En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: ''ERBAKAN HAKKINDAKİ SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM''

25 Kasım 2010 17:54 tsi
KURTULMUŞ: ''ERBAKAN HAKKINDAKİ SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'' HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Önder Sav ve Necmettin Erbakan ile ilgili sözlerine İlişkin, "Konuştuklarımın hepsine sahibim. Hiçbir hakaret yok, hiçbir dedikodu yok, hiçbir iftira yok" dedi.

Kurtulmuş: Sözlerimin arkasındayım!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Önder Sav ve Necmettin Erbakan ile ilgili sözlerine İlişkin, "Konuştuklarımın hepsine sahibim. Hiçbir hakaret yok, hiçbir dedikodu yok, hiçbir iftira yok" dedi.

Kurtulmuş, HAS Parti’ye katılımlar dolayısıyla düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin "Basına bazı görüntüler yansıdı, sizin bir gazeteciyle sohbetiniz sırasında, özellikle Sayın Önder Sav ve Necmettin Erbakan ile ilgili sözleriniz konusunda. Bununla ilgili bir açıklama yapabilir misiniz" sorusuna karşılık şöyle konuştu:

"Ben biliyorsunuz özü sözü bir olan bir siyasetçiyim. O sözleri buradan ben mikrofon önünde de söylerim. Herhangi bir gıybet, herhangi bir dedikodu,herhangi bir çekiştirme olmamıştır.

Söylediklerimiz içinde bazı yayın organları, ikinci cümleyi almamış, eksik bırakmışlardır. Benim söylediğim şu, ’Bu süreçlerde ben yaşça sanki daha büyükmüş gibi davrandım, daha olgun bir şekilde davrandım, onlar da daha yaşça küçükmüş gibi davrandılar’ şeklindeki söz, ’biz büyük onlar küçük’ şeklinde nasıl tercüme edildi onu anlamıyorum ama benim söylediğim budur. Zaten kameralar da bunu tespit ediyor.

Gizli kapaklı olarak söylenmiş bir söz değildir. Kimseyi rencide etmek için söylenmiş bir söz değildir. Burada da çok rahatlıkla işte kameraların önünde de söylüyorum."

Önder Sav’la ilgili konunun geçmişte kalması nedeniyle basının önünde konuşmak istemediğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ama madem böyle bir şey ortaya çıktı, orada da söylediğim cümle şudur, ’Sayın Önder Sav bizim ağabeylere yol gösterdi, kendisi yolunu kaybetti’ dedim.Bu da sadece bir tespittir, yalanı yok dolanı yok. Çok açık ve latif yönde bir tespit. Dolayısıyla biz kameraların önünde konuştuğumuz her şeyi, milletin önünde de konuşuruz. Burada bir odada konuştuğum sözün hiçbirisi, Tandoğan Meydanı’nda konuşmaktan çekineceğim bir söz olmayacaktır."

-"FÜZE KALKANI 3. DÜNYA SAVAŞININ İLK ADIMI"-

Dün basınla yaptığı sohbetin ana temasının "füze kalkanı" olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye’yi, bölgemizi ve bütün insanlığı belki yeni ve büyük bir badirenin içine atması muhtemel olan bir füze kalkanı konusunda teferruatlı olarak görüşlerimizi oradaki arkadaşlarla paylaşmış olmamıza rağmen,
hemen neredeyse füze kalkanıyla ilgili birkaç medya organı dışında hiçbir görüşümüz dile getirilmedi" dedi.

Kurtulmuş, füze kalkanıyla ilgili olarak "Belki de üçüncü dünya savaşının ilk adımı atılıyor, bu kadar önemli bir husus" görüşünü bildirdi.

Füze kalkanı meselesinin üstünün örtüldüğünü ileri süren Kurtulmuş, "Maalesef füze kalkanıyla ilgili mesele, sanki kılıç kalkan meselesiymiş gibi magazin haline dönüştürülüyor. Benim üzüldüğüm taraf bu. Bu konu ustalıklı bir şekilde örtülüyor ve sanki hükümetin başarısı gibi takdim ediliyor" diye
konuştu.

Numan Kurtulmuş, dünkü basın toplantısında hiçbir siyasetçinin konuşmaya cesaret edemediği bir üslupla füze kalkanı konusunda uzun açıklamalar yapmış olmasına rağmen bu açıklamalardan iki cümlenin bile medyaya yansımadığını, bir mikrofon kazasının magazinleştirilerek füze kalkanıyla ilgili eleştirilerinin de üstünün örtüldüğünü söyledi.

Kurtulmuş, "Dolayısıyla o konuştuklarımın hepsine sahibim. Hiçbir hakaret yok, dedikodu yok, hiçbir iftira yok. Buradan da söylüyorum aynı şeyleri.Ama ben orada bir saat başka bir şey anlattım, füze kalkanının ülkemize, Müslüman coğrafyasına ve insanlığa ne büyük sıkıntılar doğurabileceğini, ne büyük
badireler içine atabileceğini anlattık ama bunlar çok az medya organında yer aldı" dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kurtulmus-sozlerimin-arkasindayim/342687/9/Siyaset}

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,903 µs