En Sıcak Konular

BU NAMAZ ANAYASAYA AYKIRI

6 Ekim 2010 11:10 tsi
BU NAMAZ ANAYASAYA AYKIRI "Namazın Anayasaya aykırılığı" AKP’nin siyasi ve dini literatürümüze soktuğu enfes bir ifade oldu.

Bu namaz Anayasaya aykırı!  

MHP’liler geçen hafta Cuma Namazını Ani Harabelerinde kıldı. Harabelerde bulunan Fethiye Camii’nde kılındı namaz. Ani Harabeleri Kars hudutları içinde ve Ermenilerin çok önem verdiği bir yer.
Devlet Bahçeli, Ani Harabelerinde namaz kılma projesini gündeme getirdiğinde ilk olarak AKP’nin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay beklenmedik bir tepki gösterdi. Günay “Ani Harabelerinde kılınacak namazın Anayasaya aykırı olduğunu” söyledi.
Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir partinin bakanı “düz bir ovada kılınacak namazın” anayasaya aykırı olduğunu söylemiş oldu. CHP’lilerin devletin kurumlarına başörtülü girilmesine laikliği ve de Anayasal düzeni gerekçe göstererek engellemelerinden “bin kat daha” tehlikeli bir tavırdı bu.
“Namazın Anayasaya aykırılığı” AKP’nin siyasi ve dini literatürümüze soktuğu enfes bir ifade oldu. “Tam da başörtüsü sorununu çözmek için atak yapmaya hazırlandıkları bir dönemde” Allah’ın dağ başında kılınan namazı anayasaya aykırıdır, diye engellemeye çalışan bir siyasi zihniyet tezahür etti AKP’de.
Bitmedi.
MHP’liler gittiler ve namazı kıldılar. Allah kabul etsin.
Ama “Namazı anayasaya aykırı bulan AKP’lilerin” paniği devam etti.
Bu defa Devlet Bakanı Egemen Bağış taarruza geçti ve MHP’lilere Maun Suresi’ni okumalarını önerdi. Türkiye’yi Hristiyan AB kulübüne sokmak için baş müzakerecilik görevini yürüten Bağış, MHP’lilerin namazı üzerine hemen “AB müzakerecisi cübbesini çıkarttı ve imam cübbesi giyinip İmam Egemen oldu. Okunmasını istediği surede “Vay o namaz kılanların haline. Ki onlar namazlarında yanılgıdadırlar. Gösteriş yapmaktadırlar” diye buyuruluyor.
İmam Egemen Efendi’ye göre “MHP’lilerin namazı gösterişten ibaret. Vay onların haline!”
AB Başmüzakerecisi, bir yandan Türkiye’yi Brüksel’in Haçlı sularına yanaştırmaya çabalarken, öbür yandan ülkesinde insanların namazları ile uğraşmakla meşgul.
Neticede şu veya bu partiye mensup insanlar gitmişler bu ülke topraklarının bir parçasında namaz kılmışlar.
Niye panikleniyorsunuz ki? (Bu sorunun cevabını aşağıda vereceğim!)
Siz politikacı mısınız, Müslümanları kıldıkları namazdan dolayı tahkir etmekle mi görevlisiniz?
Yetmedi.
Başbakan Erdoğan da katıldı bu koroya.
Dedi ki:
“Şu anda birileri milletin duygularını istismar etmeye çalışıyor. Liderlerden bir tanesi ve beraberindekiler Kars Ani Harabelerinde Cuma Namazı kıldılar. Ani Harabeleri onların aklına gelmediği bir dönemde biz oraya 42 kilometrelik duble yol yaptık.”
Hayda!
Bir Cuma Namazının AKP’yi böylesine telaşa düşürmesi nedendir? “Milletin duygularını istismar ediyorlarmış da, şimdi mi gelmiş akıllarına Ani Harabeleri de, biz oraya yol yaptık da…”
Eee, ne güzel işte sen yol yaptın insanlar da gitti namaz kıldı!
Ne var bunda?
