En Sıcak Konular

NAMAZ PARA İLE AYİN BEDAVA!

24 Kasım 2010 20:12 tsi
NAMAZ PARA İLE AYİN BEDAVA! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’lilerden Anı Harabeleri’nde kıldığı cuma namazı nedeniyle 5’er lira alındığını ancak, Akdamar’da yapılan ayin için ücret alınmadığını açıkladı.

Ayin bedava, namaz paralı!

Namaz paralı, ayin bedava
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’lilerden Anı Harabeleri’nde kıldığı cuma namazı nedeniyle 5’er lira alındığını ancak, Akdamar’da yapılan ayin için ücret alınmadığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partililerle birlikte Anı Harabeleri’nde kıldığı cuma namazına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Şandır, 1 Ekim 2010 Cuma günü kılınan Namaz için Anı Harabeleri’ne girişte ücret alınıp alınmadığını sordu. Bakan Günay ise müze ve ören yerlerine giriş kurallarının yönerge ile belirlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “1 Ekim 2010 Cuma günü Anı Harabeleri’nde gerçekleştirilen ziyaret için Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğümüze ulaşan herhangi bir ücretsiz toplu giriş talebi bulunmadığı gibi, MHP Kars İl Başkanlığı’nca bir gün öncesinden 55 adet toplu bilet satın alınmıştır. 1 Ekim 2010 günü de MHP il teşkilatı kanalıyla gelen 300 kişiye daha kapıdan bilet kesilmiş olup Anı Ören Yeri giriş ücreti kişi başına 5 TL’dir.”

Ücret alınmaması öngörüldü
Günay, Akdamar Kilisesi’ndeki ayin konusunda ise, “Van Akdamar Adası’nda yapılan ayinin ücretsiz olarak yapılması hususunda ise Valilik tarafından başvuruda bulunulmuş, ören yerinin küçük bir ada olması, katılımcıların kayıklarla adaya gelecek olmaları itibariyle adadaki gişe donanımının böyle bir sirkülasyonu kaldıracak fiziki imkanlarının bulunmaması dikkate alınarak herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için Yönetim Kurulu Kararı ile katılımcıların ücretsiz girişleri uygun görülmüştür. Benzer uygulama her yıl Nevşehir Hacıbektaş Müzesi’nde yapılan törenlerde de yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. Günay,  Trabzon Sümela Manastırı’nda yapılan ayinin organizasyonun bir seyahat acentası tarafından yapıldığı için ücret alındığını söyledi.

Bahçeli namaz kılmıştı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan’ın 946 yıl önce fethederek Anadolu topraklarını Türkleştirdiği Anı’ya gitmişti. MHP lideri Bahçeli, burada cuma namazı kılmıştı. Namazdan sonra konuşan Bahçeli, Akdamar ve Sümela’da ayine izin verilmesine tepki göstererek “Anadolu devleti idare edenlerin Akdamar’da Ermeni Kilisesini onararak 95 yıl sonra ibadete açması ve Ortodoks Kilisesi’nin hayallerini 88 yıl sonra Sümela Manastırında faaliyete geçirmesi için fethedilmedi” demişti. İşte bu namaz için buraya gelen milliyetçilerden ücret alınmıştı.

‘Tecavüz Adası’nda şov yapmışlardı
AKP iktidarının kilise açılımından destek alan Ermeniler, Van’daki Akdamar kilisesi’nde 95 yıl aradan sonra 19 Eylül’de ayin düzenlemişti. Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan’ın yönettiği ayinde  2 saat boyunca, koro eşliğinde ilahiler ve dualar okunmuştu. İncil’den de bazı bölümlerin okunduğu ayinde, Ateşyan’ın konuşması sonrası dışarı çıkan din adamları, bir süre daha dua ve ilahi okumayı sürdürmüştü. Ayin, Ateşyan’ın da aralarında yer aldığı din adamları tarafından yapılan seramoni sonrası tamamlanmıştı. 4 bin kişinin katıldığı ayinden bir kaç gün sonra da kilisenin kubbesine haç dikilmişti. Gelişmenin ardından Ermeniler, ayinin bir günle sınırlı tutulamayacağını, sürekli olarak ibadete açılması gerektiğini söylemişlerdi. Bilindiği gibi, 1. Dünya Savaşı sonrası Rusların silahlarını alarak Türklere saldıran Ermeniler, kilisenin de üzerinde bulunduğu adayı ’Türk kadınlarına tecavüz adası’na çevirmişti. Yüzlerce kadın bu zillete dayanamayıp gölde intihar etmişti.(Haber : Sümeyra YILMAZ-YENİÇAĞ)

Kaynak:

 

 



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,583 µs