En Sıcak Konular

BTP'DE ''HAYIR''DAN TAVİZ YOK

22 Ağustos 2010 14:02 tsi
BTP'DE ''HAYIR''DAN TAVİZ YOK BTP Genel Merkezi,belli kesimler tarafından 12 Eylül’deki referandumda ‘evet’ oyu vereceği şeklinde suistimal edilen BTP Mardin İli Midyat İlçe Teşkilatı’nın lağvedildiğini açıkladı.

BTP, ‘HAYIR’ yarışında tek vücuttur  

BTP tarafından yapılan yazılı açıklamada, BTP’nin ‘HAYIR’ yarışı karşısında dizlerinin bağı çözülen “AB’ci ve Amerikancı takım”ın toplum mühendisliği yöntemleriyle BTP tabanında gedik açmaya gayret ettiğine işaret edilerek, bunun boşuna bir çaba olduğu belirtildi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belli kesimler tarafından 12 Eylül’deki referandumda ‘evet’ oyu vereceği şeklinde suistimal edilen BTP Mardin İli Midyat İlçe Teşkilatı’nın 18 Temmuz’da lağvedildiğini açıkladı.

BTP tarafından yapılan açıklamanın önemli noktaları şöyle:

‘HAYIR’ların üstünlüğü hükümeti telaşlandırdı

“Objektif ve bağımsız kamuoyu yoklamalarında olduğu gibi, AKP’nin kendi internet sitesinde yayınlayıp ardından hemen kaldırmak durumunda kaldığı ankette de görüldüğü üzere, AKP’nin Anayasa değişikliği paketine, toplumun ortama yüzde 65 oranındaki kesiminin “HAYIR” demesi, hükümeti ve yandaşlarını telaşa düşürmüştür. Halkımız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de “Paketi ABD’den ve AB’den aynen aldık, milletin önüne koyduk” şeklinde altını çizdiği paketin, kendisine ait olmadığını fark etmiş, AKP’nin şahsında topyekun Amerikancı ve AB’ci takıma “Hayır” demek suretiyle paketi sahiplerine iade etme kararlılığını izhar etmektedir. Türk milleti her geçen gün, paketin içeriğine ve arka planına vakıf olduğu nispette ‘HAYIR’da yarışı hızlandırmaktadır. HAYIR cephesi büyüdükçe büyümektedir. Toplum, Erdoğan’ın vahim ‘şer cephesi’ nitelemesine adeta rest çekerek, ‘HAYIR cephesi’nde cem olmuştur. Kamuoyu yoklamalarına yansıyan gerçek budur. AKP’yi ve yandaşlarını telaşa sürükleyen de bu “hayırda yarış gerçeği”dir.

Hükümet baskı yolunu seçti

AKP hükümetinin bu panik atak hali, STK’lara, sendikalara, derneklere, toplum önderlerine ve hatta siyasi partilere baskı, ağır sataşma ve demokrasi dışı göndermeler şeklinde kendini göstermektedir. Bu arada Amerika’ya kapak atmış akıl hocalarının “gerekirse ölüleri bile ayağa dikip evet dedirtme”ye varacak yöntemlerin denenmesi müzakere edilmektedir.
Yandaş medya ve internet yöntemlerinin toplumun “hayırda yarışan büyük çoğunluğunun dezenformasyonu”nda kullanılması başta olmak üzere her türlü ve en bayağı toplum mühendisliği yöntemleri uygulanmaktadır. Bu toplum mühendisliği yöntemlerinin en yoğun uygulandığı parti, Bağımsız Türkiye Partisi’dir. Çünkü “hayır yarışı”nda BTP doğru söylem, seçmene etki ve paketin arka planının topluma aktarılmasında yol göstermekte ve ‘hayır’ın gerekçelerini aşağıda olduğu gibi ortaya koymaktadır.  BTP’nin “hayır yarışı”nın büyüklüğü ve toplumsal etkisi karşısında dizlerinin bağı çözülen “AB’ci ve Amerikancı takım”, güya BTP tabanında gedik açmak gayretkeşliğiyle, partiden ihraç edilmiş birkaç gence “evet” dedirterek internet ve medya yoluyla dezenformasyona sarıldıkları gözlemlenmektedir. Bu boşuna bir çabadır.

BTP’den demokratik karar

Zira hiçbir partide rastlanmayan bir demokrasi örneği olarak BTP, Başkanlık Divanı, MYK üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri, il – ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve 81 vilayetin önde gelen BTP mensupları, 16 – 17 Temmuz 2010 günü Afyon Korel Termal Hotel’de bir araya gelmiş, Anayasa paketini enine – boyuna müzakere etmiştir. Bu demokratik müzakereler neticesinde, AKP’nin paketine “Hayır” demeye ittifakla karar kılmıştır. Hatta Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş, teşkilat üyelerinin hür vicdan ve akılları hiçbir baskı altında kalmasın diye, teşkilatın müzakerelerinden ve “ittifakla hayır kararı”ndan sonra kendi “hayır” kararını ve gerekçelerini açıklayarak, parti içi demokrasinin en güzel örneğini ortaya koymuşlardır.

Midyat Teşkilatı lağvedildi

18 Temmuz 2010 günkü toplantıda, BTP MYK, daha önce “parti tüzük ve programına aykırı hareket ettiği, parti gayesine ters düşen yazılı ve sözlü beyanda ve faaliyette bulunduğu, parti organları ve bu organların üyeleri aleyhinde faaliyette bulunduğu, partinin birliğini bozacak, üyeler arasına tefrika sokacak söz ve davranışta bulunduğu anlaşılan” BTP Midyat İlçe teşkilatının kapatılmasına, yönetimin işten el çektirilmesine ve tüm üye kayıtlarının iptal edilmesine karar vermiştir. Sözkonusu karar 23 Temmuz 2010 tarih ve BTP/GM/501/10–475 sayıyla ilgili teşkilat ve üyelerine bildirilmiştir.
AKP’nin paketinin toplum mühendisleri, feshedilmiş bu teşkilatın bazı gençlerine evet tişörtleri giydirerek, “BTP tabanı evet” diyor şeklinde uydurma ve senaryo haberler türetmişler, bu tezgah haberlerden medet ummuşlardır. “Ölüleri mezardan kaldırıp evet dedirtmeyi” teklif eden Amerika’daki akıl hocalarından ‘ölü aklı’ alan zamane medya organları başta olmak üzere yandaş medya, bu uydurma senaryolara balıklama atlamıştır. Ancak yalancının mumu yatsıya kadar yanmıştır. BTP ve tabandan tavana tüm teşkilatı, AKP’nin paketine neden hayır dediğini çok iyi bilen ve bu bağlamda toplumu en güzel aydınlatan tek partidir. Hiçbir tezgah ve senaryo haber, BTP’nin ‘hayır cephesi’nde gedik açamayacaktır. Hayır cephesinin karşısına kendi yalanlarıyla ve senaryolarıyla çıkmaya çalışanlar, hem bugün, hem de sandıkta elleri boş kalacaklardır.
Yüce Türk Milletine ve kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10003368&tarih=2010-08-22

 

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,240 µs