En Sıcak Konular

IRAK'IN KOMŞU OLDUĞU ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

8 Kasım 2010 11:00 tsi
IRAK'IN KOMŞU OLDUĞU ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ? Davutoğlu, Erbil ziyaretini Barzani'ye söylediği şu sözlerle özetledi: "Komşumuzun evine ateş düştüğünde kendi evimize de ateş düşer. Ateşe müdahale etmek gerekir."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Barzani'ye ''Komşumuzun evine düşen ateş, evimize düşmüş sayılır''

Davutoğlu, Erbil ziyaretini Barzani'ye söylediği şu sözlerle özetledi: "Komşumuzun evine ateş düştüğünde kendi evimize de ateş düşer. Ateşe müdahale etmek gerekir."

Sekiz aydır hükümetin kurulamadığı Irak'a destek olmak için bölgeye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarına Kuzey Irak'tan başladı. Bakan Davutoğlu, Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri ile görüşmek üzere Erbil Uluslararası Havaalanı'ndan dün Erbil'e gitti. Ardından Kürt Yönetimi'nin bulunduğu Beyaz Köşk'e geçen Davutoğlu, burada Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Davutoğlu, ziyaretini ise Barzani'ye söylediği şu sözlerle özetledi: "Komşumuzun evine ateş düştüğünde kendi evimize de ateş düşer. Ateşe müdahale etmek gerekir."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, sürpriz bir kararla rotasını Erbil ve Bağdat'a çevirdi. Ziyaret, bugüne kadar hükümet kurma girişimleri çerçevesinde Iraklı liderleri ağırlayan Ankara'nın, "hükümet kurulmadan Bağdat'a gitmeme" siyasetinde değişiklik olarak yorumlanıyor.

Davutoğlu, ziyaretin ilk ayağında ilk önce Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri ile bir araya geldi. Davutoğlu, Beyaz Köşk'te bölgesel yönetimin Başkanı Mesud Barzani ve Başbakanı Behram Salih ile bir araya geldi.

"Türkiye sağlam bir Irak'ın inşası için çalışıyor"

Görüşme başlamadan önce gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, "Burası bizim için çok önemli." dedi. Irak'a Erbil ve Bağdat'ta görüşmelerde bulunamak üzere geldiklerini kaydeden Davutoğlu, "Türkiye sağlam bir Irak inşası için çalışıyor ve biz de bu işte önemli bir rol üstlenmek istiyoruz. Umudumuz kısa sürede Irak'ta güvenlik sağlanır ve hükümet kurulur. Bu tüm Iraklıların yararına olacaktır." şeklinde konuştu. Bu açıdan Barzani'nin rolünün ve görüşünün önemli olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, "Iraklıların görüşlerini birbirine yakınlaştırmak istiyoruz, yarınki görüşmelerde bunun üzerinde daha da duracağız." diye ekledi.

Ardından Barzani ile görüşmesi başlamadan önce basın mensuplarına görüntü verilirken, Davutoğlu muhatabına "Komşumuzun evine bir ateş düştü mü kendi evimize de düşer, ateşe müdahale etmek lazım." ifadelerini kullandı.

Ankara, daha önce hükümet kurma çalışmalarına destek vermek amacıyla birçok ismi ağırlamıştı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, son olarak hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Türkiye'ye gelen Irak İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı İyad Samarrai ile perşembe günü görüşmüştü. Geçtiğimiz ay da hükümet için kilit roldeki Kürt İttifakı'ndan bölgesel Kürt yönetiminin eski Başbakanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani Ankara'ya gelmişti. Ankara, Mesud Barzani'nin tüm grupları Erbil'de buluşturma çağrısına destek vermişti. Ankara, Barzani'den önce ise koltuğunu koruyacak formüller arayan Başbakan Nuri el Maliki'yi ağırlamıştı. Türk tarafı Maliki'ye tüm grupların dahil olduğu ulusal hükümetin Irak'ın istikrarı için en uygun seçenek olduğu mesajı vermişti.(Milli Gazete) [1]

Sattığınız anaların sayısını biliyor musunuz?  
 
