En Sıcak Konular

PAPAZ OKULU MEZUNU MURAT BEY'İN BAŞINA GELENLER!

26 Ekim 2010 11:28 tsi
PAPAZ OKULU MEZUNU MURAT BEY'İN BAŞINA GELENLER! Murat Yalçıntaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı. Şu sıralar başı dertte. Yargıdaki bir rüşvet olayına adı karıştığı, bazı yargıçlara rüşvet dağıttığı iddiasıyla hakkında soruşturma açıldı.

Papaz okulu mezunu Murat Bey’in başına gelenler!  

Murat Yalçıntaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı. Şu sıralar başı dertte. Yargıdaki bir rüşvet olayına adı karıştığı, bazı yargıçlara rüşvet dağıttığı iddiasıyla hakkında soruşturma açıldı. Halen sorgulanıyor. Her an tutuklanabilir. Murat Yalçıntaş eski AKP milletvekili Nevzat Yalçıntaş’ın oğlu. Nevzat Bey ise Tayip Erdoğan’ın çok eski ve yakın arkadaşı. Buna rağmen Murat Bey hakkında bu operasyon neden?
Bu soruya Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu şöyle cevap veriyor:
“Murat Yalçıntaş iktidarla, bugüne kadar sadece bir kez ters düştü... Mayıs ayının son günlerinde Brezilya’da düzenlenen 1. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na mazeretsiz bir şekilde gitmedi, bu da Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın büyük tepkisine yol açtı... Çağlayan kızgınlığını 5 Haziran’da AA’ya verdiği demeçte, “İTO Başkanı daha piyasada yokken, ben Ankara Sanayi Odası başkanıydım. İTO Murat Yalçıntaş’tan önce de vardı, sonra da olacak” diye dile getirdi... Başbakan da bu konuya kayıtsız kalmadı ve “Kızdım İTO’ya” dedi... Acaba Yalçıntaş, şu başına gelenlerden sonra, Brezilya’ya gitmediğine bin pişman olmuş mudur?”
AKP, Brezilya olayından sonra mı Murat Bey’e kızdı bilemeyiz ama hafızamızı yokladığımızda İTO Başkanı ile ilgili çok daha farklı olayları hatırlıyoruz.
Murat Yalçıntaş göreve gelişinin en taze yıllarında “arkasını dayadığı dağları” daha açık ifade etmek için mi bilemeyiz , bir gazeteye verdiği mülakatta “Ben papaz okulunda okudum” diye göğsünü gere gere açıklamalarda bulunuyordu.
Dilerseniz Balçiçek Pamir’le yaptığı o söyleşiden bir kesit aktaralım, kelimesi kelimesine:
“Ben papaz okulunda okudum. Fransız okulu Saint Joseph’i seçmemin nedeni o kültürü almak isteyişimdi. Fransız okullarının kendine has bir disiplini vardır. Bu disiplin hayatımdaki her alana yansıdı. Prensiplerimi oluşturmada Fransız ekolünün bana kattığı şey çoktur.” (08.07.2006, Sabah)
Murat Yalçıntaş’a “sen papaz okulunda mı okudun?” diye bir soru sorulmamıştı. Sadece “hangi liseden mezun oldun?” diye sorulmuştu. Yalçıntaş bu soruya “ Saint Joseph” diye cevap vermek yerine daha ayrıntılı ve mesaj dolu bir cevap verme yolunu seçti; “Ben papaz okulunda okudum!” dedi. Bu yabancı okuldan bugüne kadar mezun olan onbinlerce öğrenciden hiç biri “ben papaz okulundan mezun oldum” demek gereğini duymayacağı kesinken Nevzat Yalçıntaş’ın oğlu “ben papaz okulunda okudum” demişti göğsünü gere gere.
“Fransız okullarının disiplini çok işime yaradı” diye ilave etmişti.
Bu mülakatın yapıldığı tarihte Murat Bey “İsrail’le de ticaret yapıyordu ve pırlanta tıraşlamakta kullanılan özel bir madeni İsrail’e satıyordu. Başbakanın İsrail Cumhurbaşkanına “van minüt!” çıkışından sonra da bu “Ticaret devam etti mi” bilemiyoruz ama bildiğimiz İslam Kalkınma Bankasında 3 yıl çalışmış ayrıca MÜSİAD’a üye bir işadamının İsrail’le de ticaret yapması bir taraftan “papaz okulunu bitirdim mirim!” diye beyanat vermesi çok renkli bir kişilik olarak çıkarıyor karşımıza Murat Bey’i.
Dileriz Murat Bey bu zor günleri fazla hasar görmeden atlatır. (Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj) [1]

İTO Başkanı'na tutuklama istemi!

CNR Fuarcılık ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili yüksek yargıda rüşvet iddiaları sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu 14 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Rüşvet iddiasıyla ilgili gözaltına alınan şahıslar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Ulus Devlet Hastanesi'nden çıkarılan 14 kişi Ankara Adliyesi'ne götürüldü. Ardından bu kişiler mahkemeye sevkedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Yargıtay'a giden davalarda karar bozdurmak vaadiyle rüşvet alındığı iddia ediliyor. (Vatan) [2]

 

Kaynak:

[1] YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10004071&tarih=2010-10-26}

[2] GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/font-color%3dredflas-flasfont-ito-baskanina-tutuklama-istemi/336717/1/Gundem}



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,184 µs