En Sıcak Konular

SEBASTİAN VETTEL FORMULA 1 TARİHİNİN EN GENÇ ŞAMPİYONU

14 Kasım 2010 19:20 tsi
SEBASTİAN VETTEL FORMULA 1 TARİHİNİN EN GENÇ ŞAMPİYONU Formula 1'de 2010 sezonunun şampiyonu Alman Sebastian Vettel oldu.Sezonun son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'ini kazanarak şampiyonluğunu ilan eden 23 yaşındaki pilot, F1 tarihinin en genç şampiyonu oldu.

2010'un en büyüğü Vettel  

Formula 1'de 2010 sezonunun şampiyonu Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel oldu. Sezonun son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix'ini kazanarak şampiyonluğunu ilan eden 23 yaşındaki pilot, F1 tarihinin en genç şampiyonu oldu.

Formula 1'de 2010 sezonu dünya şampiyonu, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel olurken, takımı Red Bull da markalar şampiyonu oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de 5 bin 554 metre uzunluğundaki Yas Marina Pisti'nde 55 tur üzerinden koşulan yarışa ilk sırada (pole position) başlayan Vettel, mücadeleyi 1 saat 39 dakika 36.837 saniyede tamamladı. Bu sezonki beşinci galibiyetine ulaşan Alman pilot, Malezya, Avrupa, Japonya ve Brezilya Grand Prix'lerini de ilk sırada bitirmişti. Mücadelede ikinciliği, McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton elde ederken, yarışın üçüncüsü ise takım arkadaşı İngiliz pilot Jenson Button oldu. Hamilton Türkiye, Kanada ve Belçika yarışlarının, geçen yılın dünya şampiyonu Button da Avustralya ve Çin Grand Prix'lerinin galibi olmuştu.

ALONSO'NUN YEDİNCİLİĞİ, ŞAMPİYONLUĞA ENGEL OLDU

Yarışa üçüncü cepte başlayan ve geçen haftaki Brezilya Grand Prix'sinde pilotlar klasmanında 246 puanla ilk sırada yer alan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun, Vettel kazansa bile şampiyon olabilmesi için 4. olması ve 12 puan elde etmesi yeterli olacaktı. İki dünya şampiyonluğu bulunan, Bahreyn, Almanya, İtalya, Singapur ve Kore grand prix'lerinin galibi Alonso, yedincilikte kalınca 6 puan alabildi. Alonso'nun 3. kez dünya şampiyonu olarak, büyük pilotlar grubuna katılma ümitleri bir başka sezona kaldı. Vettel, elde ettiği 25 puanla 256 puana ulaşarak, yedincilikle 252 puana erişen Alonso'nun bir sıra üzerinde, sezonu şampiyon tamamladı. İspanya, Monaco, İngiltere ve Macaristan'da birinci olan, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber mücadeleyi sekizinci sırada tamamladı. Üç yıl aradan sonra pistlere yeniden dönen ve 7 dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes'in Alman pilotu Michael Schumacher ise yarışın ikinci turunda aracının kaza yapması üzerine yarış dışı kaldı. Markalar klasmanında Red Bull, geçen hafta şampiyonluğunu ilan etmişti.

EN GENÇ ŞAMPİYON

Sebastion Vettel, en genç dünya şampiyonu olarak tarihe geçti ve Hamilton'ın bu unvanını elinden aldı. 2008 şampiyonu Hamilton, şampiyon olduğunda 23 yaşını 10 ay geçmişti. Vettel ise 23 yaşını 4,5 ay geçtiği için yeni en genç pilot oldu.

SON 10 YILIN ŞAMPİYONLARI

2010 - Sebastian Vettel (Almanya) RedBull
2009 - Jenson Button (İngiltere) Brawn
2008 - Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren
2007 - Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari
2006 - Fernando Alonso (İspanya) Renault
2005 - Fernando Alonso (İspanya) Renault
2004 - Michael Schumacher (Almanya) Ferrari
2003 - Michael Schumacher (Almanya) Ferrari
2002 - Michael Schumacher (Almanya) Ferrari
2001 - Michael Schumacher (Almanya) Ferrari
2000 - Michael Schumacher (Almanya) Ferrari

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/formula1/16297074.asp?gid=373}

 



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,053 µs