En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU:''TÜRKİYE YOL AYRIMINDA''

9 Kasım 2010 18:28 tsi
KILIÇDAROĞLU:''TÜRKİYE YOL AYRIMINDA'' Kılıçdaroğlu,''Türkiye bir yol ayrımındadır. Demokrasiyi, hakları geliştiren bir Türkiye istiyoruz biz. Birileri zengin olurken, birileri yoksul olsun istemiyoruz. İşçileri de yanımızda görmek istiyoruz''dedi.

Atatürk'ün sözünü hatırlattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Partililere Atatürk'ün sözleriyle seslenen Kılıçdaroğlu sesini yükselten bir partiliyi azarladı. Konuşmaya partili bir kadının sırtına attığı yemeni ile çıktı.

İşte konuşmasından satırbaşları;

Geçen hafta çok yoğun bir gündemimiz vardı. CHP’de değişim yaşadık ve bir daha tarihe gösterdik ki CHP değişimin adresidir. Dönüşümün adresidir ve CHP devrimcilerin adresidir. Tek amacımız Türkiye’nin üzerindeki kara bulutları dağıtmak. Partimiz dünyanın sayılı partilerinden birisidir.

Bir toplumu yaratan, devrimleri gerçekleştiren bir partidir. Bunları yapanlar, bu partimizin içinde yıllarını vermiş değerli parti büyüklerimizin bazıları yaşamlarını yitirdi, bazılarıyla birlikteyiz. Bu partiye emeği geçen genel başkandan üyesine kadar herkese şükran borçluyuz. Borçlu olmaya devam edeceğiz.

"CHP DİK DURAN BİR PARTİDİR"

Birilerinin hevesinin kursağında kaldığını çok iyi biliyorum. CHP’nin kültürü vardır. Tarihsel derinliklerinden alıyor bu kültür. Uygarlıktan sanattan alıyor. Edebiyattan alıyor. CHP onurlu bir partidir. Dik duran bir partidir. Topluma halkına saygılı olan bir partidir. Onun için birilerinin hevesi kursağında kaldı. Ama biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE SESLENDİ

Bugün 81 il başkanımızla, ilk genel başkanımıza Mustafa Kemal’e gittik. Ona sevgimizi anlattık ve Mustafa Kemal’in 1923’te söylediği bir sözü burada paylaşmak istiyorum. O sözler 2010’nun Türkiye’sinde de geçerli.

“Milletin karşısında namuslu olmak, namuslu hareket etmek lazımdır. Milleti aldatmayacağız. Millete daima ve daima gerçeği söyleyeceğiz. Belki hata ederiz. Gerçek zannederiz. Fakat millet onu düzeltsin! Kendimizi kimsenin üstünde görmeye de hakkımız yoktur.” Bu bizim içinde geçerli.

Geçen hafta halkçı Ecevit’i andık. CHP Genel merkezinde andık. Halkın lideri olan Bülent Ecevit artık gönüllerimizde yaşıyor. Ama onun ilkelerini beraber götüreceğiz.

Bir üniversitenin çatısı altında, yine önemli bir sosyal demokrat lider olan Erdal İnönü’yü andık. Her iki lider bugün aramızda yoklar. Ama her iki lider demokrasinin de çağdaşlığında Türk siyasi tarihinde önemli bir yer

“30 YIL GEÇTİ ŞİMDİ HAYRAN KALIYORUZ”

Bir şeyin altını özellikle çizmek isterim. Liderler sorunları önceden görüp, önlem alan kişilerdir. Sorunların büyümesine halka yansımasına izin vermeyen kişilerdir. Bunlardan birisi de Erdal İnönü’dür. Doğu ve Güneydoğu’yla ilgili ilk raporu hazırlandır. Onun söyledikleri, o dönemin CHP’lilerin ön görüleri gerçekleşebilseydi, bugün farklı bir Türkiye’yle baş başa olacaktık. Aradan 30 yıl geçti, bugün Erdal Bey’in önerilerine hayran kalıyoruz. İşte lider budur.

TÜRK-İŞ ZİYARETİ

Dün TÜRK-İŞ’i ziyaret ettik. Kayıt dışı istihdamdan, işsizlikten, yoksulluktan, taşeron sisteminden söz edildi. Askeri darbenin getirdiği yasaların, sendikal hareketlerin kısıtlanmasından söz edildi.

Sizin konuştuklarınızın altına, ben de CHP genel başkanı olarak imzamı atıyorum dedim. Daha cesur olmalıyız dedim. Buradan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar.

