En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A:''FİTNE SAÇAN DİLİNE HAKİM OL''

9 Kasım 2010 16:27 tsi
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A:''FİTNE SAÇAN DİLİNE HAKİM OL'' Bahçeli: "Bizim Başbakan Erdoğan’dan öğreneceğimiz bir şey de yoktur.Önerim, bir bildiği ve inandığı varsa kendisine saklamasıdır ve fitne saçan diline hâkim olmasıdır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Bahçeli konuşmasının ikinci bölümününde,Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta kendisi hakkında sarfefettiği "hezeyan içinde" sözüne sert ifadelerle cevap verdi.

MHP Lideri: "Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanlığını yapan bu zatın sahip olduğu siyasi nezaket ve saygı konusundaki sicili, bize tavsiye vermeye asla yetmeyecektir.Adap ve seviye konusunda bizimle boy ölçüşmesi söz konusu dahi olmayacaktır.Bizim Başbakan Erdoğan’dan öğreneceğimiz bir şey de yoktur.Önerim, bir bildiği ve inandığı varsa kendisine saklamasıdır ve fitne saçan diline hâkim olmasıdır."dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin Başbakan'a yönelik sert ifadeleri:

"Türkiye, sekiz yıldır AKP hükümeti tarafından yönetilmektedir ve bu zaman zarfı bir siyasi partinin programını uygulaması için son derece yeterli bir süredir.

Bu uzun iktidar yıllarında, ülkemizin temel sorun alanlarına dönük değerli ve olumlu bulabileceğimiz çok az şeyin yapıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum.

AKP’yle birlikte gelişmiş, kalkınmış ve güçlenmiş Türkiye özlemleri yalnızca sözde kalmış; umutlar, beklentiler maalesef hep boş çıkmıştır.

Bunları söylerken her şeyi eleştiren ve her yapılana karşı çıkan bir muhalefet anlayışıyla hareket etmediğimizi belirtmekte yarar görüyorum.

AKP iktidarı milletimizin hak ettiği refahı getirememiş; çatışma, kamplaşma ve kutuplaşmadan beslenen siyaset uygulamasıyla sekiz koca yılı israf ve heba etmiştir.

Vatandaşla devlet arasındaki gerilimin yükseldiği, milletimizin bin yıllık kardeşliğinin sorgulandığı, kriz ve kargaşayla geçen yılların altında ezilen bir millet gerçeği bulunduğunu görmek lazımdır.

AKP iktidarları süresince;

Ekonomi girdiği ağır bir krizle tahrip olmuş ve istikrarını kaybetmiş,
Sürdürülebilir kalkınma ortamı tesis edilememiş,
Yoksulluk ve yolsuzluk her tarafı sarmış,
Siyasetin alanı daralmış, devlet ile toplum arasındaki güven sorunu derinleşmiş,
Milletimiz farklılıklar temelinde tanımlanmış ve etnik tahrikler hız kazanmış,
Bölücülük şımarmış, yayılmış ve kuvvetlenmiş,
Milli varlıklar haraç mezat elden çıkarılmış,
Küresel projelerin kanlı niyetlerine ortak olunarak teşrifatçılık yapılmış,
Ve yalan ve karalamayla iç içe geçmiş bir yönetim anlayışı maalesef vasat bulmuştur.
Ne yazık ki bu iktidar döneminde; vatandaşlarımız dünden daha mutlu, daha müreffeh ve daha huzurlu bir düzeyde değildir.

Başbakan Erdoğan’ın sekiz yıldır sergilediği hükümet etme anlayışıyla altı oyulmamış, dejenere edilmemiş hiçbir değer kalmamış; kanunsuzluk, vurgun ve yıkım bir kural haline gelmiştir.

Demokratikleşme diyerek etnik bölücülüğün, özgürlük diyerek canilerin cüret kazanmasına ortam hazırlanmış; bunları da ileri demokrasi maskesiyle örtme kurnazlığına şahit olunmuştur.

Milletimizin birlikte yaşama ülküsü AKP hükümetinin elinde bir oyuncak haline dönüşmüş ve etnik kimliklerin özgürleşmesi için büyük bir gayret gösterilmiştir.

Hakikaten Türkiye AKP iktidarıyla yorulmuş ve dermanı tükenmiştir.

Her mesele ve üzerinde durulması gereken her sorun Başbakan Erdoğan’ın sinirli ve asabi siyaset tarzı yüzünden cepheleşmeleri teşvik etmiş ve toplumsal yapıyı birbirinden ayırmıştır.

Bugün bize üslup ve hoşgörü dersi vermeye çalışan Başbakan’ın bunlardan ne kadar nasipsiz olduğu herkesin bildiği gerçeklerdir ve tüm çıplaklığıyla milletimizin malumudur.

Bizim üslubumuzdan şikâyet eden Başbakan’a hatırlatmak isterim ki,

Eğer edep ve izandan mahrum birisi varsa, o da sözleriyle her şeyi gözler önüne seren kendisinden başkası değildir.

Hırçın ve vicdandan azade bir siyaset anlayışının yegane sahibi yine aynı Başbakan’dır.

Çiftçimize, ‘ananı da al git’ diyen; ‘şehide kelle, katile sayın’ diyen bir şahsın bize seviye dersi vermesi mümkün değildir, haddi de olmayacaktır.

Özellikle bugünlerde iyice su üstüne çıkan terör örgütüyle görüşmeleri daha önce ifşa ettiğimizde; buna tahammülsüzlük gösterip bu iddiamızı şerefsizlikle, alçaklıkla suçlayacak kadar ağzı bozuk olan birisinin, birden bire masum bir rol takınması içine düştüğü ikiyüzlülüğü göstermesi bakımından anlamlı olmuştur.

Aynı minvaldeki sözlerini Kosova seyahati öncesinde de yineleyen bu tükenmiş ruh halinin; siyasi haysiyet ve kalite açısından nasıl bir geri seviyede bulunduğuna artık şüphemiz kalmamıştır.

Başbakanlığı asma ve kesme yeri olarak gören ve küçücük çocuklara bu şekilde öğüt veren, en galiz hakaretleri peşi sıra siyasi muhataplarına sıralayan, iftira ve çamur atma konusunda kimsenin boy ölçüşemeyeceği kişi de yine Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanlığını yapan bu zatın sahip olduğu siyasi nezaket ve saygı konusundaki sicili, bize tavsiye vermeye asla yetmeyecektir.

Adap ve seviye konusunda bizimle boy ölçüşmesi söz konusu dahi olmayacaktır.

Bizim Başbakan Erdoğan’dan öğreneceğimiz bir şey de yoktur.

Önerim, bir bildiği ve inandığı varsa kendisine saklamasıdır ve fitne saçan diline hâkim olmasıdır.

Milletimizi zifiri karanlık bir ortama sürükleyen Başbakan’ın marazi ve çelişkilerle yüklü siyasi zihniyeti; Milliyetçi hareket’in şerefli ismini ve aziz mensuplarını ağzına almasıyla düzelmeyecek ve aklanmayacaktır.

Biz ne söylüyorsak, neyi eleştiriyorsak; bunu milletimiz için yapıyoruz ve engin hissiyatına tercüman oluyoruz.

Bu itibarla siyasetimizin öznesi olan insanımızın mutluluğu, güvenliği ve esenliği uğruna; muhatabımız kim olursa olsun, doğruları yüzüne söylemekten, gerçekleri haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Başbakan’ın iftiralarının ve yaymaya çalıştığı fesadın bu haliyle milletimizde sonuç bulması ve karşılık görmesi mümkün değildir.

İnanıyorum ki, siyaseti kirleten ve erozyona uğratan bu şahsın; bizi karalamaya çalışmasına, hoşgörü ve erdemden bahsederek asıl suratını gizlemeye çabalamasına aziz milletimiz kanmayacak ve bu işgüzarlığı misliyle kendisine ödetecektir.

Partimize yönelik olarak kullanılan kötü sözlerin mutlaka hesabı sorulacak, gönül veren milyonlarca kardeşimiz bu sinsi siyaset bezirgânlığının haddini mutlaka bildirecektir.

Değerli arkadaşlarım, bizim hedef ve gayemiz bellidir.

Parti olarak misyonumuz, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğini, birlik ve bütünlüğünü, hak ve menfaatlerini korumak; büyük Türk milletinin milli ve manevi değerleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmaktır.

Bunun dışında, bizi kendi pis gündemlerine çekmek isteyenler, kavga ortamına sokmaya çabalayanlar amaçlarına ulaşamayacaklar ve körükledikleri hizip ve nifak dumanında boğulup gideceklerdir."

 

NOT: Bu metin  ''mhp.org.tr'' den iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/gbk.php?content=2910&cat=50}

 



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,535 µs