

"Din, gelenek ve hukuk yoluyla kurumsallaşan evliliklerin ve bu evlilik ortamında yetişen nesillerin sağlıklı ve verimli olacağına inanıyoruz" denilen bildirgede normal evliliklere dayalı çocukların çoğalması ve din temelli nikâhın küçümsenmemesi tavsiye edildi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen konferansın sonuç bildirgesini Doç. Dr. Ayşen Gürcan sundu.

GAZETECİLER ve Yazarlar Vakfı’nın organize ettiği “Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer olarak Aile” konulu konferans iki günlük yoğun toplantıların ardından kapanış bildirgesi ile sona erdi.

Doğuda ve batıda sarsılan aile kurumunun güçlendirilmesi için çözüm teklifleri arayan dünyanın 5 kıt'asından 600’ü aşkın akademisyen “Doğal ailenin korunması” çağrısında bulundu. Konferanstan aile ve evlilik eğitiminin devlet tarafından örgün eğitime konulması talebi çıktı. “Din, gelenek ve hukuk yoluyla kurumsallaşan evliliklerin ve bu evlilik ortamında yetişen nesillerin sağlıklı ve verimli olacağına inanıyoruz” denilen bildirgede tabiî evliliklere dayalı çocukların çoğalması ve din temelli nikâhın küçümsenmemesi tavsiye edildi.

Konferansın kapanış bildirgesi öncesinde konuşan Yazar Ali Bulaç, modernizmin etkilerinden bahsetti. Küreselleşmenin her şeyi ve özellikle kadınları metalaştırdığına değinen Bulaç, “Kadın kişiliği arka plana atılıp, dişiliği ön plana çıkarılıyor. Kadın; spor, magazin, güzellik gibi alanlarda istihdam ediliyor. Güzel kadınların daha kolay iş bulabildiği algısı onları estetik yaptırmaya götürüyor. Bu da kredi kartlarında borçlanmaya, ailenin dağılmasına neden oluyor” dedi. Ailenin kurtulması için eleştirel bir bakışa sahip olunması gerektiğini öneren Bulaç, kutsal kitapla, din ile gelenek ve göreneklerle barışılması gerektiğini söyleyerek, “Modernizm tecrübesinden ders çıkararak yeni bir nikâh akdi yapmamız gerekiyor” yorumunu yaptı.

Prof. Dr. Stephan Martin Kampowski ise toplantıya katılan bütün akademisyenlerin ailenin sosyal hayatın temeli olduğu mutabakatına vardığını belirterek, dünyanın geleceğinin aileden geçtiğini söyledi. Ailenin korunmasında dinin önemine de değinen Kampowski, dinin aileleri bağdaştırdığını dile getirdi. Aile içinde oluşabilecek bir krizin Allah inancı ile de ilgili krize sebep olacağını belirten Kampowski, aile olmadan insanların birbirlerini ve Allah’ı unutabilecekleri uyarısında bulundu. Ailenin etik ve ahlâkî değerlerin öğrenildiği bir okul olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Thomas Michel de ırkçılığı, kadına karşı şiddeti önlemek için çocuğa sevgiyi sosyal ortamla tanışmadan önce ailede öğretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yazar Naci Bostancı da küreselleşme ile birlikte aile ilişkilerinin pazar ilişkisine dönüşmeye başladığı şeklindeki endişesini dile getirdi. “Ailenin geleceği insanın geleceğidir” diyen Bostancı, aileyi korumak için küresel işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

AİLEYİ KORUMAK İÇİN KÜRESEL İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Konferansın sonuç bildirgesini Doç. Dr. Ayşen Gürcan sundu. Bildirgeden çıkan sonuçlar şöyle:

*Devlet politikaları ailenin korunması yönünde azamî çaba göstermeli. Sivil toplum kuruluşları devlet politikalarını yönlendirici çalışmalar yapmalı.

*Neslin korunması esasına dayalı olarak boşanmayı azaltacak her türlü tedbir hayata geçirilmeli.

*Aile içi şiddetin önlenmesi adına sivil toplum örgütleri devlet organları ile birlikte çalışmalı.

*Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişiminin korunması adına medya araçlarının aileyi tehlikeye atacak yayınlar yapmamalı, evlilik birliğini tehdit altına alan cinsellik önlenmeli.

*Ailenin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmelerine imkân sağlayacak iş düzenlemeleri yapılmalı.

*Geniş ailenin korunması ve iletişiminin artması için devlet organları her türlü önlemi almalı.

Şehirlere göçün önlenmesi için ailelerin ekonomik şartlarının düzeltilmesine yönelik çalışmalar desteklenmeli.

*Kürtajı önleyen ve azalan doğum oranlarının artmasını sağlayan politikalar ve projeler desteklenmeli

(MÜŞERREF AKSOY-Yeni Asya)

 

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ {http://www.yeniasya.com.tr/2010/11/29/guncel/h1.htm} 



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,453 µs