En Sıcak Konular

SUÇU BİLİM ADAMI OLMAK MI?

14 Ağustos 2010 13:23 tsi
SUÇU BİLİM ADAMI OLMAK MI? Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Profesör Doktor Mehmet Haberal, "Suçum Ne?" sorusuna cevap alamadan tam 485 gündür özgürlüğünden mahrum.

Suçu bilim adamı olmak mı?

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Profesör Doktor Mehmet Haberal, "Suçum Ne?" sorusuna yanıt alamadan tam 485 gündür özgürlüğünden mahrum.

Ama O; bu durumda bile; ülkesine yaptığı hizmetlere, yenilerini ekledi. O'nun açtığı organ nakilleri ve yanık tedavileri yolunda milyonlarca hastanın tedavisi sürüyor. Hatta tutukluyken bile bilimsel kongre düzenleyip binlerce bilim insanını Türkiye'de buluşturdu, 10'larca hekimin uluslararası organ nakli kongrelerine katılımını sağladı. Ancak onun hizmetleri görmezden geliniyor, işkence haline dönüşen esareti bir türlü sonlanmak bilmiyor. Mahkemedeki sözlü savunmasının, harfi harfine dokunulmadan bastırılan "Suçum Ne?" adlı kitabı 100 bin adet basıldı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken bu kitabın yeni baskıları ise yolda.

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Profesör Doktor Mehmet Haberal, suçunu bilmeden neredeyse 500 gündür tutuklu.

"Yargılamadan, cezalandırma" haline dönüşen bu tutukluluk sürecinde bile ülkesine hizmetleri sürüyor.

Organ nakli konusunda dünyada ve Türkiye'de başlattığı ilkler, hala milyonların yeniden yaşama tutunmasında rehber.

Kurucusu olduğu Yanık Tedavi Vakfı ve üniversite hastanelerinde bebekler, çocuklar, yaşlılar her yaş ve meslekten hastalar yanığın neden olduğu fiziksel ve psikolojik sorunlarla mücadele ediyor.

Hatta Profesör Haberal, bu önemli hizmetlerinin yanı sıra, bu alandaki bilimsel çalışmaların da meslektaşları arasında paylaşılmasına önayak oluyor. Hem de tutukluluğu sırasında.

İstanbul'da 21-25 Haziran günlerinde Prof. DR. Mehmet Haberal öncülüğünde yapılan "Dünya Yanık Kongresi" hem yüzlerce bilim insanını biraraya getirdi, hem de Türkiye'nin tanıtımında büyük rol oynadı.

Kongreye 64 ülkeden uzmanlar katıldı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar havaalanlarında karşılandıkları ilk dakikadan, yolcu edildikleri son dakikaya kadar en iyi şekilde konuk edildi.

29 uluslararası firma standlar açtı, ürünlerini tanıttı. 20 sempozyum ve 34 bilimsel oturum düzenlendi. 617 sunum gerçekleştirildi.

Haberal'ın sayesinde ilk kez İstanbul'da yapılan bu kongre Türkiye'nin tanıtımına da hizmet etti.

Konuklar İstanbul Boğazı'ndan, Topkapı Sarayı'na, Ayasofya ve Sultanahmet Camii'nden Pamukkale ve Ürgüp gibi merkezlere götürüldü.

Yani; 2010 Dünya Yanık Kongresi, hem ülkemizin tanıtımına katkısı, hem de akademik sunumları yönüyle ; Dünya Yanık Derneği'nin tarihinde bir ilk oldu.

Profesör Haberal sayesinde, dünyanın 64 ülkesine gönüllü elçilerimiz yayıldı. Ancak ne yazık ki Profesör Haberal ne bu kongreye katılabildi, ne de Dünya Yanık Derneği'nin kendisine verdiği "Ömür Boyu Onur Üyeliği " ödülünü alabildi. Çünkü suçunu bilmeden, neredeyse 500 gündür tutsak o.

Ve tutuklandığı zamandan aylar sonra sevdikleri tarafından kurulan "mehmethaberal.com.tr" internet sitesi , seksenbinden fazla bilgisayar kullanıcısı tarafından izleniyor. Haberal, bu anlamda da farklı bir rekora imza attı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=sucu-bilim-adami-olmak-mi&id=17310



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,445 µs