En Sıcak Konular

GALATASARAY - KAYSERİSPOR: 0-0

22 Kasım 2010 10:15 tsi
GALATASARAY - KAYSERİSPOR: 0-0 Kadir Has Stadı’ndaki buluşmada iki takım da kendisini galibiyete taşıyacak fırsatları yakaladı, ancak bunları kullanmadı.

Bitmeyen şarkı

Kadir Has Stadı’ndaki buluşmada iki takım da kendisini galibiyete taşıyacak fırsatları yakaladı, ancak bunları kullanmadı. Tempolu, bol pozisyonlu mücadele sonunda birer puan ne ev sahibine, ne de Cim-Bom’a yaradı
Aslında beklentilerin çok ötesinde tempolu, bol pozisyonlu, taraftarı sıkmayan, topun bir o kalede bir bu kalede olduğu 90 dakika oldu. Ama ilginçtir, neredeyse her 3 dakikada bir gol denemesinin olduğu karşılaşma golsüz sona erdi.
Kuşkusuz tabelanın zayıf kalmasında ileri uçtaki adamların formsuzluğu, final paslarında yanlış seçimler ya da zamanlamalar ve kalecilerin performansı etkili oldu. Kaos ortamındaki Aslan için beraberlik hiç de fena sonuç sayılmazdı ve bu yüzden Hagi’nin ekibi özellikle son bölümlerde risk almadı.
Rumen teknik adamın oyuncu tercihleri ve değişiklikleri gösterdi ki, Cim-Bom için bu sezon bitmiş, geleceğin temelleri atılıyor. Kayserispor ise isimsiz kahramanları ile geldiği noktanın sürpriz olmadığını dün gece bir kez daha kanıtladı. Diğer maçlara göre daha ofansif oynamaları ve rakibi beklemek yerine kendi oyunlarını oynama düşüncesi yol kat ettiklerini gösteriyor.
2’de Santana ile Kayserispor ilk tehlikeyi yarattı. 15’te Elano’nun herkesi şaşırtan pozisyonu yaşandı. Kewell’ın pasında sambacı, önündeki kale yerine kalecinin üzerine topu vurdu. 36’da Ömer’le Kayserispor, 1 dakika sonra da Pino ile Aslan gole çok yaklaştı. Ama tabela değişmedi. 43’te Kewell sağ ayağına gelen fırsatı harcarken, hemen sonra Ömer ev sahibi adına önemli bir pozisyonu harcadı.
İkinci yarı değişen bir şey olmadı. Kewell 47’de şansını denerken, Souleymanou başarılıydı. 50’de Barış direğe takıldı. 71’de Santana, 74’te Mehmet Batdal net fırsatları kalecilere nişanladılar.

29 sezon sonra 3’te sıfır çekti
Galatasaray, Kayserispor karşısındaki yenilmezlik serisini bozmadı. Renkdaşına en son tam 36 yıl önce 1973-1974 sezonunda deplasmanda 2-0’lık skorla mağlup olan Cim-Bom galibiyet sayısında 19-1 üstünlük sağladığı rakibine dün akşam yine yenilmedi. Kayseri’de oynanan üst üste 5. lig maçının berabere bitmesi ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti. 5 maçtan 4’ü golsüz kapanırken, 2007-2008’deki maç 1-1 bitmişti. Cim-Bom tam 29 sezon sonra üst üste 3 lig maçında gol atamadı. Aslan, 1981-1982 sezonunda 5, 6 ve 7. haftalarda gol atamazken, 2 yenilgi, 1 beraberlik almıştı.

MAÇIN ADAMI

Ufuk engellediGalatasaray’ın rakibe bu kadar pozisyon verdiği bir maçta gol yememesinde başrolü oynayan isim oldu. Özellikle Santana’ya geçit vermediği pozisyonda soğukkanlığı ile takdir topladı.

KIRILMA ANI

Direğe takıldı

İkinci yarının başında Galatasaray’ın atakları vardı. Barış’ın boş pozisyonda direğe nişanladığı top oyunun kırılma anı oldu. Sarı-kırmızılı futbolcu topu filelerle buluştursa dün gece gollü bir maç da olabilirdi. (NEVZAT DİNDAR-Milliyet)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/bitmeyen-sarki/spor/haberdetay/22.11.2010/1316755/default.htm}



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,800 µs