En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''VATANI İÇİN KALBİ ATAN HERKESİN BULUŞACAĞI YER MİLLİYETÇİ HAREKETTİR''

9 Kasım 2010 16:45 tsi
BAHÇELİ: ''VATANI İÇİN KALBİ ATAN HERKESİN BULUŞACAĞI YER MİLLİYETÇİ HAREKETTİR'' Bahçeli, "İnanıyorum ki, vatanı için kalbi atan, muzaffer bir milleti tekrar ayağa kaldırmak için çare arayan, bayrağım diyen herkesin buluşacağı yer Milliyetçi Harekettir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Bahçeli, konuşmasının dördüncü bölümünü ''Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği'' çalışmalarına ayırdı.

Devlet Bahçeli'nin bu konudakı açıklamaları şöyle: 

''Millet ve devlet olarak sıkıntılı bir dönem ve süreçten geçiyoruz.

Her gün milletimizi hayrete düşüren ve kaygılandıran olaylara muhatap oluyoruz.

Demokrasinin yalnızca biçimsel düzeyde savunulması, içerik ve özünün devamlı ihmal edilmesi, birçok soruna davetiye çıkarmaktadır.

Siyasi ahlaktaki zayıflama, işbirliği ve uzlaşma zeminindeki kayma ve her konunun milletimizi ayıran bir çıbanbaşı haline gelmesi AKP iktidarı döneminde fazlasıyla tesadüf ettiğimiz olumsuzluklar olmuştur.

Parti olarak, bu dönemde milletimizin bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirme çabasında olduk ve ilkelerimize bağlı kalarak doğru bildiklerimizi her ortamda dile getirdik.

Ancak Türk siyasetinde bir türlü dengeye oturmayan iktidar-muhalefet ilişkilerinden kaynaklanan sorunları doğal olarak biz de yaşadık.

Takdir edersiniz ki, bunun en başta gelen nedenlerinden birisi belki de en önemlisi; siyasi rekabet içinde olan partiler arasındaki güven bunalımıdır.

İktidar ve muhalefet arasında karşılıklı işbirliği ve değer üreten bir siyasi rekabet ortamının tesis edilemeyişi birçok sorunun yaşanmasına neden olmaktadır.

Şüphesiz ihtiyacımız olan iyi niyet ve uzlaşma ortamını öncelikle siyasi sorumluluk taşıyan ve parlamentoda sayıca üstün bulunan iktidar partisi yerine getirmelidir.

Ne var ki, AKP hükümeti bu adımı hiç atmamış ve derin meselelerle ilgili görüş ve önerilerimize sürekli kapalı kalmıştır.

Gerek Meclis çalışmalarında, gerekse de milletimizi yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen acil konularda iktidar partisi çağrılarımıza duyarsız kalmış ve kendi bildiği gibi hareket etmiştir.

Böyle olduğu içindir ki, demokratik kültür gelişememiş, aksine var olan da tarumar olmuştur.

Muhalefet anlayışımızda, sürekli hükümet partisiyle çatışmak ve karalayıcı bir yaklaşım sergilemek hiç olmamıştır. Böylesi bir sorumsuzluğa da asla itibar edilmemiştir.

Yarışmacı bir siyaset geleneğinin kurumsallaşmaması, ister istemez kaba ve hoşgörüsüz bir siyaset dilinin ortaya çıkmasına yol açmıştır.

Şayet iktidar-muhalefet ilişkileri, milli konularda asgari mutabakatı yakalayamazsa, emin olun ki, siyaset itidali terk eden ve karşılıklı kör dövüşüne dönen bir yapıya bürünecektir.

Bu bir çıkmazdır ve kendi kendi tüketen ilkellikten başka bir şey değildir.

Bize göre, iktidar-muhalefet arasındaki irtibatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, taraflar arasındaki tıkanmış olan diyalog kanallarını da açacaktır.

Madem demokrasiyi yaşatmak istiyoruz, o halde, iktidar ve muhalefet arasındaki sorunların da mutlaka makul ve meşru bir çerçevede aşılması gerekmektedir.

Bu haliyle önümüzdeki genel seçimler ve oluşacak 24.dönem TBMM yapısı önemlidir ve şimdiden tüm partiler uzlaşma zemini etrafında tavır göstermelidir.

Bu itibarla gelecek yıl 12 Haziran’da yapılacağı anlaşılan genel seçimlerin önemi ve kıymeti daha da artmıştır.

Artık yeni Meclis yapısında geleneksel çatışma dinamiklerinin ortadan kaldırılmasına ve geniş bir perspektifle uygulanacak uzlaşma çabalarına çok ihtiyaç olduğu kuşkusuzdur.

