En Sıcak Konular

VURAL: ''ÜNİVERSİTEDEKİ GENÇ KIZLARIN GÖZLAŞLARI YETMEDİ Mİ?

14 Kasım 2010 13:42 tsi
VURAL: ''ÜNİVERSİTEDEKİ GENÇ KIZLARIN GÖZLAŞLARI YETMEDİ Mİ? MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında AKP ve Başbakan Erdoğan’a başörtüsü sorunu sebebiyle yüklendi.

'Başbakan yetmedi mi?'

''Sayın Başbakan yetmedi mi, üniversitedeki genç kızların gözyaşları yetmedi mi?''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında AKP ve Başbakan Erdoğan’a başörtüsü sorunu nedeniyle yüklendi. Vural, Erdoğan’ın Başörtüsü sorunu için vadeyi 2011 yılı sonrasına ötelediğini, çözme niyetinin olmadığını, çözmek istiyormuş gibi gösterdiğini savundu. “Başbakan kaçmaktadır” diyen Vural, Başbakan’ın konuyu bir siyaset malzemesi olarak kullandığını ileri sürdü. Başbakan’ın “meseleyi daha fazla kaşımak ve istismar etmek amacında olduğunu” kaydeden Vural, şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Başbakan yetmedi mi, üniversitedeki genç kızların gözyaşları yetmedi mi? Top gibi oynamaktadırlar. Maalesef Cumhurbaşkanı’nın bu konuya verdiği bir cevap karşılığında Başbakan ’Benim özgürlük inancım farklı’ demek suretiyle bu konuda beklentiler oluşturup, beklentiler üzerinden siyaset devşirmek istiyor. Bu konu siyasetin ve siyasetçinin istismar alanı olarak kullanılmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın görüşü yine değişmiştir. Başbakan’la hemfikirim demiştir. Bu millet kimin dediğine inanacak? Dün farklı, bugün farklı. Anlaşılan o ki başörtüsü konusu sırça köşklerde oturma rekabetinin bir parçası haline dönüşmüştür. Bir koltuk için başörtüsü istismar edilebilmektedir. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki çekişme 2001 seçimlerinden sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda esen soğuk rüzgarların bir yansımasıdır.” Başbakan Erdoğan’ın “Benim inancım farklı” dediğini belirten Vural, “Neyse söyle. Ne saklıyorsun. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Sayın Başbakan’ın karnından konuşması gizli gündeminin olduğu kanaatini yerleştiriyor. YÖK Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı başka şeyler söylüyor. Herkes başörtüsünü kullanıyor” dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/basbakan-yetmedi-mi/340135/9/Siyaset}


 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,448 µs