En Sıcak Konular

ŞANDIR'IN TEHDİT GİBİ SÖZLERİNE AKP'DEN CEVAP

9 Kasım 2010 22:48 tsi
ŞANDIR'IN TEHDİT GİBİ SÖZLERİNE AKP'DEN CEVAP Bekir Bozdağ, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı "tehdit ettiğini" öne sürerek, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını tehdit edemez. Bu, kimsenin haddi de değildir" dedi.

Ak Parti'den Şandır'ın tehdit gibi sözlerine yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı "tehdit ettiğini" öne sürerek, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını tehdit edemez. Bu, kimsenin haddi de değildir" dedi.

Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Şandır’ın Mersin’in Tarsus İlçesinde partisinin istişare toplantısında yaptığı konuşmada "Ahlak, edep, terbiye, siyasi nezaket ve saygı sınırlarını aşarak" Genel Başkanları ve Başbakan Erdoğan hakkında "ülkenin düşmanlarının bile kullanmaktan imtina edeceği bir üslup’ kullandığını savundu. Şandır’ın "... Milliyetçi Hareket Partililer olarak o dili koparacağız. Bunu herkes görecek. Onu bu memlekette konuşamayacak hale getireceğiz" ifadelerini kullandığını belirten Bozdağ, Şandır’ın bu sözleri kullanarak "tehditte" bulunduğunu ifade etti. Bozdağ, "Hiç kimse AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını tehdit etmeye cüret edemez. Bu, kimsenin haddi de değildir" dedi.

Şandır’ın ifadelerinin MHP’nin Genel Başkanı ve diğer kimi sözcülerinin söz ve fiilleri gibi kendilerini şaşırtmadığını belirten Bodağ, şöyle devam etti: "Sabıka kayıtlarında tehdit, şantaj, kaba kuvvet, yumrukları konuşturma, TBMM’de bir vekilin ölümüne sebep olma ve vekiline MHP töresi uygulayarak darbetme fiilleri bulunanlardan daha iyi bir seviye beklemek, onlara hak etmedikleri bir paye vermektir.

MHP’nin Genel Başkanı ve kimi parti sözcülerinin kopyası niteliğindeki Grup Başkanvekili Şandır’ın bu sözleri, fikri acziyetin somut bir ifadesidir.

Türkiye’nin bugününe ve geleceğine dair fikir ve proje üretmeyen MHP Genel Başkanı ve onu taklit eden kimi MHP sözcüleri, kabalık, tehdit, şantaj, küfür ve hakareti siyasetlerinin üslubu haline getirmişlerdir. ’Üslubu beyan ayniyle insandır.’ Bu üslup, onların insanlıklarının, ahlaklarının, seviyelerinin, terbiyelerinin göstergesidir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da AK Parti bu seviyeye asla inmeyecek, siyasetinde küfre küfürle, hakarete hakaretle, tehdide tehditle, şantaja şantajla, kabalığa kabalıkla asla cevap vermeyecektir.

Siyasetteki rakipleriyle ürettiği fikir ve projelerle, insanımıza ve ülkemize yaptığı ve yapacağı hizmetlerle yarışını ve mücadelesini sürdürecektir.

Biz onları çirkin ve seviyesiz üsluplarıyla bulundukları yerde bırakıp, milletimizin gönlünde yer tutan üslubumuzla yolumuza devam edeceğiz."

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/ak-parti-den-sandir-in-tehdit-gibi-sozlerine-yanit/siyaset/sondakika/09.11.2010/1312149/default.htm}


 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,970 µs