Kabul etmeliyiz ki milletimiz kavga değil, huzur; kriz değil, refah; çatışma değil, işbirliği ve cepheleşme değil birlik talep etmektedir.

Bu sayede milletimizin ve devletimizin karşısına çıkarılan beka sorunları da kolaylıkla aşılabilecek, çoğalan sorun alanları teker teker giderilecektir.

Türkiye’nin güçlü olması pasaportuna bakarak değil, bütünlüğüne ve milli birliğine sarsılmaz bir inançla sahip çıkılarak gösterilecektir.

Vatandaşı yoksul ve çaresiz olup ama devleti güçlü olan bir millete henüz insanlık tarihi şahit olmamıştır.

Bu çerçevede, parti olarak buna ilk adımı kararlı bir şekilde atmış bulunmaktayız.

31 Ekim 2010 tarihinde, Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ‘Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği’ toplantımız aziz milletimizde ve partimize gönül verenlerde büyük bir ilgi ve umut uyandırmıştır.

Geçmişte beraber olup da, bir sebeple ayrı düştüğümüz tüm dava arkadaşlarımızı içine alan bir güç birliği yapmak maksadıyla yola çıkmış bulunuyoruz.

Üç hilali gönlünde taşıyan, yanımızda olmasa da başarımız için dua eden ve uzaktan destek olan, şerefli mazimizde davamıza birlikte omuz verdiğimiz, ancak arzu etmediğimiz nedenlerden dolayı belirli dönemlerde bir arada olamadığımız dava arkadaşlarımızla tam bir kucaklaşma sağlayarak millet ve devlet bekasına sahip çıkacağız.

İmansız bir kuvvetin yürümeyeceğini, kuvvetsiz bir imanın galip gelemeyeceğini idrak eden vatansever yüreklerle bütünleşip emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Biz uçurumun kenarında güreş tutulmayacağını bilecek kadar farkındalığa ve basirete sahibiz.

Türk milletine bağlılıkta birleşenlerin, aynı çatı altında da bir araya gelebileceğine yürekten inanıyoruz. Kaldı ki bunu da zorunlu görüyoruz.

Türkiye’yi yaşatmak,
Türk milletini var etmek,
Devletimizi muktedir kılmak,
Ve bekamız için güç birliği yapmak için tavizsiz ve ön şartsız yola koyulduk.
Karşımızdakilerin nasıl bir düzen kurmak istedikleri belli iken kazanmaya ve başarmaya mecbur olduğumuz aşikârdır.

Ülkemiz, birbirinin gırtlağına sarılmaya hazır mevzilere bölünmüşken, üzerimizde hesapları olanlar rahatça hareket edebilecekleri vasatı bulmuşken, bizim böylesi bir tehdide duyarsız kalmamız elbette mümkün değildir.

Hiç şüpheniz olmasın ki, milli devlet ülküsüne bağlı, milletimizi bir bütün kabul eden; mazlumun, ezilmişin ve mağdurun tarafında olan, refahı sağlamak için sürekli çalışan, zalime göz açtırmayan ve haksızlık yapanı cezalandırma kararlılığında olan kim varsa yeri ve adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

Yaklaşık 1300 yıldır aynı kıbleye dönmüş, aynı ağıtları yakmış, aynı türkülerle coşmuş; Yemen’den Cezayir’e; Bağdat’tan Viyana kapılarına, Kırım’dan Arabistan çöllerine ve Türkistan diyarına kadar anıları olan büyük milletimizin güç birliği yapmasının vakti gelmiştir.

İpliği kopmuş tespih taneleri gibi darmadağın olmaya karşı durmak için bekamıza sahip çıkmalıyız.

Bin yıllık kardeşliğimizi telef etmek için sıraya girmişlere fırsat vermemek için bir araya gelmeliyiz.

Gafilleri uyandırmak, hainlere mukadder silleyi indirmek için güç birliği yapmalıyız.

İnanıyorum ki, vatanı için kalbi atan, muzaffer bir milleti tekrar ayağa kaldırmak için çare arayan, bayrağım diyen herkesin buluşacağı yer Milliyetçi Harekettir.

Üç hilal ecdadımızın ihtişamıydı, gururuydu, namusuydu. İnşallah gelecek nesillerimizin de azameti olacaktır. Türkiye’nin son kalesi, aşılmaz burcu ve albayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmaya kararlı cesaretin hareket merkezi olmaya da Allah’ın izniyle kararlılıkla devam edecektir."

NOT: Bu metin  ''mhp.org.tr'' den iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/gbk.php?content=2910&cat=50}



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,090 µs