En Sıcak Konular

KPSS'DE KOPYA KESİNLEŞTİ

14 Kasım 2010 10:59 tsi
KPSS'DE KOPYA KESİNLEŞTİ KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı. Sınavda birinci olan aday sadece 111 net çıkarabildi. Oysa Temmuz ayında yapılan sınavda 352 aday tüm soruları doğru cevaplamıştı!

KPSS’de kopya kesinleşti  

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı. Sınavda birinci olan aday sadece 111 net çıkarabildi. Oysa Temmuz ayında yapılan sınavda 352 aday tüm soruları doğru cevaplamıştı!

Ekim ayının son gününde yapılan KPSS’de tüm soruları doğru cevaplayan çıkmadı. İptal edilen sınavda 352 kişinin tam puan aldığına işaret eden YÖK Başkanı Özcan, sonuçların kopya iddialarını güçlendiğini belirtti, “Görev savcılıkta” dedi. Sınavı düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarını değerlendirme çalışmasını tamamladı. Sonuçlar, ÖSYM’nin ‘www.osym.gov.tr’ internet adresinden öğrenilebilecek. Yoğun ilgi dolayısıyla ÖSYM’nin sitesi kilitlendi.
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı atayacağı 30 bin öğretmen kadrosu için hangi branşta kaç öğretmen alınacağını ve öğretmenlik branşlarının taban puanlarını belirleyecek. Daha sonra adaylar için başvuru duyurusu yapılacak.

En yüksek 111 net

ÖSYM, KPSS Eğitim Bilimleri sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek 120 net yapan adayın bulunmadığını, en yüksek netin 111 olarak hesaplandığını, sınava giren 2 bin 718 adayın 100 ve üzeri net yaptığını bildirdi. ÖSYM’den yapılan açıklamada, 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa’da gerçekleştirilen sınava 235 bin 134 adayın katıldığı belirtildi. Sınava katılım oranının yaklaşık yüzde 80 olarak hesaplandığı ifade edilen açıklamada, “ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da etkin ve başarılı biçimde uygulanması sonucunda sınav sorunsuz tamamlanmıştır” denildi.

280 adayın sınavı iptal

Geçerli özel kimlik belgesi olmaksızın sınava girmek isteyen, kural dışı davranışlarıyla sınav düzenini bozan ve cevap kağıtları üzerinde kopya incelemesi yapan istatistiksel analiz çalışması sonucunda toplam 280 adayın sınavının, ÖSYM Yürütme Kurulu kararı ile iptal edildiği vurgulanan açıklamada, sınavı geçerli olan adayların, toplam 120 soruya verdikleri doğru ve yanlış cevaplardan hesaplanan net soru sayısı ortalamasının yaklaşık 65 olarak gerçekleştiği kaydedildi. İptal edilen sınavda 352 kişi tam puan almıştı. Tam puan alan bu kişilerden 95’i, 31 Ekimde yapılan sınava girmedi. YÖK Başkanı Prof. Dr.  Yusuf Ziya Özcan, soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilerek, 31 Ekim 2010’da yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, sonuçlara göre sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan aday bulunmadığını, 120 sorudan en fazla 111 net yapan aday olduğunu kaydetti.  Özcan, bu sonuçlara göre, sınavda soru sızdırılması ya da kopya iddialarının güçlendiğini belirterek, bundan sonraki görevin savcılığa düştüğünü ifade etti.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004278&tarih=2010-11-14}


 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,062 µs