En Sıcak Konular

DP'NİN KADIN GENEL İDARE KURULU ANKARA'DA TOPLANIYOR

25 Kasım 2010 14:26 tsi
DP'NİN  KADIN GENEL İDARE KURULU  ANKARA'DA TOPLANIYOR Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Merkez Genel İdare Kurulu toplantısı 26 Kasım 2010 tarihinde saat 11:00 dan itibaren Ankara da toplanıyor.

DEMOKRAT PARTİ' NİN  KADIN GENEL İDARE KURULU  ANKARA DA TOPLANIYOR
 
Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Merkez Genel İdare Kurulu toplantısı 26 Kasım 2010 tarihinde saat 11:00 dan itibaren  Ankara da toplanıyor.
 
Türkiye'nin dört bir yanından Demokrat Partide görevli kadınlar gruplar halinde Ankara'ya geliyor. Demokrat Parti'nin Turgut Özal Kampüsünde gerçekleşecek olan toplantıya ; Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve tüm genel başkan yardımcılarının katılacağı belirtildi.
 
Demokrat Parti Başkanlık Divanı kararı doğrultusunda 07.10.2010 tarihinde  Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçilen Av.Ayşegül Dalkır Kahveci ile Türkiye genelinde hareketlenen Demokrat Parti kadın kolları ; Genel İdare Kurulu ve Başkanlık divanı ile tüm Türkiye deki kadınları Demokrat Parti çatısı altında toplamak üzere önemli bir strateji çalışması olacağı ve Demokrat Partili kadınların il ve ilçe bazında mobilize edilerek ; Aralık ayı başından itibaren sahada yoğun çalışmaya başlayacakları ; Çerçevesi çizilecek olan stratejinin Türkiyede ilk kez uygulanacak olan bir çalışma sistemi olduğu gelen bilgiler arasında;
 
Yine Demokrat Partide il ve ilçe teşkilatlarında görev alan Kadın ilçe Başkanları ve İl Başkanları'nın da Genel Merkezde düzenlenecek olan  " Kadınlar ile 2011 seçim strateji " çalıştayına katılacakları belirtiliyor.
 
Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci yaptığı açıklamada ;  Türkiye de Kadın nüfus , Erkek nüfustan fazla ; Önümüzde çok önem verdiğimiz bir seçim var; Seçim çalışmalarımıza hız verdik.Yapacak olduğumuz çalışmaları zaten tüm Türkiye görecek ve destek verecek.Biz diyoruz ki " Bizi izlemeye devam edin "  .Aslında Demokrat kisvesi altında kendini tanımlayan güçler ile 60 yıllık Demokrat çizgi karşı karşıya ; Bizler gerçek Demokrat Parti olarak dün neysek bugün de demokrasi yolunda ve hukuk çerçevesinde yürümeye devam ediyoruz. Demokrasiyi ve Demokrtalığı ; mağdur edebiyatı ile aklımızın bir köşesinde argüman olarak kullanmak için değil ; aklımızın her köşesinde ve düşüncemizde , demokratlığımızla yürümekte olduğumuz yoldaki tüm engellemelere rağmen demokrat yürüyüşümüz devam ediyor..
 
Bugün 25 Kasım 2010 ; bizler kadınlar olarak " Kadına Şiddete Hayır " diyoruz. Hani  Kadına Pozitif ayrımcılık vardı.Hani Anayasa ile çerçevesi çizilmişti.Çizilen çerçevelerin içi boş olduğu  zaman referandum sürecinden itibaren ; 100' den fazla kadın ve acı olan bu kadınlarımızın bir kısmı çocukları ile beraber ; aileleri tarafından veya başkaları tarafından öldürüldü. Çok çabuk unutuyoruz.Hamile bir kadın sokak ortasında öldürüldü.Bebek doktorlar tarafından kurtarıldı.Peki günahı neydi bu kadının? Veya son sekiz yılda adına töre dediğimiz cinayetler devletin güvenlik güçlerinin görev yaptığı alanlarda ; hastanelerde kadınlar öldürüldü. Maalesef Töre , özellikle son yıllarda ülkemizde Anayasa dan ve hukuktan üstün. Ülkenin Anayasası ve Hukuku kısıtlı insanlara tarafından yok sayılıyor. Ve sonuç olarak bu işin bedelini hayatları ile Kadınlar ve çocuklar ödüyor. Burada İslam dinini benimsemiş olan insanlar olarak baktığınız zaman "Kadın ve Erkek " dinimize göre eşit değildir ; diye bir ibare yüce kitabımız Kuranı Kerim de bulunmamaktadır.
 
Ekonomik olarak insanların zor durumda ; Bu sebeple işsiz kalan evin reisi ; psikolojik olarak yıkıma uğramaktadır..Bunun acısını şatafatlı gezilere çıkanlar henüz anlamış değillerdir. Bunun acısını ölüm acısını yaşayanlar bilir. Netice olarak kalkıp baktığınız zaman ; Kadınlar ekonomik zorluklar sebebi ile evlerinde aş kaynatamayınca çocukları ve kendileri için ölümle yüzleşme zorunda bırakılıyorlar.Kadının siyasette ; ve devlet burokrasisinde olan adı zaten artık yok gibi. Pozitif ayrım adı altında birileri kadınları toplumsal hayattan siliyor. Çok yakın zamanda yapılan HSYK seçimleri gösterdi ki Kadınlara pozitif olarak davranılmamaktadır.
 
Sözlerinin her demini Demokrasiye atıfla başlayananlar ve Avrupa Birliğine sığınanlar gidip Finlandiya,Norveç,İsveç parlamentolarına ve toplumsal hayatına baksınlar ; Sadece Finlandiya' da Kadınlar ; 200 kişilik parlamentoda 85 Kadın milletvekili olarak ülkenin siyasetine yön veriyor.Türkiye için bu sayıyı saymaya gerek bile yok.Çünkü yok.
 
Kadına şiddete hayır dediğimiz bugünde ; Demokrasi ve Avrupa Birliğini nutuklarından eksik etmeyenlere ve siyasette kadın olarak yer alanlara Demokrat Kadınlar olarak bir çağrımız var. Şiddet ve Töre üzerinden cinayete kurban giden Kadınlarımızın sosyal imkanlarını geliştirerek maddi olarak desteklenmesi gerekmektedir.Şiddete uğrayan kadınlarımızı ve tüm Kadınlarımızı kucaklayarak Demokrat Partiye  bekliyoruz. dedi.

 

**********

Not: Bu haber ve İlgili fotoğraflar Mir Haber'e "demokrathaberlerajansi" tarafından, e-posta yolu ile gönderilmişitir. 



Bu haber 1,300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,715 µs