Yıllarca “Ayasofya’yı ibadete açacağız, Taksim’e cami yapacağız” diye bağırarak Müslümanların oyunu almak, onların duygularını istismar etmek olmuyor da birkaç yüz Müslümanın Ani Harabelerinde namaz kılması istismar ediyorsa, pes yani!
Nereden mi geldi akıllarına Ani’de namaz kılmak?
Sizin aklınıza Meryem Ana’da, Akdamar’da Hristiyanlara ayin yaptırmak fikrinin gelmesi ne kadar doğalsa Müslümanların aklına da Ani Harabelerinde namaz kılmak fikri çok doğal gelmeli değil mi Sayın başbakan?
Ani Harabelerinde namaz AKP’yi rahatsız ettiği kadar Ermenileri de rahatsız etti!
Ermenistan Kilisesi Eçmiyadzin’den cumartesi günü yapılan açıklamada Milliyetçi Hareket Partililerin Ani Harabelerinde namaz kılması kınandı.
Yapılan açıklamada, “Öfkeyle öğrendiğimiz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyeleri Türk yetkililerin izniyle Ani’de bulunan Hristiyan kilisesinde namaz kılmışlardır,bu adım dini duygularla ya da din özgürlüğü ve din hakkıyla hiçbir ilgisi olmayan siyasi bir provokasyondur” denilirken Eçmiyadzin’in “Ermenilere karşı tahammülsüzlük ve nefret tohumları eken” böyle faaliyetleri kınadığı belirtildi. AKP’nin namaz tepkisi ile Ermenistan’ın tepkisi birebir örtüşüyor.
Türkiye’de yayınlanan ve Ermeni cemaatince çıkartılan Agos gazetesi de Ani Harablerindeki namazla ilgili şu yorumu yapıyor:
“ Bahçeli’nin Ani’de Cuma namazı’na kalkışması, fazla söze gerek bırakmadan, milliyetçi düşüncenin sefaletini gözler önüne seren ibretlik bir vaka olarak siyasi tarihteki yerini aldı.”
MHP’nin Cuma Namazına, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Anayasal suç!” diyerek gösterdiği tepki giderek büyüdü ve topyekün bir AKP tepkisi haline geldi.
Çünkü AKP, “kendi alanlarına” girildiği için fena halde öfkeli.
Bu alan “din” alanı.
Bu ülkede din kullanılacaksa, din istismar edilecekse, namaz istismar edilecekse, cami, başörtüsü çığırtkanlığı yapılacaksa, umredeki Müslümanların referandumda oy kullanmaları için bile “din” ile korkutulup binlerce kişi apar topar Türkiye’ye getirilecekse, Taksim’e cami yapacağız diye bağırılacaksa bunu ancak AKP yapar.
Bu alana hiç kimse giremez.
Bu alan “AKP’yi iktidara taşıyan alandır!”
AKP, MHP’nin bu alana girdiğini zannetti.
Oysa MHP’nin böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. “Sen yasalara aykırı olarak 80 yıldır 100 yıldır kapalı olan kiliseleri ayine açarsan ben de gider Ani’de namaz kılarım” mesajını şık bir şekilde vermeye yönelik güzel bir hareketti.
AKP bu hareketten bir “Anayasal suç” oluşturdu.
Takke düştü kel göründü.
Bugüne kadar bu sütunda MHP’nin yanlışlarını anlatan onlarca yazı yazdık. Ama bu kez “farkında olmadan!” çok doğru bir iş yaptı.
Bize AKP’nin “namazı Anayasal suç olarak “gören yüzünü ve “ Cuma Namazına tepki göstermekte Ermenistanla aynı safta buluşmasını” gösterdi.
Yandaş medya bu skandal sözlere sustu, biz konuştuk.

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003852&tarih=2010-10-06



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,896 µs