En Sıcak Konular

DEMOKRAT PARTİ ARTVİN ' DEN İKTİDARA YÜKLENDİ

9 Kasım 2010 19:20 tsi
DEMOKRAT PARTİ ARTVİN ' DEN İKTİDARA YÜKLENDİ DP Genel Başkan Yardımcısı Nuran Talu ve Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci nin katılımı ile gerçekleşen 2011 Seçim strateji çalışması Artvin de yapıldı.

DP Genel Başkan Yardımcısı  Nuran Talu ve Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci nin katılımı  ile gerçekleşen 2011 Seçim strateji çalışması Artvin de yapıldı.

DP lilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda IRI Türkiye Direktörü ; Karadeniz Bölgesinde 2011 seçimleri için izlenecek olan yol haritasını istatistiki bilgiler üzerinden DP lilere aktardı.

IRI ARAŞTIRMA ŞİRKETİ UYGULANACAK STRATEJİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Toplumsal, siyasi ve ekonomi alanında çeşitli araştırmalar yapan IRI´nın Türkiye Müdürü Dimmitar Stojkov toplantıda Türkiye´de 12 Eylül 2010 sonrası yapılan Anayasa değişikliği ve referandumun değerlendirilmesini bu defa Artvin´de yaptı. Demokrat Parti´nin referandum sürecindeki siyasi tutumunun ve bu doğrultuda Haziran 2011´de yapılacak seçimler için stratejilerin konuşulduğu toplantıda, IRI Müdürü Dimitar Stojkov´un seçim kazanma teknikleri, seçim kampanyasında Türkiye´de siyasi partilerin odaklanması gereken toplumsal sorunlar ve öncelikleri hakkında değerlendirme yaptı.

Mevcut iktidarın güçlü ve zayıf yönlerinin tartışıldığı toplantının; özellikle ekonomik sorunlar, işsizlik ve terörizm bağlantılı konularda siyasi partilerin dolayısı ile Demokrat Parti´nin seçim sürecindeki politikalarında izleyeceği çalışmalara ışık tutacak bilgiler verildi. Referandumda "Hayır" diyen Artvin ilinde Demokrat Parti´nin ve diğer siyasi partilerin rolü, tabanla bağları ve seçime doğru tutumlarının ne olacağının da ele alındığı toplantıda, Demokrat Parti Artvin yönetimi Artvin´deki seçim çalışmaları, seçmen profili, kadın kollarının çalışmaları gibi konularda fikir alışverişinde bulundular.

 KATILIM YOĞUNDU, SALONDA OTURACAK YER KALMADI

Toplantının açılış konuşmasını Demokrat Parti Artvin İl Başkanı Ertan Küçükay yaptı. Başkan Küçükay, Türkiye´nin 2011 seçim sürecine girdiğini belirterek Demokrat Parti'nin seçim startını eğitim toplantısı ile başlattıklarını  duyurdu.

DEMOKRAT PARTİ  GENEL BAŞKAN YARDIMCISI  ;DR.NURAN TALU

" TABANIN SESİ TAVANA ULAŞACAKTIR"

"Ben Demokrat Parti´nin Türkiye için ne kadar çok önemli olduğunu bir kez daha günümüze bakarak tekrar etmek istiyorum. Türkiye´nin imarında, her yatırımında, yolunda, barajında emeği bulunan Demokrat Parti önümüzdeki 2011 Haziran´ında yapılacak seçimlerde yeniden iktidar yürüyüşü için şimdiden kollarını sıvamıştır. Ankara´da yapılacak olan Genel Kurulumuz da Aralık ayı içerisinde yapılacak.Tabanın sesi tavana ulaşacak, tavan bu sese kulak vererek çatı oluşturacaktır. Bunun için tüm çalışmalarımız devam etmektedir."

"Bugün buradan, Artvin´den seçime start vermiş oluyoruz. Demokrat Parti en köklü merkez sağ patisidir. Bugün Türkiye´de alışık olmadığımız çok şeyler yaşanmaktadır. Bunlar Türkiye´nin yararına olmayan, Türkiye´yi geren gelişmelerdir. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkmış, basın özgürlüğünde Türkiye utanç tablosunda 137. sırada yer alıyor. Anayasa Mahkemesi hükümetin baskısı altında. İşsizlik rakamları resmi rakamların çok çok üstünde. Ekonomi gerçekten çok büyük risk altında. Cari açıkta rekor kırılıyor! Dolayısı ile hükümet kendisini başarılı gösterse de gerçek hiç de öyle değildir."

Ankara da yapılan siyaset ; Maalesef  böl ,parçala ,yönet siyasetidir.Bölünecek bir şey kalmayınca şimdi de Kadınlar ayrıştırılarak bölünmeye  çalışılıyor ,dedi ;

DEMOKRAT PARTİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI AV.AYŞEGÜL DALKIR KAHVECİ ;

SON 7 YILDA TÖRE CİNAYETLERİ % 1400 ARTTI!

 AKP hükümetinin referandumda vaad etmesine rağmen  kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamadığını son 8 yılda töre cinayetlerinin % 1400 arttığını ifade ederek şunları iletti;

" Başbakan açılımlarla herkesi ayırdı. Saflara böldü. Kadınları bile başı kapalı, başı açık şeklinde ayırarak başı açıkların kapalılara destek olmasını istedi. Biz kadınların açık kapalı olması hiç bir zaman problem olmadı ki? Başı kapalı olanlara bir yerde saygısızlık mı yapıldı? Türkiye´de bayanların zaten % 70´inde çoğu başı örtülüdür. Yani Hükümetin uyguladığı bu politikalarla kadınların hakları daha ileriye doğru değil, daha geriye doğru gitmektedir. Dolayısı ile bu hükümeti kadın oyları yıkacaktır. Sorun sadece bu değildir. hayvancılık bitmiş, tarım yapılamaz hale gelmiş, Türkiye tüketen ülkeler arasındaki yerini almış. Ankara nın siyasi aktörleri Kadınların saçı ,başı ile uğraşana kadar ; Kadınların aşı ile uğraşsınlar. Kadınların tencereleri artık kaynamıyor.Kadın haklarında sondan onuncu olmak çok büyük başarı ise takdir aziz milletindir. Sosyal yardım alan aile sayısı 20.000 den , 100.000 lere fırlamışken siyasetin mevcut aktörleri her gün öldürülen kadınları ve  çocukları , fuhuşa düşen kadın sayısında ki % 400 artışı hiç görmüyorlar. İşte be sebeple bu tablo bizim istediğimiz, arzuladığımız tablo değildir.

IRI ise şu ana kadar yapılan araştırmalar da çıkan sonuçları açıkladı ...

IRI Araştırma Şirketi Türkiye Müdürü Dimitar Stajkov, Türkiye´de AKP´nin nasıl başarılı olduğunu yaptığı anket sonucu istatistiklere yansıyan rakamlarla anlattı. Stajkov; Türkiye´de AK Parti´nin başarılı olmasının en önemli nedeninin seçmenler üzerinde en etkili olan stratejiyi uygulamaktan geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi;

"Türkiye´deki siyasi yapıya baktığımızda birçok öğe ile karşılaşıyoruz. AKP nasıl başardı? Öncelikle Türkiye siyasetinde lider faktörü çok önemlidir. Siyasi partilerin aldığı oylar genel başkanların oylarına denk gelmektedir. Demek ki siyasi liderler çok büyük faktör olarak karşımıza çıkıyor. Seçimlerde izlenecek en önemli yol, birebir, yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Bizim yaptığımız anketlere göre Türk halkı telefonla yapılan görüşmelerden nefret ediyor."

AK PARTİ AMERİKA´DA İKTİDAR OLSA HEMEN DÜŞERDİ!

"Bugün AKP gibi bir hükümet Amerika´da olsa hemen iki güne düşerdi! Düşünün Amerika´da iki puanlık bir vergi artışı ile Başkan Obama´ya karşı önemli oy kaybı oluştu. Bakıyoruz, Türkiye´de en eski araçları bile alamayacak kadar düşük ücretli insanlar var! En yüksek vergileri veriyorlar. En pahalı benzin kullanıyorlar, genel vergilerde çok yüksek oranlar var. % 70´lere varan genel vergiler olmasına rağmen hükümet devam edebiliyor. O halde muhalefet partileri kendilerine şu soruyu sormalıdır. Biz neden başaramıyoruz? Kimseyi eğitmeye kalkmayın. Oyunu almaya çalışın. Çünkü kabul etseniz de etmeseniz de acı bir gerçektir. Demokrasi rakamlarla, alınan oyların çoğunluğu ile şekillenmektedir. Dolayısı ile daha çok oy almak için çalışın. Kimseyi eğitmeye kalkmayın. Bu size oy kaybettirir. Bu referandum küçük partiler için çok kötü sonuçlar doğurmuştur."

DSP VE SAADET TAMAMEN SIFIRLANDI! OYLAR AKP VE CHP´YE GİTTİ!

"Örneğin DSP ve Saadet tamamen sıfırlanmış, Saadet'in oyları AKP´ye DSP´nin oyları ise CHP´ye gitmiştir. Bugün AKP´yi besleyen öğeler şunlardır. 1- Dini konular, 2- Sağlık ve özürlüler için yapılan yeni çalışmalar ve haklardır. Türkiye´de çok fazla kararsızlar var. Asıl sonuçları bu kararsız oylar belirlemektedir. Yaptığımız araştırmada Türkiye´de en güvenilir kurum TSK çıkarken, en güvensiz kurum ise siyaset kurumu olarak çıktı. Seçime girecek olan partilerin stratejilerini belirlerken mevcut iktidarın zayıf noktalarını yakalamaları ve buradan çalışma başlatmaları gerekiyor. Türkiye´de çok garip bir durum var. İktidar muhalefet gibi davranıyor, Muhalefet ise iktidar gibi davranıyor. Yani muhalefet muhalefetliğini yapamıyor. İktidar sürekli yakınıyor. Bu demokrasilerde görülen bir şey değildir. İktidar demek aynı zamanda para ve güç demektir"

 

Not: Bu haber Mir haber'e Hüseyin Hakkı Kahveci tarafından  e-posta yolu ile gönderilmiştir.

 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,939 µs