En Sıcak Konular

RİZE'DE ÖLÜ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

28 Ağustos 2010 13:43 tsi
RİZE'DE ÖLÜ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ Rize'de önceki gece başlayıp gündüz de devam eden sağanak yağışın ardından oluşan sel felaketinde 12 kişi hayatını kaybetti.

Rize'de sel 12 can aldı

Rize'den yürek burkan görüntüler

Rize'de önceki gece başlayıp gündüz de devam eden sağanak yağışın ardından oluşan sel felaketinde 12 kişi hayatını kaybetti. Gündoğdu Beldesinde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı.

Heyelan nedeniyle ulaşım sağlanamayan Gündoğdu beldesinde sağanağın meydana getirdiği tahribat ise gece geç saatlerde ortaya çıktı. Merkeze bağlı köylerde yaşana sel ve heyelanlarda, Servan Taşkıran, Fazile Efil, Tahir Akat, Osman Kutay, Akif Kopuz, Muhammet Kopuz, Vildan Kopuz ve Meliha Kopuz, hayatını kaybetti.

Ayrıca heyelanlarda toprak altından ağır yaralı olarak çıkartılan Reyhan Yazıcı, Sümeyra Yazıcı ve Zeki Karakaş, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Elektrik ve su verilemeyen beldede halen ulaşılamayan bazı bölgeler olduğu, göçük altında kalanları arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Devlet Bakanı Faruk Özak, beraberindeki Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte bölgede incelemelerde bulunuyor.Rize'deki heyelanda yaşlı bir kadının cesedine ulaşıldı.

RİZE'YE DÜN 166.2 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Rize'ye dün 166.2 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Meteoroloji Trabzon Bölge Müdür Vekili Erol Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, halen bölgede devam eden gök gürültülü sağanak yağışların Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde bugün etkisini azaltarak yerini parçalı bulutlu ve güneşli bir havaya bırakacağını belirtti.

Rüzgarın değişik yönlerden orta kuvvette eseceğini ifade eden Aydın, şöyle devam etti: ''Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. (En düşük 20 derece ve en yüksek 27 derece) Nispi nem yüzde 65-85 oranında olacaktır. Bölgemizde son 24 saat içerisinde Trabzon'da metrekareye 5.3 kilogram, Rize'ye 52.5 kilogram, Rize'nin Pazar ilçesine 3.2 kilogram, Artvin'in Hopa ilçesine ise 14.6 kilogram yağış düştü. Yağışlar özellikle sağanak ve lokal olarak yağdığı için yağış alan bölgelerde etkili olmaktadır. Rize'de dün toplam yağış 166.2 kilogram olmuştur.''

Adıyamanlı Tahir, 5 ay sonra askere gidecekti

Adıyaman'dan çay kesmek için mevsimlik işçi olarak Rize'ye gelen Tahir Akat'ın gelecek hayalleri heyelan altında kaldı. Beş ay sonra askere gideceği için para biriktiren Akat, abisi ve akrabaları ile iftar sofrasında oruçlarını açarken heyelana kapılarak hayatını kaybetti. Adıyaman'da işsiz dolaşırken Rize'de çalışan ağabeyi Burak Akat'ın 'gel burada sana iş bulalım' demesi üzerine Rize'ye giden Tahir Akat, iki aydır 800 lira maaş ile mevsimlik işçi olarak yaş çay kesimi yapıyordu. Kazandığı para ile Adıyaman'daki ailesine yardım eden Akat, aynı zamanda beş ay sonra gideceği askerlik için de para biriktiriyordu.

Heyelan altında kalarak hayatını kaybeden Akat'ın son anını abisi Burak Akat şöyle anlattı: "Akşam hep birlikte iftara davet eden kayınpederime gittik. Şiddetli bir yağış vardı. İftara başladığımızda evin sallandığını hissettik. Ev sallanıyor kaçın diye bağırdım. Biz evden çıkmayı başardık kardeşim ve kayınvalidem Fazile Efil maalesef çıkamadı. Heyelan evi yerle bir etti."

Türk Kızılayı Rize'deki sel bölgesinde

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışlar su baskınları ve heyelana neden oldu. Türk Kızılayı'da bölgede yardımlara başladı.

Rize Gündoğdu Beldesi ve çevresindeki Veliköy, Taşpınar, Taşlık, Pınarbaşı, Akpınar, Yenikale köyleri sel ve selin getirdiği heyelandan olumsuz şekilde etkilendi. Valilik Kriz Merkezi Gündoğu Beldesi'nde kurulurken, Kriz Merkezi'nde Kızılay Şube Başkanı yerini aldı. Afete müdahale kapsamında Afet Operasyon Merkezi(AFOM), Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Kuzeydoğu Bölge Afet Yönetim Merkezi alarm durumuna geçirildi.

Erzurum Bölge Merkezi'nden 5 personel, 1 haberleşme aracı ve 2 kamyon ile Trabzon Bölge Kan Merkezi'nden 6 personel, 1 haberleşme aracı olmak üzere toplamda 2 kamyon ve 2 haberleşme aracı ile 11 personel bölgede ihtiyaç tespit ve dağıtım çalışmalarını sürdürüyor. Görevlendirilen personel Rize Gündoğdu beldesine 25 adet çadır, 4 adet gölgelik çadır, 150 adet battaniye, 25 adet mutfak seti, 1.512 adet su (1,5 litre), 50 adet gıda paketi, 1 adet jeneratör ve 2 adet projektör cihazını ulaştırdı. Sabah saatlerinde 4 gölgelik çadırın kurulumu tamamlandı. İftar için 500 kişilik kumanya dağıtımı yapılması planlanıyor.

Öte yandan, gelişmeler AFOM, Trabzon Bölge ve Erzurum Bölge Merkezi tarafından takip ediliyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/rize-den-yurek-burkan-goruntuler-175002.htm

 


 

 



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,686 µs