En Sıcak Konular

HANİ FÜZE TARTIŞMASI BİZİ İLGİLENDİRMİYORDU?

6 Kasım 2010 21:45 tsi
HANİ FÜZE TARTIŞMASI BİZİ İLGİLENDİRMİYORDU? Türkiye ABD-NATO’nun füze kalkanı talebine “evet” demiş.Oysa Erdoğan 20 gün önce o tartışma bizi ilgilendirmiyor demişti.

ERDOĞAN İÇİN 3 HAFTADA NE DEĞİŞTİ?

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye ABD-NATO’nun füze kalkanı talebine “evet” demiş.

İran ve Suriye’ye karşı kurulması yıllar öncesinde kararlaştırılan füze kalkanına, “NATO’nun stratejik konseptinde bu ülkelerin adı anılmaması ve Türkiye’nin cephe ülkesi olmaması” şartıyla ev sahipliği yapacakmışız.

Gelişmeler, Sabah Gazetesi’nin bu iddiasından ibaret değil elbette. Dün Çankaya Köşkü’nde bir zirve yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki zirveye Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katıldı. Toplantıda, füze kalkanı başta olmak üzere NATO’nun yeni stratejik konseptinin ele alındığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Gül de bugün Chatham House ödülünü Kraliçe Elizabeth’in elinden almak üzere İngiltere’ye giderken, toplantının içeriği ile ilgili iddiaları doğruladı.

“Dün akşam Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen NATO Hazırlık Toplantısında Türkiye’nin tutumuna ilişkin bir kararın ortaya çıkıp çıkmadığının” sorulması üzerine Gül, Lizbon’da 19-20 Kasım tarihlerinde toplanacak NATO zirvesinin gündeminde “NATO-AB ilişkileri, füze savunma sistemleri, NATO’nun savunma sistemleri, NATO’nun yeni strateji konsepti” gibi çeşitli konular bulunduğunu hatırlatıp, şöyle dedi:

“Bütün bu konularla ilgili ülkemizin tutumu ve tavrını belirlemek için hükümetimiz, Sayın Başbakanımız, Sayın Genelkurmay Başkanımız, Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, ilgili bürokratlarımız önemli bir toplantı yaptık, orada tutumuzu belirledik.”

Şimdi 21 gün öncesine gidelim. Tarih 15 Ekim 2010. Başbakan Erdoğan, Ankara Lojistik Üssü ve Gümrük İdare Birimlerinin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlar. O günlerde, “Füze kalkanı projesi” ve ABD-NATO’nun bu konuda Türkiye’den talepleri tartışılmaktadır. Haliyle ilk soru da buna ilişkin olur. Başbakan Erdoğan, kelimesi kelimesine şu cevabı verir:

“Tartışılması bizi ilgilendirmez. Bizden böyle bir talepte bulunulmadı. Lizbon Zirvesi’nde de böyle bir emrivakiyle karşı karşıya olmamız söz konusu değil…”

21 gün sonra gelen bu karar neyin nesi o zaman? Acaba Başbakan Erdoğan yeni bir açıklama yapmayı düşünür mü?

Odatv.com

 

Kaynak: ODATV.COM {http://www.odatv.com/n.php?n=erdogan-icin-3-haftada-ne-degisti--0611101200}



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,727 µs