En Sıcak Konular

AĞRI DAĞI'NA ERMENİSTAN BAYRAĞI DİKTİLER

10 Ağustos 2010 16:45 tsi
AĞRI DAĞI'NA ERMENİSTAN BAYRAĞI DİKTİLER Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların geçen ay izinleri olmadığı halde Ağrı Dağı'na tırmanarak zirveye Ermenistan ve Dağlık Karabağ bayrakları diktiği ortaya çıktı.

Ağrı Dağı'na Ermenistan bayrağı diktiler

Hükümet ABD ve AB'nin isteklerini yerini gerip sınırı açmaya çalışırkan Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların geçen ay izinleri olmadığı halde Ağrı Dağı'na tırmanarak zirveye Ermenistan ve Dağlık Karabağ bayrakları diktiği ortaya çıktı.
 
Ermeni haber sitesi "Asbarez", 9 Amerikalı, 2 Kanadalı dağcının 13 Temmuz'da Gürcistan'dan Türkiye'ye girdiğini belirterek hikâyenin gerisini şöyle aktardı: 
 
"Türk sınırında bir görevli onlara neden Türkiye'ye girmek istediklerini sordu. Türkçe bilen bir dağcı Ağrı Dağı'na tırmanacaklarını söyledi. Görevli, gruptaki beyaz saçlı birine baktı ve 'Bu adam mı dağa tırmanacak?' dedi. Vatche Soghomonian isimli o adam, Türk sınırındaki görevlilerin kendilerine çok samimi davrandığını söyledi."

Ermeni haber sitesi "Asbarez"in anlatımına göre Ararat 11 adlı ekip tırmanışa 15 Temmuz'da başladı. İkinci gece ağır kar yağışı ve dolu fırtınasıyla karşılaştılar. Rehberleri tırmanışa devam etmeyi reddetti ancak ekiptekiler tırmanıştan vazgeçmedi.

Asbarez, anlatımına şöyle devam etti: "Ekip üyelerinden Seth Setrakian irtifa hastalığına yakalanınca ekipteki doktor, güvenli bir bölgeye inip kendilerini orada beklemesini söyledi. Ama Setrakian, bir Ermeni için ölünecek en iyi yerin Ağrı Dağı olduğunu söyledi."

Tırmanışa başladıkları üçüncü günde zirveye ulaşan ekiptekiler Ermenistan ve Dağlık Karabağ'ın bayraklarını dikip bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. İnternet sitesinde yazılanlara göre ekip daha sonra dans edip şarkı da söyledi.

Yine sitede yazdığına göre ekibin tırmanış için gerekli izni vardı ancak oraya gittiklerinde, Turizm Bakanlığı'nın bir faks göndererek izinleri iptal ettiğini öğrendiler.

Yazıda bu durum şöyle anlatıldı:"Ancak bölgede Kürt nüfusu çoğunlukta ve Kürtler Türk hükümetini ya da izinleri çok ciddiye almıyor. Ekibin bir üyesi, Kürtlerin daha ziyade iş yapmakla ilgilendiğini söyledi. Böylece ekip dağa çıkabildi."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=agri-dagi-39na-ermenistan-bayragi-diktiler&id=17246

 



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,246 µs