En Sıcak Konular

KIŞ ÇOK ERKEN GELDİ!

6 Ekim 2010 21:06 tsi
KIŞ ÇOK ERKEN GELDİ! Balkanlardan gelen soğuk hava yurdu etkisi altına alıyor.Hava sıcaklıkları 8-10 derece arasında azalacak.

Kar geliyor

Balkanlardan gelen soğuk hava yurdu etkisi altına alıyor. Cumartesi günü Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamoonu çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklıkları 8-10 derece arasında azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerinin altına ineceğini, cumartesi günü Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar beklendiğini bildirdi. Çağlar, yurdun Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirtti.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülmesinin beklendiğini anlatan Çağlar, şunları kaydetti:

"Balkanlardan gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, cumartesi günü yağışların Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını tahmin ediyoruz.

 Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerimizde 4-6, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Cuma günü ise hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 3 ila 5, İç Anadolu'nun güneydoğusunda 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar bugün ve yarın Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde, yarın ve Cuma günü Marmara ve Kuzey Ege'de Yıldız ve Poyrazdan kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek."

Gelecek 3 gün beklenen hava durumu ise şöyle:

Yarın, yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu ve Akdeniz sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışların Orta Karadeniz, Sinop, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Konya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
 
Cuma günü, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Niğde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


 



Bu haber 1,050 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,768 µs