 Oktay Ekşi’nin yazısı… Tüm AKP’lilerin tepkisi… Başbakanın; “bu zihniyetle mücadele etmem savaşırım” yollu çıkışı… Ekşi’nin on yıllardan beri devam ettirdiği başyazarlıktan istifa etmesi…
Bütün bu süreçten neredeyse tüm Türkiye haberdar.
Bu atışmaları, çatışmaları ve dahi didişmeleri izlerken benin kulağım hep Irak zindanlarından yükselen Nur Bacı’nın feryadında idi.
O, haçlı işgal ordularının kanlı çizmeleri altında inleyen tüm kadınlar adına, conilerin tecavüzüne uğrayan tüm analar adına çığlık atıyordu:
“Halkıma, Ramadi`nin, Halidiye`nin ve Felluce`nin insanlarına; erdem ve onurlarını kaybetmeyen tüm dünyadaki insanlara. Siz sıcak evlerinizde karınlarınızı doyurup, sevdiklerinizle bir arada otururken, bizim maruz kaldığımız aşağılanma ve çektiğimiz açlığı, sizler su içerken çektiğimiz susuzluğu, sizler derin uykuda iken Amerikalıların bize yaşattığı uykusuz geceleri, sizler giyinikken bizim yaşadığımız çıplaklığı, bizi soyup önlerinde sıraya dizmelerini nasıl anlatabilir, nasıl, kelimelere dökebilirim... Ey kardeşlerim; kamyonlarınızı ve arabalarınızı Amerikan malları taşırken gördüğümüzde kalbimiz sıkışıyor. Çünkü o araçlar, benim halkıma ve ülkeme ait. Yüreğim kan ağlayarak şöyle diyorum: Allahım! Benim insanlarım, haysiyetlerini ve şereflerini bir avuç Amerikan Doları`na satmış. Yaşadıklarımızı ve kirletilen onurumuzu düşündükçe gözlerimden yaşlar boşanıyor. Amerikalılar, Ebu Garib`te namusunuzu her gün ayaklar altına alıyor. Mektubumu okuyanları, Allah adına, Ebu Garib Hapishanesi`ndeki vahşiliklere dur demeye çağırıyorum. Buradaki insanlığa sığmayan işkenceleri durdurmak için sesinizi yükseltmeye davet ediyorum. Burada yapılanlar, Siyonistlerin hapishanelerde Filistinli gençlere ve kadınlara yaptıklarından daha berbat. Orada fiziki işkence yapıyorlardı. Oysa burada her gün ırzımıza geçiyorlar. Vahşi, kana susamış hayvanlar gibi bedenlerimize saldırıyorlar. Avazımız çıktığı kadar çığlıklar atıyoruz, ama kimsenin bizi duyduğu yok! Eğer kalbinizde, ruhunuzda bir zerre insanlık, haysiyet, onur ve şeref varsa, birleşin ve bu hapishaneye saldırın. Gelin ve kurtarın bizi! Elinize geçen bütün silahlarla bu hapishaneye saldırın! Hem onları hem de bizleri öldürün!!! Biz çoktan ölüme razıyız. Burayı yerle bir edin! Hepimizin karnında onların piçleri var! Çoğumuz hamileyiz! Biz dünden ölüme razıyız! Size yalvarıyoruz; gelin ve kurtarın bizleri! Size, ailelerimize ve ülkemize daha fazla utanç vermemek için ölmek istiyoruz! Bizi öldürün! Size yalvarıyorum; Allah için bizleri, Amerikalıları ve onların piçlerini öldürün! Allah rızası için! Size yalvarıyoruz... Bacınız Nur. (10 Nisan 2004)”
Nisan 2004’ten sonra tam altı yıl daha geçmiş ve devam eden işgal yılları boyunca daha kaç yüz, daha kaç yüz bin ana çığlığı eklenmiştir bu listeye bilemiyoruz.
Bu feryad cümlelerini okuyabildiyseniz, şimdi de, daha on beş gün önce AKP kanadından basına yansıyan şu itirafı okuyun lütfen:
“Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın Amerikan Türk Konseyi’nin 29’uncu toplantısı nedeniyle verdiği davette Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkan Yardımcısı Şerif Egeli, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e ABD’yle yaşanan “tezkere krizi” günlerini anımsattı:
- Sayın Bakanım, birlikte Washington’a gelmiştik. Ne sıkıntılı günlerdi.
- Sıkıntılı da olsa o günlerde gerçekleşen Washington ziyaretimle ABD’ye Irak harekatı sırasında hava sahamızı açtık. Sayın Başbakanımıza durumu ilettim. Hemen harekete geçildi ve hava sahamızı Irak’a yönelen ABD uçaklarına açtık.
TAİK Başkanı Haluk Dinçer araya girdi:
- İncirlik’ten mi kalktı uçaklar?
- Hayır, Romanya’dan... 40 günde Romanya’dan kalkan ABD uçakları hava sahamızı 4 bin kez kullanmış oldu.” (Vahap Munyar, Hürriyet, 19 Ekim 2010)”
Bu itiraftan sonra, hemen herkesin bildiği bir Hadis-i Şerifi hatırlatalım:
“Sizden biriniz kendi nefsi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe, imanı kâmil olmaz.”
Kendi ananız söz konusu olunca aslan kesiliyorsunuz, iyi güzel de, haçlılara sattığınız Iraklı anaların vebalinden, günahında ve dahi ahından sizi kim kurtaracak? (Aziz Karaca-Yeni Mesaj) [2]

 

Kaynak:

[1] MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/komsumuzun-evine-dusen-ates-evimize-dusmus-sayilir-181561.htm} 

[2] YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004208&tarih=2010-11-07}



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,724 µs