En Sıcak Konular

YÖK: ''KPSS'DE KOPYA İHTİMALİ VAR''

28 Ağustos 2010 14:08 tsi
YÖK: ''KPSS'DE KOPYA İHTİMALİ VAR'' YÖK Denetleme Kurulu, yüz binlerce memur adayının girdiği KPSS’de kopya olabilir’ kanaatine vardı.

KPSS’de ‘kopya’ tezgahı  

YÖK Denetleme Kurulu, yüz binlerce memur adayının girdiği KPSS’de kopya çekildiğini bildirdi
10–11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen Kapu Personeli Yerleştirme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği YÖK Denetleme Kurulu tarafından tespit edildi. ÖSYM’de incelemelerde bulunan ve çalışmalarını sürdüren Kurul, ‘kopya olabilir’ kanaatine vardı. Bu kanaat üzerine incelemenin derinleştirilerek, illerdeki ÖSYM yetkililerinin de bilgisine başvurulması gerektiği görüşüne varıldığı bildirildi.

KPSS’ye dava

YÖK Genel Kurulu da, önceki günkü toplantısında gündem dışı olarak KPSS’de yaşanan sıkıntıları ve ÖSYM’yi görüştü. YÖK’ün ÖSYM’nin güven kaybından oldukça rahatsız olduğu öne sürülürken, ÖSYM’nin zarar görmemesi için nelerin yapılabileceği de toplantıda ele alındı. YÖK Denetleme Kurulu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ‘savunma’sının alınmayacağı sadece ‘bilgisine başvurulacağı’ öğrenildi. YÖK Denetleme Kurulu ise soruşturmaya dair kapsamlı incelemesini sürdürüyor.
Öte yandan iddialar çerçevesinde mağdur olduğunu söyleyen veya adı kopya olayına karışan adaylar YÖK’e davet edilecek. Adayların yasal olarak YÖK’e çağrılamayacakları için sadece davet edilecekleri ve gelmemeleri durumunda da bir işlem yapılmayacağı kaydedildi. Görev süresi her 6 ayda bir uzatılan Yarımağan için en son haziran ayının son haftası ‘görev uzatımı’ yapıldığı da öğrenildi. Yarımağan’ın görev süresinin aralık ayının son haftasında bittiği ve bu tarihte de Yarımağan’ın süresinin uzatılmasını istememesi bekleniyor. Ancak Yarımağan soruşturmaların tamamlanması halinde daha erken de ayrılabilecek.

KPSS iptal edilsin davası

KPSS’de kopya çekildiği yönündeki iddialar üzerine, Onur Yalçın isimli vatandaş, sınavın iptali için İdare Mahkemesine dava açtı. Yalçın’ın avukatı Levent Gök, dava dilekçesini Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına vermesinin ardından çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin 10 – 11 Temmuzda yapılan KPSS’ye katıldığını, sınav sonuçlarına göre 70 puan alan müvekkilinin memuriyet başvurusu yapma olanağını büyük ölçüde yitirdiğini ifade etti.

DDK devreye girdi

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıkalamada, “ÖSYM konusu, Türkiye’de Yükseköğretim’ genel başlığı altında yürütülmekte olan çalışma kapsamında bir süredir Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) gündemindedir. Bu bağlamda, ÖSYM’nin, hukuki statüsü, örgüt ve personel yapısı ve sınav uygulamalarını ele alan bir denetleme çalışması tamamlanma aşamasına gelmiş bulunmaktadır” denildi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10003428&tarih=2010-08-28



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs