En Sıcak Konular

CAMİLERDE 12 AY KUR'AN ÖĞRETİLECEK

22 Kasım 2010 11:30 tsi
CAMİLERDE 12 AY KUR'AN ÖĞRETİLECEK DİYANET İşleri Başkanlığı, camilerin sadece yaz tatilinde değil 12 ay Kur’ân kursu hizmeti vermesi için harekete geçti.

Camilerde 12 ay Kur’ân öğretilecek

DİYANET İşleri Başkanlığı, camilerin sadece yaz tatilinde değil 12 ay Kur’ân kursu hizmeti vermesi için harekete geçti.

Camilerin uygun bir kısmı Kur’ân Kursu için düzenlenecek. Yaşı kaç olursa olsun talep eden herkese camilerde Kur’ân-ı Kerim öğretilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı il müftülüklerine bir yazı göndererek camilerin aynı anda Kur’ân Kursu olarak hizmet vermesini sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını istedi. Kur’ân kursu bulunmayan ya da yetersiz kalan mahallelerdeki caminin içindeki bir bölüm Kur’ân Kursu olarak düzenlenecek. Yaşı kaç olursa olsun talep eden herkese bu camilerdeki kurslarda imam hatip tarafından Kur’ân-ı Kerim öğretilecek.

Cami ve Kur’ân Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, camilerin sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğunu söyledi. Camilerin eğitim konusunda halka açılmasının çok önemli olduğunu belirten Kıyak şöyle konuştu: “Kur’ân kursları yetersiz kalıyor. Bu bakımdan camilerde Kur’ân öğretilmesi çok önemli bir gelişme. Bu amaçla camilerin sadece Cuma ve Bayram namazlarında dolan balkon kısımları kullanılabilir. Bu amaç için balkonlar yani camilerin ikinci katı kurs olarak düzenlenebilir.” Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, Kur’ân Kursu bulunmayan mahallelerdeki camilerin içindeki bir bölümün Kur’ân Kursu olarak düzenleme çalışmalarına başladıklarını vurguladı. Cihan, sadece Kur’ân Kursu’na gidenlerin değil, vatandaşların da Kur’ân-ı Kerim öğrenmek istediklerini ve kursların bu ihtiyacı karşılayamadıklarını belirterek, “Neredeyse bugün her mahallede bir cami var. Ancak Kur’ân Kursları sınırlı. Biz de her mahallede bulunan camilerin içinin bölümünü Kur’ân Kursu hizmeti verecek şekilde düzenleyeceğiz. Böylelikle isteyen herkes yaşı kaç olursa olsun Kur’ân-ı Kerim okumayı öğreteceğiz. Zaten 2010 yılı Kur’ân Yılı ilân edilmişti” diye konuştu.

10 bin 287 hafız camilerde imamlık yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafızların camilerde imam-hatip olarak görev alması için yaptığı teşvik etkili oldu. Türkiye genelinde kadrolu olarak görev yapan 59 bin 159 imamdan 10 bin 287’si hafızlardan oluşuyor. Diyanet bu sayısı daha da arttırmak istiyor, camilerde imam hatip olmak isteyenlerden hafız olanlara öncelik veriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre Türkiye’de hafızlık belgesi alanların sayısı 95 bin 11’e yükseldi. Hafızların 65 bin 208’i erkek, 29 bin 803’e bayan. Türkiye genelinde kadrolu olarak görev yapan imamlardan hafız olanların sayısı artıyor. Son atamalarla birlikte Türkiye’de camilerde görev yapan 59 bin 159 imamdan 10 bin 287’sini hafızlar oluşturuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı camilere imam-hatip olmak isteyenlerden hafız olanlara öncelik veriliyor, görev almak için teşvik ediyor. Türkiye Camii ve Kur’ân Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, hafızlık müessesesinin sonsuza dek süreceğini belirtti.

 

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ {http://www.yeniasya.com.tr/2010/11/22/guncel/h1.htm}



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,409 µs