Toplu sözleşme ve grev hakkını bu ülkeye kim getirdi? CHP. Örgütlü toplumun oluşmasına ilk kararı kim verdi? CHP. Taşeron işçiliğe son vereceğini kim söylüyor? CHP. Kayıt dışı çalışmaya kim karşı çıkıyor? CHP. 12 Eylül askeri darbesinin, işçi ve sendika hareketini kısıtlayan yasalarını biz kaldıracağız diye kim söylüyor? CHP. O zaman bütün işçi kardeşlerimin düşünmesi lazım. Eğer sizler gelecekte daha örgütlü bir toplum istiyorsanız, tek yeriniz vardır, o çatının adresi CHP’dir.

Hak verilmez alınır. Onlar hak istesinler, meydanlarda istesinler. Biz parlamentoda o hakları vermeye hazırız. Yine onların bir sloganı var. Susma sustukça sıra sana gelecek. Biz onlara sıra gelmesini istemiyoruz. Daha çağdaş bir toplum istiyorum.

“TÜRKİYE YOL AYRIMINDA”

Türkiye bir yol ayrımındadır. Demokrasiyi, hakları geliştiren bir Türkiye istiyoruz biz. Birileri zengin olurken, birileri yoksul olsun istemiyoruz. İşçileri de yanımızda görmek istiyoruz.

Bir bayram öncesindeyiz. Ama bir tabloyu da sizlere anlatmaktan kendimi alamıyorum. Bu da kayıt dışı çalışma. Düşünün, emek harcıyorsunuz, üretiyorsunuz ama sigortalı değilsiniz. Kayıtlı değilsiniz. Sigorta kütüğünde ölü, yok görünüyorsunuz. Belki aklınıza şu gelebilir. Üç gün beş gün sigorta olmasa da olur diyebilirsiniz. Sigortalı çalışanlar, yaşları 50’ye 60’a vurduğunda, geriye baktıklarında emekli olamadıklarını görecekler.

PARTİLİYİ AZARLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında şu sıralarda konuşuyor. Kılıçdaroğlu konuşmasına başlayacağı sırada sesini yükselten bir partili, partisinden ihraç edildiği iddiasını dile getirdi, ve CHP Genel Başkanı’na seslenerek, partiye dönmesi sağlanmadığı takdirde demokratik eylem gerçekleştireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise bunun üzerine şunları söyledi:

“CHP GRUBU ŞOV GRUBU DEĞİLDİR”

“Değerli milletvekilleri ve itiraz eden değerli arkadaşım, beni dinler misin; Cumhuriyet Halk Parti’nin grubu, şov grubu değildir, herkes haddini bilecek. Varsa bir sorununuz, geleceksiniz, kapımız sonuna kadar açık.”

BAŞÖRTÜSÜ HEDİYE EDİLDİ

Kılıçdaroğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında da, kadın bir partili tarafından, kendisine bir başörtüsü tülbent verildi. Kendisine tülbendi veren kadına teşekkür eden CHP lideri, boynuna attığı tülbentle şu sıralarda grup konuşmasını sürdürüyor. [1]

Başbakan'dan daha cesur!

Kılıçdaroğlu: Hayrünnisa Gül'ün söylemi (ilkokulda türban) Başbakan'dan daha cesur...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hayrünnisa Gül'ün dün Londra'da ilkokulda türbanla ilgili olarak söylediği 'Yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını kendi verir' sözlerinin, Başbakan Erdoğan'ınkinden daha cesurca bir söylem olduğunu ifade etti.

TWİTTER MESAJI

Tüzük krizinin ardından suların durulduğu CHP, bugün Anıtkabir'de vatandaşların da katılımı ile gövde gösterisine hazırlanıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Twitter’e “Kaç kişi olabiliriz?” diye sordu.

Yeni yönetimin belirlenmesinden sonra Ankara'da ilk kez biraraya gelecek olan il başkanları, öğle saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Anıtkabir ziyaretinin geniş katılımlı olması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da devreye girdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "Tüm yönetim olarak 12.00'de Anıtkabir'de olacağız. Kaç kişi olabiliriz?" diyerek vatandaşları Anıtkabir'e davet etti. [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1]{http://haber.gazetevatan.com/ataturkun-sozunu-hatirlatti/339639/9/Siyaset}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/basbakandan-daha-cesur/339572/9/Siyaset}

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,325 µs