En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'TAN KASIMPAŞA'YA BÜYÜK İKRAM: 1-1

9 Kasım 2010 09:19 tsi
BEŞİKTAŞ'TAN KASIMPAŞA'YA BÜYÜK İKRAM: 1-1 Kartal, lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında ilk devre uyudu, Ersen Martin’in golü İnönü Stadı’ndaki havayı iyice soğuttu. İsmail ile beraberliği bulan siyah-beyazlı ekipte Guti’nin uzatmalarda kaçırdığı penaltı tribünleri yine yasa boğdu

Yarım porsiyon

Kartal, lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında ilk devre uyudu, Ersen Martin’in golü İnönü Stadı’ndaki havayı iyice soğuttu. İsmail ile beraberliği bulan siyah-beyazlı ekipte Guti’nin uzatmalarda kaçırdığı penaltı tribünleri yine yasa boğdu

Bernd Schuster ve maçı izleyenler Beşiktaş’ın atması muhtemel erken golü beklemeleri gayet normal. Anormal olan ise Beşiktaşlı futbolcuların oyun içerisinde beklemeleri. Gol ya da golleri atması için hiçbir Beşiktaşlı’nın, futbolun gerektirdiği şekilde girişimde bulunmaması Iverson’a bile anlamsız gelmiştir.
İlk yarıda Beşiktaş kanadındaki durgunluğun aksine Kasımpaşa’da hareketlilik daha çoktu. 18. dakikada Ersan’ın kritik müdahalesi olmasa misafir takım devre arasına 1-0 önde girebilirdi. 31’de Özgür’ün çaprazdan çektiği sert şutu kurtaran Rüştü de takımının ilk yarıda soyunma odasına boynu bükük gitmesine engel olan başka isim oldu. 26’da Holosko, Nihat ve Bobo’nun aynı anda topu kaleye gönderme girişiminden bir sakatlık çıkmaması ise büyük şans oldu Beşiktaş için.

İkinci yarının başında yapılan Aurelio-Quaresma değişikliği Iverson’dan sonra tribünlerde ikinci doping etkisi yaparken, bunların yansıması sahaya bir türlü düşmedi. 63’te Ersen Martin’den önce İsmail’in araya girmesi, 64’te Hüseyin’in şutunu Rüştü’nün kornere çelmesi Yılmaz Vural’ın neredeyse ömrünü yedirip bitiriyordu. 76’da Ersen’in kafayla yaptığı aşırtma Beşiktaş kalesinde filelerle buluştuğunda ise tribünlerdeki çoşku yerini sessizliğe bıraktı.

Iverson ve Quaresma değişikliğinden sonra maçtaki üçüncü coşkuyu yaratan İsmail’in 85’teki golü skoru eşitlerken, umutları da son dakikaya taşıdı. Guti’nin, 90+5’te attığı penaltı vuruşunu kurtaran Tolga ise bir anda gecenin kahramanlığı mertebesine ulaştı.

MAÇIN ADAMI

Tolga
Maç boyunca kalesinde iyi işler çıkaran Kasımpaşasporlu Tolga, son dakikalarda kazanılan penaltıyı hem de usta ayak Guti’nin vuruşundan büyük soğukkanlılıkla kurtardı.

KIRILMA NOKTASI
Penaltı

Beşiktaş, Nihat’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Guti ile gole çeviremedi. Gol olsa ligdeki iddiasını daha da güçlendirecekti.

Başkan uğur yaptı
Kasımpaşa Başkanı Hilmi Öksüz ile birlikte protokol tribününde yer alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ilk yarı golsüz sona erince uğur denedi. Bulunduğu yerden kalkan Demirören, Beşiktaş için uğurlu bulduğu koltuğa oturdu. Ancak o koltuk da lacivert-beyazlıların golüne engel olamadı!

Kale düştü
Siyah-beyazlıların en büyük övünç kaynağı kale, Beşiktaş’ı yaktı. Üç milli kaleci Rüştü, Hakan ve Cenk’i kadrosunda bulundurmanın gururunu yaşayan Kartal’da dün kaleye Rüştü geçti. Yediği goller nedeniyle eleştirilen Hakan yedek kulübesine çekilirken, tecrübeli file bekçisi görev yaptı. Ancak onun da Kasımpaşa’nın golündeki hatası, tribünlere saç-baş yoldurdu.

İsmail sinirlendi
Kasımpaşa maçında Beşiktaş’ın beraberlik golünü atan İsmail, basın toplantısında performansıyla ilgili konuşan bir gazeteciye sinirlendi. Soruyu yanıtlamayan oyuncu, basın odasından çıkışta söylene söylene koridorları geçti. İbrahim Üzülmez’in yerine görev yapan genç oyuncu, “Rakibin 1-0 öne geçmesi büyük takımlar için önemli değil. Değiştirmek için tüm hamleleri yaptık. Kazanamadığımız için üzgünüz” dedi.

Q7’nin de kitabı çıktı
Beşiktaş tribünlerinin lideri Alen Markaryan’ın, “Quaresma” isimli kitabı bugün piyasaya çıktı. 8 aylık cezasını tamamlamasının ardından tribünlere geri dönen Markaryan’ın yazdığı kitapta, Portekizli oyuncunun, Beşiktaş’a transfer olmasının perde arkasının yer aldığı belirtildi. Quresma isimli kitap, Kartal Yuvaları’nda da satışa çıkarılacak.(SERDAR SARIDAĞ-Milliyet)

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/yarim-porsiyon/spor/haberdetay/09.11.2010/1312069/default.htm}

 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,528 µs