En Sıcak Konular

SAADET'TE İSTİFA DEPREMİ SÜRÜYOR

6 Ekim 2010 17:17 tsi
SAADET'TE İSTİFA DEPREMİ SÜRÜYOR Saadet Partisi’nden istifalar bugün de sürdü, Kırşehir, Adana, Tekirdağ ve Siirt il başkanları ve yönetimleri partilerinden ayrıldılar. Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ve 3 ilçe belediye başkanı ile il ve ilçe teşkilat başkanları da istifa etti.

Saadet'ten bir istifa daha

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 3 ilçe belediye başkanı ile il ve ilçe teşkilat başkanları, Saadet Partisi’nden istifa etti.
Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Fakıbaba’nın yanı sıra Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile İl Başkanı Mehmet Kayacan, ilçe teşkilat başkanları ile aralarında il genel ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu grup, partilerinden ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.
İl başkanı Mehmet Kayacan, yaptığı konuşmada, Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilmesiyle birlikte Türkiye’de farklı bir siyaset anlayışının doğduğunu savundu.
Bir iftar yemeğinde bütün basın camiasının önünde üzücü bir olayın yaşanmasının ardından partiyle aralarının açıldığını belirten Kayacan, "Biz aile olarak, hep beraber yürüdük. Böylesi bir olayla karşılaşmak istemezdik ancak oldu. Sonraki görüşmelerimizde de uzlaşma sağlayamadığımız için tüm
teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizle partiden ayrılma kararı aldık. Umarız bundan sonra daha güzel bir süreç işler" dedi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise partiyle son yaşanan olaya kadar yakın bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 2 yıldır partiyle birlikte çok yakın bir çalışma içerisindeydik. Allah onlardan razı olsun. İnanıyorum ki yeni oluşum, ülkemize ve memleketimizde hayırlara vesile olacaktır. Bundan sonraki görevimiz, insanların daha mutlu olabilmesi için elimizden geldiğince mücadele etmektir. Şimdiye kadar
emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Saadet Partisi’nde hiçbir zaman ayrılan taraf olmadık. Partiden olmaktan memnunduk. Ancak kader, ne olacağı belli olmuyor. Bundan sonraki süreçte Numan Bey’le birlikte olacağız."

Saadet Partisi'nde istifa rüzgarı!

Kayyuma devredilen Saadet Partisi’nden istifalar bugün de sürdü, Kırşehir, Adana, Tekirdağ ve Siirt il başkanları ve yönetimleri partilerinden ayrıldılar.

Kırşehir İl Başkanı Fazıl Atak, yaptığı yazılı açıklamada, teşkilat içinde kendilerine benzemedikleri için çalışmalarına müsaade etmeyen, köstekleyen bir gurup olduğunu öne sürdü.

Kendi siyasi tabanlarına ’bize itaat edeceksiniz’ diye baskı ve zulüm yapmadıklarını, Harun gibi gelip, Karun gibi zenginleşmediklerini savunan Atak, siyaseti geçim ve zenginleşme aracı olarak görmediklerini söyledi. siyaseti insanlığa hizmet olarak gördüklerini belirten Atak, dini siyasete alet
etmediklerini de kaydetti.

Atak, "Göreve geldiğim günden bu yana canla başla çalıştığım partimden ve il başkanlığından yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte istifa ediyorum. Bundan sonraki siyasi hayatıma Sayın Numan Kurtulmuş’un liderliğindeki oluşumda devam edeceğim."

-ADANA İL BAŞKANI CENGİL İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil de partisinden istifa etti.

Cengil, yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıl il başkanlığı görevinde bulunduğunu, partinin kurucular kurulu arasında yer aldığını ve GİK üyesi olduğunu belirtti.

Cengil, Numan Kurtulmuş’un genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından kendisini de partililerin yanı sıra vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonunda il başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldığını kaydetti. Cengil, siyasete Kurtulmuş’un yeni yapılanması içinde yer alarak devam edeceklerini ifade etti. Cengil, kendisiyle birlikte bazı yönetim kurulu üyeleri ile Yumurtalık, İmamoğlu, Tufanbeyli, Seyhan ve Sarıçam ilçe başkanları ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de istifa ettiğini, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

-TEKİRDAĞ İL VE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI-

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Eyüp Kanar, düzenlediği basın toplantısında, partisinin 11 Temmuz’daki Kongresiyle başlayan süreçte ve sonrasında gelişen olaylar karşısında kendilerinin de karar vermek mecburiyetinde kaldıklarını ve 500 üyeleriyle birlikte partideki görevlerinden istifa
ettiklerini bildirdi.

Kanar, 1969 bağımsızlar hareketi olarak Necmettin Erbakan ile ’Önce ahlak ve maneviyat’ ilkesi ve ’Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye, Yeni Dünya’ hedefleriyle başlattığı Milli Görüş siyasetinin, bugün Saadet Partisi çatısı altında yürütme imkanı kalmadığını belirterek, "Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımız için bugün itibariyle başta ben, Genel İdare Kurulu üyemiz Ahmet Akçay, il yönetim kurulu arkadaşlarım, Merkez İlçe Başkanı Tuncay Çakır ile Çerkezköy, Çorlu, Şarköy, Hayrabolu, Muratlı, Marmaraereğlisi ve Malkara ilçe yönetim kurulu arkadaşlarım, Kadın Kolları İl Başkanı ve 500 üyemizle birlikte Saadet
Partisi’ndeki görevimizden ve üyeliklerimizden istifa ediyoruz" dedi. Kanar, Numan Kurtulmuş’un önderliğinde yeni parti kurulması için çalışmaların devam ettiğini de söyledi.

-SİİRT YÖNETİMİ: "DOSTÇA AYRILDIK"-

Siirt İl Başkanı Abdüllatif Evin de "Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandıklarını" belirterek il ve ilçe yöneticileri olarak istifa kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Evin, Saadet Partisi’nin artık derlenme ve toparlanma partisi olmaktan çıktığını, ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkmasına rağmen, ahlaki ve manevi değerlerle bağdaşmayan hakaretlere maruz kaldıklarınI, ayrılığın daha doğru olacağına inandıklarını ifade ederek il ve ilçe teşkilatları olarak hep birlikte partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1].http://haber.gazetevatan.com/Haber/333008/1/Gundem

[2].http://haber.gazetevatan.com/font-color%3dredflas-flas-font-saadet-partisinde-istifa-ruzgari/333056/9/Siyaset



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,680 µs