En Sıcak Konular

ABD APO'YU NEDEN PAKETLEYİP GÖNDERDİ?

6 Kasım 2010 17:55 tsi
ABD APO'YU NEDEN PAKETLEYİP GÖNDERDİ? İmralı sakini en güzel günlerini yaşıyor. Dediğim dedik çaldığım düdük havasını estiriyor. İdam cezasını affeden ülkenin” terör politikalarına” yön veriyor.

Amerika APO’yu neden paketleyip gönderdi?  
 
İmralı sakini en güzel günlerini yaşıyor. Dediğim dedik çaldığım düdük havasını estiriyor. İdam cezasını affeden ülkenin” terör politikalarına” yön veriyor.
Devletin bürokratları, siyasetçileri, müsteşarları İmralı’yı su yolu yaptı. PKK üzerinde adeta bir “koruma kalkanı” oluşturuldu. Yaptığı her saldırıda ne kadar vahşi olduğunun değil, ne kadar masum olduğunun propagandası yapılıyor.
APO affedileceği tarihi sabırsızlıkla bekliyor.
Az kaldı…
Eylemsizlik kararının boşuna 7 ay daha uzatıldığını düşünmüyorsunuz herhalde?
“Tarih 4 Şubat 1999.
Amerikan gizli servisinin Ankara temsilcisi, MİT’in Yenimahalle’deki resmi konutundaki randevusuna tam zamanında geldi. Bir tarafta MİT Müsteşarı diğer tarafta CIA’nın Ankara sorumlusu. Karşılıklı nezaket ifadelerinin ardından Amerikalı casus, MİT Müsteşarı’na çok önemli bir teklifte bulundu.
CIA yetkilisi MİT Müsteşarı’na PKK terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın ortak gerçekleştirilecek bir operasyonla yakalanmasını ve Türkiye’ye getirilmesini önerdi.
Saat 21.15 sularıydı. Şenkal Atasagun olayla ilgili biraz daha bilgi istedi. CIA yetkilisi ne istediğini anlamıştı. Amerika, Türkiye’ye Abdullah Öcalan’ı teklif ediyordu. Ama şartı neydi. Amerika Öcalan’ı niye Türkiye’ye verecekti?
Amerika’nın şartı açıktı.  “Operasyonu Amerikan ve Türk ekipleri gerçekleştirecek. Ancak ne olursa olsun Öcalan Türkiye’ye sağ olarak getirilecek, mahkemede adil olarak yargılanacak ve öldürülmeyecekti.
Amerika’nın şartı açıktı. APO’yu paketleyip gönderecekti ama hem operasyon sırasında hem APO Türkiye’ye gönderildiğinde “öldürmeyeceksiniz” şartını koşuyordu. Yani “idam cezasının kaldırılması şartı” daha o gün gündeme gelmişti.
Şenkal Atasagun, Amerikalı temsilcinin sözlerini dikkatle dinledi. Bu konudaki kararı tek başına vermesinin mümkün olmadığını konuyu başbakana aktaracağını söyledi.
O gece saat 23.10 Köşk’te Cumhurbaşkanı Demirel’in başkanlığında Başbakan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un katıldığı olağanüstü bir zirve yapıldı.
Amerika’nın teklifi kabul edildi.
MİT ve CIA gizli bir protokol yaptı.
APO’nun Kenya’da paketlenip Türkiye’ye getirilmesi işte bu görüşmeler ve protokolden sonra gerçekleşti.
APO “anlaşmada olduğu gibi” CIA elemanları tarafından paketlendi ve Türkiye’ye gönderildi.
Şimdi ise İmralı’da hükümetle pazarlık yapar gelmenin ve çıkacak bir afla özgürlüğüne kavuşup siyasi bir partinin başına geçeceği günlerin hayaliyle yaşıyor.
Ecevit, APO’nun Türkiye’ye getirilmesinden sonra “Bize niye APO’yu verdiler onu hala ben de bilmiyorum. Ama sonunda hayırlısı oldu. APO konusunda hiçbir şart götürmediler bize”  diye açıklamada bulunacaktı. (Sabah, 13 Şubat 2005)
Ecevit “APO’nun niye gönderildiğini hala” anlamadığını Amerika’nın hiç şart ileri sürmediğini açıklıyordu ama Amerika’nın şartı açıktı.
Amerika’nın şartı Türkiye’nin bölünmesiydi.
APO’nun idam edilmemesine varıncaya kadar iktidarı ve meclisi garanti altına almış, idam cezasını kaldırtmış, APO’nun PKK’yı ve BDP’yi cezaevinden yönetmesine zemin hazırlamış, bugün ise “hükümeti PKK ile pazarlık masasına” oturtmuştu.
“APO’yu niye bize teslim ettiler hala anlamadım” diyen eski başbakan şimdi yok ama şimdi onun koltuğuna oturan başbakan  “Amerika’ya olan ittifakın ve gizli protokolün” son maddelerini uyguluyor.
Bu işin sağı, solu, dini, imanı yok vesselam.
Stratejik müttefik olmaktan zevk alınca onlar da gereğini yapıyorlar.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004193&tarih=2010-11-06}



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,934 µs