En Sıcak Konular

TÜRİYE'NİN AĞRI'DA OTERİTESİ YOKMUŞ

10 Ağustos 2010 18:06 tsi
TÜRİYE'NİN AĞRI'DA OTERİTESİ YOKMUŞ Ağrı Dağı'na geçen ay Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların izin almadan tırmanmaları, zirvede Ermenistan ile Dağlık Karabağ bayrakları açmalarının ortaya çıkması üzerine, soruşturma başlatıldı.

Soruşturma başlatıldı 
 
Türkiye'nin Ağrı'da otoritesi yokmuş

Ağrı Dağı'na geçen ay Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların izin almadan tırmanmaları, zirvede Ermenistan ile Dağlık Karabağ bayrakları açmalarının ortaya çıkması üzerine, soruşturma başlatıldı.

Benzer olayların daha önce de meydana geldiği Ağrı Dağı'ndaki son olay geçen ay meydana geldi. Ermeni sitesi 'Asbarez'e göre 9'u Amerikalı, 2'si Kanadalı 11 dağcı, 13 Temmuz'da Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi.

'Ararat 11' adlı yabancı ekip, Doğubayazıt'ta bulunan turizm firmaları ile temas kurarak yerel rehberler eşliğinde 15 Temmuz'da tırmanışa başladı. Üçüncü gün zirveye çıkan ekip, burada Ermenistan ve Dağlık Karabağ bayrakları açtı. Bu durumu fotoğraflayan kaçak dağcılar 'Asbarez.com' internet sitesinde görüntüleri yayımladı.

"Terör örgütünün propagandasını yaptılar"

Sitede yer alan haberde dağcıların niyetinin "Ağrı Dağı'nın Ermeniler'e ait olduğunu göstermek olduğu" ifade edildi. Bununla da yetinilmeyen haberde Türkiye'nin bölgede otoritesinin olmadığı iddia edildi. Açıkça terör örgütü PKK propagandasının yapıldığı haberin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Kimlik sormuyoruz"
Ermenilerin Ağrı Dağına izin almadan yerel rehberlerle çıkmasıyla ilgili olarak adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Ağrı'ya çıkmak için gelen hiç bir turiste kimlik sormadıklarını bildirdi.

Ağrı Dağına geçen yıl çoğu yabancı 6 bin turistin çıktığını, Ermenilerin uyanıklık yaparak Amerikan ve Kanada pasaportuyla ülkeye girdiklerini anlatan aynı yetkili, "Dağa tırmanan turistler, yanlarında getirdikleri bayraklarını açarlar. Bunlar ise Amerika ve Kanada yerine Ermenistan bayrağıyla fotoğraf çektiriyorlar. Uyanıklık yapmışlar. Yerel rehberler dağcıları para karşılığında çıkaramazlar. Böyle bir şey olursa askeri bölgenin ihlalinden jandarma gerekeni yapar. Biz Ağrı Dağı'na gelen her turiste kimlik sormuyoruz. Ağrı Valiliği bir inceleme ve soruşturma başlattı. 11 yabancının nerede kaldığı, kimlerin dağa götürdüğü ortaya çıkar. Doğubayazıt'ta yerel rehber sayısı çok fazla. Dağcılık Federasyonu'nun gelip yerel rehberli eğitmesi lazım ki bunlar bu tür işlemleri yapmasınlar. Federasyonun önlem alması gerekir" diye konuştu

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/sorusturma-baslatildi/322375/1/Gundem
 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,329 µs