En Sıcak Konular

AKP ''PONTUSCULAR''A SÜMELA MANASTIRINI ''AYİN''E AÇTI

14 Ağustos 2010 12:09 tsi
AKP ''PONTUSCULAR''A SÜMELA MANASTIRINI ''AYİN''E AÇTI AKP,halkın ve bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının bütün itirazlarına rağmen,Pontuscular'a Sümela Manastırı’nda ayin izni verdi.

88 yıl sonra ilk ayin!  

Kızılcık, Sümela Manastırı’nda yapılacak ayine 2 bin 500 kişinin gelmesini beklediklerini söyledi
 
TRABZON Valisi Recep Kızılcık, Sümela Manastırı’nda yapılacak ayine 2 bin ile 2 bin 500 kişinin gelmesini beklediklerini söyledi. Kızılcık, yarın Sümela Manastırı’nda yapılacak olan ayinle ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar yapılan müracaatlar çerçevesinde Yunanistan, Rusya, Gürcistan ve yurt içinden misafirlerin geleceğini belirtti. Kızılcık, şöyle konuştu:

‘Tüm inanışlar kutsal’

“Ayin için 2 bin ile 2 bin 500 kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu etkinlik ile biz ülke olarak hem komşularımıza hem de kendi vatandaşlarımıza hem de batı dünyasına şu mesajı vermek istiyoruz, biz tüm inanışların, tüm renklerin değerli, kutsal olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede biz burayı kutsal kabul eden ve burada dini etkinlik gerçekleştirmek isteyen Ortodoks dünyasına devlet olarak bu izni vermiş durumdayız. Bizim görevimiz, yurt içinden ve dışından gelecek olan misafirlerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde bu dini etkinliğini gerçekleştirmelerine imkan sağlamaktır.”

İFTAR DA YAPACAKLAR

Ayinle ilgili olarak ilk grup önceki gün Trabzon’a geldi. 14 Ağustos günü akşamı Rum Fener Patriği Bartholomeos iftar yemeğinde Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile bir araya gelecek. 15 Ağustos’ta saat 10.00 ile 12.00 arasında iki saat sürecek ayini Rum Fener Patriği Bartholomeos yönetecek. Yapılacak olan ayine Trabzon Valiliğinin belirlediği 500 kişi katılacak. 250 kişilik bilet Rusya’dan, 250 kişilik bilet de Yunanistan’dan gelen vatandaşlara ayrıldı. Diğer misafirler ise olan bir alanda canlı yayından ayini izleyebilecek. (VATAN) [1]

Pontus'un yıkılış yıldönümünde yapılıyor

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Sümela Manastırı'nda yarın yapılacak ayine tepki gösterdi. Yunusoğlu, yaptığı açıklamada, Pontus devletinin yıkılış tarihi ve Trabzon'un fethinin yıldönümünde ayinin yapılmasını manidar bulduğunu belirterek, "Ayin süresince teşkilatımız ve ben kanunsuz bir şey yapmayacaktır. Ama yetkilileri provokasyonlara karşı uyarıyorum" dedi.

Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Altındere Milli Parkı sınırları içinde bulunan tarihi Sumela Manastırı'nda 15 Ağustos Pazar günü bakanlık izniyle yapılacak ayinle ilgili tartışmalar sürüyor. MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, İl Başkanı Nihat Birinci ve yönetim kurulu üyeleri, bugün Sümela Manıstırı'nın alt bölümünde bir basın açıklaması yaptı ardından iftar yemeği yedi. Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

15 Ağustos günü Pontus devletinin yıkılış tarihi ve Trabzon'un fethinin yıldönümüdür. Dolayısıyla bu tarihin seçilmesi çok manidardır. O bakımdan bu ayini kınıyorum ve yapılmasını da protesto ediyorum. Üç beş kuruş gelir gelecek diye böyle bir ayine izin verilmesini kabul edemiyorum. Meclis'te de bunu söyledik. Daha sonraki talepler de belki de Trabzon'un başka mekanlarında, hatta müze diye adlandırılan camilerinde de ibadet yapmak için gelecektir.
 
Bu teslimiyetçi politikalarla bu taleplere de bakanlarımızın izin verebileceklerini bile düşünmüyorum. Bu açıklamaları yaparken tamamen demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Ayin süresince ben ve teşkilatım kanunsuz bir şey yapmayacaktır. Tüm yetkilileri de burada bir takım insanların yapabileceği provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyorum ve uyarmak istiyorum. (ORTADOĞU) [2]

Kaynak:

[1] GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/88-yil-sonra-ilk-ayin/323070/1/

[2] ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=17324



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,803 µs